5 sene önce kadar yatırım yapsaydın sulama sistemleri uygundu .Bilmiyorum ama bu yeni aldığımız tarlalarla beraber süper ötesi olur ben aslında oralara bakıyorum olmaz zor diyorum sonra Nevşehire gidiyorum kuyuların uzaklığına bakıyorum neden olmasın diyorum bu sene haziran gibi evden kiraya çıkacağım. Biraz kiraya vereceğim konut kredisi Bi düşerse benim ev belki 400 bini geçer bu şartlarda ev almayacağım bu sefer buyuk ıhtımal bir iş yapmayı düşünüyorum tabiki kriz biraz daha rahatlasa ev belki 500 bine yaklaşır çünkü mütahit ler bu ara 650 demeye başladı
Örnek bir sene pancar ektiğin zaman o sezon sulama sistemini ödüyordu ektiğin ürünün masrafı dahil olmak üzere . Kuyu ekipman katmiyorum işin içine.
Israr ederim sulu tarım için pancar patates sana ağır olur . Çekirdek mısır çok yormaz seni damlama ile çok iyi olur sizin orda. Hem traktörün de yeterli gelir bu ürünlere o masraftan kurtulursun ekipman havalı mibzer çapa ince teker gerisi de vardır evde. 250 bin 4 lük su çıkarsa kuyudan güneş paneli ile kurulum maliyeti böyle olduğunu söyleyen olmuştu fiyat artmadıysa tabi.
Tahminim seni borçla iki senede amorti eder geçimin de dahil