Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

480 hiç kullanmadım. Ama ben buna imkan vermiyorum. Aynı çekiyorsa fabrika 640'ı boşuna üretmiş ozaman.
Tümosan 74 80 yolda bir teneke mazot yakar,
Steyr 768 , MF 285 in çıkardığı her yükü çıkarır.
Same Explorer 70, 4*2 tavsiye ederim.
Regülatör ayarı düzgünse TD 85 ile burun buruna gider. :)

Küsküt

Bazı yörelerde cin saçı, şeytan sakalı, sülük, verem otu ve kızıl ot adlarıyla bilinen küsküt (Cuscuta spp.) sarılıca yapıda Cuscutaceae familyasından tek yıllık tam parazit bit bitkidir. Cuscutaceae familyasının tek cinsi olan Cuscuta cinsinin dünyada 200 kadar türü bulunmaktadır. Küsküt türleri dünyanın değişik yerlerinde yonca ve üçgül gibi baklagil yem bitkilerinde, keten, pancar, tütün ve patates gibi endüstri bitkilerinde soğan, havuç, krizantem, yıldız çiçeği gibi sebze ve süs bitkilerinde ve bunların yanı sıra asma gibi bazı odunsu bitkiler de dâhil olmak üzere 170 kadar bitki türünde ciddi zararlara sebep olmaktadır (Çizelge 9.1). Yurdumuzdaki zararı daha çok yoncalar ve asmalarda görülmektedir. Ülkemizde yoncalarda Cuscuta pentagona (C. Campestris) ve C. Approximata asmalarda ise C. Monogyna türü zararlı olmaktadır.

Küskütün Oluşturduğu Zararlar

Küskütün zararı bitki gelişimini orta veya şiddetli derecede engellemesi şeklindedir. Bazen bitki küskütten dolayı ölebilir. Zararın şiddeti küskütün bitkiye bulaştığı zamandaki konukçu bitkinin gelişme dönemine bağlıdır. En büyük zarar konukçu fide dönemindeyken görülmektedir. Küskütten dolayı %90’a varan ürün kayıpları olmaktadır. Ayrıca küskütün beslenmesi sonucu bitki zayıfladığı için bitki diğer hastalık ve zararlıların saldırısına da uygun hale gelmektedir. Küsküt ile yoğun bulaşık (yaklaşık %50) yem bitkilerini birkaç hafta sürekli tüketen özellikle sığır ve atlarda karın ağrısı, ishal ve kilo kaybı görülmektedir, bazen de karaciğer ve beyin hasarı ile kanamalar ortaya çıkabilmektedir.

Mücadele

• Küsküt tohumu içermeyen sertifikalı tohumluk kullanılmalı
  • Yoğun bulaşmalarda küsküt konukçusuyla birlikte yok edilmeli
  • Küsküt bulunmayan alanlarda ekim, dikim yapılmalı
  • Küsküt ile bulaşık olmayan temiz tarım alet ve ekipmanları kullanılmalı
  • Bulaşık yerlerde küskütün konukçusu olmayan tahıllar ve diğer dar yapraklı bitkiler yetiştirilmeli
  • Küskütle bulaşık Yoncalıklara hayvan sokulup otlatılmamalı ve küskütlü bitki yiyen hayvanların gübreleri kullanılmamalı
  • Çevrede bulunan küskütlü yabancı otlar sökülüp yakılmalı
  • Eğer toprakta küsküt çimleri görülürse bunlar hemen toprağa karıştırılmalı veya elle toplanmalıdır
  • Bitkilere henüz bulaşmışsa küskütün bitkiye bağlandığı yerin yaklaşık 0.5 cm altından budanmalıdır. Küskütü elle yolma, emeçler bitkide kaldığından ve bu emeçlerden yeni sürgünler çıkacağından uygun bir yol değildir.
  • Küskütler ocak halindeyse bu ocaklar alev makinası ile yakılmalıdır.
  • Ruhsatlı herbisitler kullanılmadır.
Osm nin kayseri cinsi yonca tohumunu kullandım. Baya sıkıntılı bir bitki dn biçtirdim bitkinin oldugu yerleri ilaç atmayı planlıyorum
en iyi yöntem,
yonca,görüldüğü anda biçilmesi,.
2. çıkışta yok oluyor.

Devamkee
IMG_20200618_102534.jpg
IMG_20200618_102604.jpg
IMG_20200618_102720.jpg
IMG_20200618_102637.jpg
IMG_20200618_102644.jpg

Zararlı görüldü
IMG_20200618_155350.jpg

Ssöküldü
IMG_20200618_155453.jpg

İmha edildi
IMG_20200618_155841.jpg

D
Römork havuz kasa olarak güzel olmuş. Döner arış yapmanızı öneririm. Alt şaseyi temizleyip astar atıp makasları kontrol edip ilave makas ihtiyacı varsa koymanızda fayda var. Jantları kontrol edip lastikleride yeniledim mi uygun fiyata çok güzel bir römork olmuş olur diye düşünüyorum.
DÖner arış nedir ? Lastikleri yenileyecegim.