Deniz geçmiş olsun
Saol abiDeniz geçmiş olsun
Geçmiş olsun inşallah bu son olurKapakta ki olayı görebilen var mıEkli dosyayı görüntüle 52031Ekli dosyayı görüntüle 52032
Perkins motora rodaj yapan Steyr, Mercedes motora rodajını düzgün yapamıyor.Ayni motor ayni tezgah, farklı olan rodaj zamanı kullanım, 2008 de jd aldığımda ist, bir ay içinde mühendis geldi, motora yabancıyız eskisi gibi boştami saat dolduralım zorlamadan dedik, yok dedi, zorlayabildiği kadar zorlayın 500 saat , Çok faydası var susmuyor motor, , farklı örnekleri de verebilirim, ayňi motor fakat rodaj kullanımı farklı, benim tecrübeler bu yönde , .
Çiftte 1900 devirden hiç düşmedim , şuanda 1700 devirde 1600 devirde de çift süre biliyorum 70-56 varken 2200 devirden assa çiftte kullanmazdım.iki tane tumo 75 alındı , birisi gaza basmadan çift sürdü diğeri 2200 devirde rodaj doldurdu, şuanda o motor td 110 ile başa baş çift sürüyor denemesini yaptık.Perkins motora rodaj yapan Steyr, Mercedes motora rodajını düzgün yapamıyor.
Perkins motorda 1400-1800 rpm devir arası gezinirken,
JD motorda 1500-1900 rpm arası ,
Mercedes motorda 1600-2400 rpm arası gezinmek , devir değiştirmek gerekiyor .
Uzun devir çalışmalı motor kullanan sürücü kısa devir çalışmalı motora geçince çok vites değiştirmekten şikayet edebilir.
Kısa devir çalışmalı motor kullanan sürücü uzun devir çalışmalı motora geçince 2000 rpm devir üstünü kullanmaya çekinir , fazla yakıt tüketiyorum sanıyor.
Her türlüsünü sürdüğümüzden farkları iyi görebiliyoruz.
Tork yedekleri yüksek olan motor çabuk vites düşmez , iyi toparlar.
Zorlamaktan ziyade motorun yük dengeleme devirlerine uygun alıştırılması gerekiyor.
JD de Steyr gibi devir tercihleri yapsak, mazot tenekesiymiş bu traktör deriz.
Fiat 480 den Steyr 8053 S traktöre geçen sürücü traktöre krank kestirdi , nedeni yükte düşük devir kullanımdır.Çiftte 1900 devirden hiç düşmedim , şuanda 1700 devirde 1600 devirde de çift süre biliyorum 70-56 varken 2200 devirden assa çiftte kullanmazdım.iki tane tumo 75 alındı , birisi gaza basmadan çift sürdü diğeri 2200 devirde rodaj doldurdu, şuanda o motor td 110 ile başa baş çift sürüyor denemesini yaptık.
Geçmiş olsun Yusuf abi. Nasıl bir durum var?
markaya ulaşmaya çalıştım.Yani makinasını övüyo birşey olmuyor
Geçmiş olsun cemal, babanmı hasta
Australorplar da cam gibi duruyor maşallah ama abi birşey duymuştum göz simsiyah olmalı diyorlar ya seninkinin gözü kahverengi gibi bi kırmalık var mı acaba
Romork görmedim ama cayir bicme makinesi var bizim bölgede kalitesi 10 numara kesinlikle tavsiye ederimÇel-mak 12 ton tır tipi dublex tır lastikli römork için güzel bir teklif aldım kalitesi nasıldır?
Bi 5000 daha giderse 0000 olur cemal abiTd65d 15 yıl 5000 saat olduk buzamana kadar sadice 3000 saatt baskı balata değişti frenler orjinal degişen biyeri yok Allah'a şükür buzamana kadar bizi hic uzmedi
Ekli dosyayı görüntüle 52064Ekli dosyayı görüntüle 52065
Hayırlısı inşallahBi 5000 daha giderse 0000 olur cemal abi
MaşAllah Akif Allah bereket versin. Sizin oralarda verimler nasıl oluyor dönüm den kaç kg kuru ot veriyorTümosan, 640 ile fotoğraf ile fotoğraf çekinmek istedide. Baya olmuştu ikisi bir arada fotoğraf çekmeyeli. [emoji846]
Ekli dosyayı görüntüle 52086
Trimble bunu beğenmedi...
Ekli dosyayı görüntüle 52087
Sen onlarin yaptığı işlere bak maşallahTümosan, 640 ile fotoğraf ile fotoğraf çekinmek istedide. Baya olmuştu ikisi bir arada fotoğraf çekmeyeli. [emoji846]
Ekli dosyayı görüntüle 52086
Trimble bunu beğenmedi...
Ekli dosyayı görüntüle 52087
Eyvallah İsmail abi. Aslında 640 ilk geldiği günden beri bakım yönünden rahattı. 5 sene önce amcam aldığı hafta; hidroliğin ve çekinin boşluğunu almıştı, dönmeyen direksiyona çare bulmuştu, el frenini yapmıştı, diğer bakımlar vs. Ama gel görki 640 vefasız çıktı abi. 2017 sonundan beri sanayiden çıkmıyor. Bakım yapıldığı halde yüzümüzü kara çıkarınca ister istemez bakımlarla eskisi gibi değil.Sen onlarin yaptığı işlere bak maşallah
Fend gibi johdere gibi
Seni istediğin traktöre ulaştırir onlar
Bakımını yap kıymetini bil
Sağolasın Yunus abi. Ot olarak genelde Çavdar ekiyorlar. En fazla dekardan kuru 1000kg alanı gördüm ( yanlış hatırlamıyorsam).MaşAllah Akif Allah bereket versin. Sizin oralarda verimler nasıl oluyor dönüm den kaç kg kuru ot veriyor