Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Buğdayda, yabancı otların çıkışı sonrası atılan ilaçları ne zaman atmak doğru olur, Ocak ayında atan da oluyor, Şubat sonu atan da olyor. Bahsettiğim ilaçlar Axial, terdok, cutteng tarzı ilaçlardır. Öneriniz nedir?
Uygulama zamanı: Uygulama ekonomik olarak yabancı ot yoğunluğunun 3-5 bitki / m2 olduğu ve yabancıotların 2 yapraklı döneminden bayrak yaprağını çıkarma dönemine kadar olan dönemde yapılır.
Birde atılan ilacın çalışabilmesi için optimum sıcaklık düzeyine dikkat etmek gerek. Hava sıcaklığını 12°C ve üzeri durumlarda ilaçlama için tercih edilebilir.
Ayrıca bazı ilaçları attıktan sonra, belirli bir süre yağış olmaması lazım. Tüm bunları dikkate alarak ilaçlama zamanı belirlemek iyi olur. Bunları buğdayı dikkate alarak değil, diğer bitkilerin ilaçlamaları için de yazdım
Bölgesel iklim farklılıkları sebebiyle her bölge için geçerli ve kesin bir ilaçlama zamanı olmaz.Ürününüzü sıkı takip edin, yabancı otların 2-4 gerçek yaprak (katiledonlar yaprak sayılmaz) olduğu zaman ilaçlayın.Kullanacağınız ilaçlar da bölgeye göre değişir.Karaçim olmayan bir toprakta karaçime ilaç uygulamasının anlamı yoktur.
Hastalık olmasa ilacada gerek kalmaz
Çoğu hastalık daha önceden yapılan yanlışın hatanın sonucu olabilir
Karaçim yönünden yaklaşıcam konuya
Ben keçe gibi karaçim yapan tarlayı karaçim yapısında yeşil ot biçeyim diye bıraktığımda Hiçbir şey ekmeden ilk yıl iyi ot verdi ikinci yıl karaçim azaldı üçüncü yıl inan hiç karaçim yapmadı
Demek istediğim yapılan hatanın sonucu hububat ta karaçim
Fırsat buluyor ortam buluyor karaçim
Fırsat vermezsek ilacada gerek kalmıyor
İlaçlı mücadelesi en zor otlardan
Geçen yıl pek öldürmedi ilaçlar karaçimi bizim bölgede
Hububatta münavebe doğru iyi toprak işleme ilaca gerek bırakmaz diye düşünüyorum