Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Bak şimdi Cüneyt dedin koştum geldim olaya,[emoji16] Cüneyt dedin mi bende akan sular durur kendinin büyük hayranıyımdır.
O patates e pancara fasülyeye attıkkarın nedir ne işe yarıyor hani ne için kullanıyorsun
Biri deniz yosunu diğeri hidrojen kükürt ardında da canlı bakteri veriyoruz bakteriyi makina ile atıyoruz .
Hem yeşil aksam hem kök de bariz sekilde fark atıyor
Neşeleniyor yani,bitki keyifli olunca sende keyifli oluyorsun .

Biri deniz yosunu diğeri hidrojen kükürt ardında da canlı bakteri veriyoruz bakteriyi makina ile atıyoruz .
Hem yeşil aksam hem kök de bariz sekilde fark atıyor
Neşeleniyor yani,bitki keyifli olunca sende keyifli oluyorsun .
Anladım sağolasın.
Peki son olarak bir sorum daha var Patateste daha önce kullanmadığınız sezon ile kullandığınız sezon arasında verimde fark ne kadar dekara kaç ton aldınız alıyorsun hiç hesap ettin mi.

Tahmin edin gene ne oldu [emoji16]
20200614_183144.jpg

Geçmiş olsun.
Vallahi Akifim o 640 a yaptınız harcamayı ve uğraşı bir kenara koysaydın 5400 kapındaydı[emoji16]
Tam 640 satma zamanı 40 _50_hatta üstü isteyen var, alan var ise. Yerine ne konur bilemiyorum
Sağol Beytullah abi, Fuat abi

640'ı alalı 2 ay sonra 5 sene oluyor. Bu süre içinde 1200 saat civarı çalıştı. 3 sıfırlı arıza yapmadı ama hep hiç olmayacak yerden ufak arıza verdiği için kritik dönemlerde bizi çaresiz bıraktı. Şu ana kadar toplam arızasına 2bin lira civarı vermişizdir. Ama kaybettiğim sürede piyasaya çalışsam 5430'a bir kaç adım daha yaklasabilirdim [emoji846].

Fuat abi 2 sene önce amcam kendi motorunu satma girişimine girdi. Amcama bizim 74.80'in son kasasını alacaktık.Ahırdaki hastalıktan dolayı inekleri teker teker sucuk olmaya aday olunca amcamla ikimizin o hevesi de kaldı. Şuan 640'ın temizlerine bile 25'ten fazla verenin beyin sahibi olmadığını düşünüyorum. Üste biraz daha katınca çok daha mantıklı motorlar var.

Bugun yoncalar a Bi bakayım dedim genel olarak iyi ancak küsküt otunun oldugu bölgelerde gelişim durmuş gibi 3 te 1 ini kaplamış küsküt.
Bakalım @The_Hoca nın tavsiyesini uygulıyacam bugun Bi aksilik olmazsa inşAllah çözüm olur.
Yada küsküt ün oldugu yerleri biçecem 3-4 kere biçtiğinde geçer diyorlarEkli dosyayı görüntüle 50144Ekli dosyayı görüntüle 50145Ekli dosyayı görüntüle 50146Ekli dosyayı görüntüle 50147
Geçmiş olsun abi.
Bizim parsellerimizden birinde vardı. 3 ve 4.biçimlerde yoğunlukla görürdük. Bulunduğu bölgedeki yonca hep geç kururdu.
Genelde tohumdan geliyor. Mücadele yöntemi olarak mazotu biliyorum. Pancarda kelb herbisit işe yarıyor ama yoncada kimyasal mücadele hakkında bilgim yok.

Mücadele sonrası olumlu dönüşünü bekliyorum inşallah.

Geçmiş olsun abi.
Bizim parsellerimizden birinde vardı. 3 ve 4.biçimlerde yoğunlukla görürdük. Bulunduğu bölgedeki yonca hep geç kururdu.
Genelde tohumdan geliyor. Mücadele yöntemi olarak mazotu biliyorum. Pancarda kelb herbisit işe yarıyor ama yoncada kimyasal mücadele hakkında bilgim yok.

Mücadele sonrası olumlu dönüşünü bekliyorum inşallah.
Tamam inşAllah olumlu sonuç alırsam dönerim. Çevremdeki yonca tarlalarında da vardı geçen sene. Küsküt ün oldugu bölgeyi 3-4 kere tırpanla biçtiler bitti öyle yonca büyüdükten sonra çok etkilenmiyor

Sağol Beytullah abi, Fuat abi

640'ı alalı 2 ay sonra 5 sene oluyor. Bu süre içinde 1200 saat civarı çalıştı. 3 sıfırlı arıza yapmadı ama hep hiç olmayacak yerden ufak arıza verdiği için kritik dönemlerde bizi çaresiz bıraktı. Şu ana kadar toplam arızasına 2bin lira civarı vermişizdir. Ama kaybettiğim sürede piyasaya çalışsam 5430'a bir kaç adım daha yaklasabilirdim [emoji846].

Fuat abi 2 sene önce amcam kendi motorunu satma girişimine girdi. Amcama bizim 74.80'in son kasasını alacaktık.Ahırdaki hastalıktan dolayı inekleri teker teker sucuk olmaya aday olunca amcamla ikimizin o hevesi de kaldı. Şuan 640'ın temizlerine bile 25'ten fazla verenin beyin sahibi olmadığını düşünüyorum. Üste biraz daha katınca çok daha mantıklı motorlar var.
480 640ın çektiğini çeker diyorlar. Birde aynı numara pulluk (480 3lü 640 4lü) 640 daha yavaş çeker daha çok patinaja düşer diyorlar. Doğru mudur.