Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Kızım;
soru,Baba Allah nasıl yaratıyor,🙄
Ben;
Kızım o ol diyor oluyor,çok üstün güç ve hikmet sahibi,tam olarak nasıl olduğunuda insanlar bilemiyor.🤔
Kızım;
O zaman iyiki Atatürk'ü yaratmış.🙏

Resimler ve ekler

• 20211230_210910.jpg
    20211230_210910.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 15
Maşallah kilolar çok iyi doğumlarda sıkıntı oluyormu kilodan dolayı. Biz uzun zamandır koyun yetiştiriyoruz dişi-erkek oranı hep çok yakın olmuştur
Koyunlarda müdahale bile etmiyoruz fakat toklularda ikiz olanlarda müdahale ediyoruz. Zaten ikizler düşük kilo doğuyor. Ama ağır kilolarda doğanların hepsi tek doğum ve müdahalesiz sadece kuruduktan sonra ağız sütünü emdigini görüyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 66827Ekli dosyayı görüntüle 66828Kuzularla uğraş dur :) bu soguk günlerde içimizi ısıtıyorlar. İlk bir ay belirli aralıklarla yeldif ve ademin soguk havalardan dolayı öksüren burnu akan kuzulara da beyaz La vurmayı unutmayalım. Bereketli olsun.Ekli dosyayı görüntüle 66829Birde bu kerata var tabi :)
Kolay gelsin,necdet,bereketli olsun,
Ikizler süt konusunda sıkıntılı,10 günlük delan oldular,bugün yonca yaprağı, buyukbaş yemi ve arpa septim yemediler,
Belirli aralıklarla yeldif demişsin orayı biraz açarmısın.
Yavru köpek kimin,🤔 acep
Hayırlı olsun abi bizde bir yıl oldu taktıralı çok büyük bir nimet karda kışta ahıra gitmekten kurtulduk
Sağolasın sinan,ne kadar insan gücü az olirsa,kırsalda o kadar zevkli yaşanıyor.
Bende bugün bunu aldım 🙂
Hayırlı olsun kardeşim.
Teşekkürler cümlesinin bahtı açık olsun.

Teşekkür ederim
Ikizler süt konusunda sıkıntılı,10 günlük delan oldular,bugün yonca yaprağı, buyukbaş yemi ve arpa septim yemediler,
Yavru köpek kimin,🤔 acep

Sağolasın sinan,ne kadar insan gücü az olirsa,kırsalda o kadar zevkli yaşanıyor.

Hayırlı olsun kardeşim.

Teşekkür ederim abi

Yavru köpek kimin,🤔 acep

Hayırlı olsun kardeşim.

abi doğduktan 1 gün sonra 1 gr yapıyorum.
sonrasında haftada 1 1 gr devam ediyorum. hayvanlar güneş almıyor kış ayı malum. 1 aylık olduktan sonra ademin ile devam ediyorum.
ademin i de 1 gr sonrasında kilosuna göre göz kararı artırıyorum. bunlar vitamin oldugu için illa şu aralıkta olacak diye birşey yok . kuzunun davranışlarına kilosuna göre değişiyor.
kuzular 2 aylık olduktan sonra tenikür haplarını da atmayı unutma.
kuzular yonca yapragına bayılırlar. tane yem verme şimdilik yonca yapragına devam..
yavru köpek benim abi :)