Buğdaylarda son durum(2025)

Bugün itibariyle hem buğdayları dolaşmak için hem de kimine ot ilacı kimine de pas ilacı atmak için girdik..Öncellikle zarar yok denecek az olması sevindirici bir diğer durum ise zarar olmayan yerlerde bu kez de yabani hardal yoğun olarak gözüküyor onun için burada birkaç kişiden fikir alıp en sonunda dekara 200 gram amin uygulaması yaptım diğer tarlalara ise 100 gram Adama firmasının Exentis 350 C pas ilacını yaptım bazı tarlalarda külleme var önlem alalım dedik..Bir dahaki uygulamayı 10 Mayıs civarında Reyvcare veya Priaxor olarak yapıcam..

1.jpg

2.jpg

3.jpg

5.jpg

7.jpg

11.jpg

13.jpg

15.jpg

16.jpg

6.jpg

Bugün itibariyle hem buğdayları dolaşmak için hem de kimine ot ilacı kimine de pas ilacı atmak için girdik..Öncellikle zarar yok denecek az olması sevindirici bir diğer durum ise zarar olmayan yerlerde bu kez de yabani hardal yoğun olarak gözüküyor onun için burada birkaç kişiden fikir alıp en sonunda dekara 200 gram amin uygulaması yaptım diğer tarlalara ise 100 gram Adama firmasının Exentis 350 C pas ilacını yaptım bazı tarlalarda külleme var önlem alalım dedik..Bir dahaki uygulamayı 10 Mayıs civarında Reyvcare veya Priaxor olarak yapıcam..

Ekli dosyayı görüntüle 84221

Ekli dosyayı görüntüle 84230

Ekli dosyayı görüntüle 84222

Ekli dosyayı görüntüle 84223

Ekli dosyayı görüntüle 84224

Ekli dosyayı görüntüle 84225

Ekli dosyayı görüntüle 84226

Ekli dosyayı görüntüle 84227

Ekli dosyayı görüntüle 84228

Ekli dosyayı görüntüle 84229
Yeni mi yaptın amino asidi
Yaptıktan sonraki haline mi ait fotoğraf

Amino asit hiç atmadım hiç sadece 28 Martta Üre ve Nitrat gübresini son defa atmıştım bugün sadece birinci pas uygulaması yapıldı bir de ben bu sene geç başladım gübre atmaya mesela normalde Ocakta ilk Üreleri atardım bu sezon gübre gelmedi derken Ocak ayında soğuk ve kar yağışlı havayı es geçip 15 Şubatta ilk Üreyi attım ardından 16 Martta Üre Nİtrat karışımı yaptım ardından 10 gün geçmeden son uygulamayı yapıp dekara toplamda 22 kg saf azotu bıraktım..Son pas ile birlikte Yieldon ve Fetrilion Combi 2 veya Haifa DKP girecem..Aslında Stoller K nib de çok iyi çok kaliteli bir ürün onun dışında silisyum içerikli Diasil Power var..

Bu sene ilk defa Kökboğaz atmadım onun yerine Selektörden geçirdik ve memnun kaldım üstüne Resid HC toz gübreyi uygulama yapmıştım dekara 4 kg Çinko 4 kg Magnezyum Sülfat ve 20 kg üzerinde DAP uygulamasıyla bitirdim...Yeni sezonda mutlaka Systiva İnsure Perform kullanıcam..Özellikle Basf ürünleri olunca fiyatlarla çok ilgilenmiyorum kaliteli hakkını veriyor.

Ekli dosyayı görüntüle 84221

Ekli dosyayı görüntüle 84230

Ekli dosyayı görüntüle 84222

Ekli dosyayı görüntüle 84223

Ekli dosyayı görüntüle 84224

Ekli dosyayı görüntüle 84225

Ekli dosyayı görüntüle 84226

Ekli dosyayı görüntüle 84227

Ekli dosyayı görüntüle 84228

Ekli dosyayı görüntüle 84229
Hocam maşallah, Allah bicmeyi nasip etsin...