Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Çiftte 1900 devirden hiç düşmedim , şuanda 1700 devirde 1600 devirde de çift süre biliyorum 70-56 varken 2200 devirden assa çiftte kullanmazdım.iki tane tumo 75 alındı , birisi gaza basmadan çift sürdü diğeri 2200 devirde rodaj doldurdu, şuanda o motor td 110 ile başa baş çift sürüyor denemesini yaptık.
75C ile römorkla yük taşırken asfalt zeminde 2600 devire kadar çıkarız , rampa eğimine göre motor 1500 rpm devire düşene kadar vites değiştirmiyoruz ,
9 km yolda bol inişli ve çıkışlı , 2 ton yük , 5 tonluk damperli römorkla , brüt 3 ton ile git gelde 6 lt yakıt tüketimi gördüm.
Tümosan 80 75 ile aynı yolu gitsek yakıtı daha fazla oluyor.
75 hp sınıfında birçok model çevrede mevcuttur.
Tümosan 7170 son hızı 27 km/h, yolda rahatlıkla 400 gr/km yakabiliyor, 75C 38 km/h hızı görüyor.
Sürüm işleri traktörün diğer işlerinin yanında az kalıyor, gezmeli işlerde de yakıtı uygun model bakmamız gerekir.

75C ile römorkla yük taşırken asfalt zeminde 2600 devire kadar çıkarız , rampa eğimine göre motor 1500 rpm devire düşene kadar vites değiştirmiyoruz ,
9 km yolda bol inişli ve çıkışlı , 2 ton yük , 5 tonluk damperli römorkla , brüt 3 ton ile git gelde 6 lt yakıt tüketimi gördüm.
Tümosan 80 75 ile aynı yolu gitsek yakıtı daha fazla oluyor.
75 hp sınıfında birçok model çevrede mevcuttur.
Tümosan 7170 son hızı 27 km/h, yolda rahatlıkla 400 gr/km yakabiliyor, 75C 38 km/h hızı görüyor.
Sürüm işleri traktörün diğer işlerinin yanında az kalıyor, gezmeli işlerde de yakıtı uygun model bakmamız gerekir.
On numara motor ben beğeniyorum, tam Cemal'e göre yolda gezmeli hızlı, az yakıtlı, haşbaysiz balye motoru, eski fiatlar gibi.

selamlar beyler,
samanın yarısı yerde duruyor,
zıplalı biçerle, bir daha biçemmi,
20200829_170029.jpg

Aleyküm selam, Tarlan nın organik madde miktarı yüksek se biç, yoksa hep bena hep bana olmaz.karıstir gübre olsun
hep tarlanın,
bana yazık adil. :)
Para ediyorsa birşeyler yap
Ama bizde öyle yukardan bicemez
ismail abim kğ 600 krş.
27 dekar tarla.
Aleyküm selam abi niye o kadar yukarıdan biçmiş ki.
Emeğini kurtaracak sa biç abi
yunus, makineye kıymadı herhalde,
ben gittiğimde tarlayı bitirmişti.

selamlar beyler,
samanın yarısı yerde duruyor,
zıplalı biçerle, bir daha biçemmi,
Ekli dosyayı görüntüle 52099
Aleyküm selam,
Tarla zemini düzgün değilse , taneye toprak karışmaması için yüksekten biçilmiş olabilir.
Toprak olursa depoda nem ve bozulma yapabiliyor.
Saman perakende 22 TL/balye ,
Saman ayrıca bozulan bir üründe değildir, uymazsa seneye de satabilirsiniz.

Bu şekil ilan gördükçe ümitleniyorum.
Bundan 2 ay önce 60-70 arasıydı Explorer serisi.
Birden ne olduysa meksiga dalgası oluştu aynı traktöre 70 yazanda var 100-120 yazanda var
Örnek verecek olursan aralarında saat farki var ama çokta inandırıcı gelmedi saati

sadece bir örnek yanlış anlaşılma olmasın böyle birçok ilan var her markada

Bu şekil ilan gördükçe ümitleniyorum.
Bundan 2 ay önce 60-70 arasıydı Explorer serisi.
Birden ne olduysa meksiga dalgası oluştu aynı traktöre 70 yazanda var 100-120 yazanda var
Örnek verecek olursan aralarında saat farki var ama çokta inandırıcı gelmedi saati

sadece bir örnek yanlış anlaşılma olmasın böyle birçok ilan var her markada
Birazda bu site ikinci eli tavan yaptırıyor, yüksek fiyatı gören artırıyor, yok mu artıran der gibi , biraz durumlar karışık sıfır fiyatları cikınca ikinci elde nasibini alıyor, ama bu ara bir durgunluk var gibi, pek satış yok kredili traktörler hariç hayırlısı,