Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Bugün köylümüzün evi yandı diğer evlere sıçramadan güç bela hortumla kovayla söndürdük itfaiye bir saat gibi bir sürede geldi evin altındaki mf135 lik yandı.Ekli dosyayı görüntüle 50057Ekli dosyayı görüntüle 50058Ekli dosyayı görüntüle 50059
Geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.
Böyle yangınlar eski elektrik hattının fare kemirmesiyle kısa devreden çıkabiliyor.
Şofben borusundaki gibi metal korumalı elektrik hattı kullanmak gerekir.
Çevrede iki ahşap ev ve iki samanlık yangını gördük, yarım saatte yangın bitiyor,
Köyün bir kenarında 5-6 tonluk santrifüjlü bir tanker zor bulunuyor.
Canınız sağ olsun, yeniden yapılır.

Garajın duvar işi bitti sayılır Ekli dosyayı görüntüle 50072
20200612_142232.jpg

Hayırlı olsun Deniz. O yem karma mi gübre dağıtma Makinesi mi ? İçine tekerleri doldurmuşsun[emoji3]
Saolasın Özkan abi gübre dağıtma makinası slaja kullandıgimiz tekerleri doldurduk.
Aralara kriş atmıyormusunuz pek anlam veremedim, bu arada siz taraflarda aslan geziyomuş doğru mu? [emoji1]
Tuğlaları 30luk olarak ters ördürdük gönül isterdi sağlam kolon atmayı ama maddiyat zorluyo Fuat abi. Ben de sizin gibi sosyal medyada ve gaz3te de gördüm abi başka bi bilgim yok.

Saolasın Özkan abi gübre dağıtma makinası slaja kullandıgimiz tekerleri doldurduk.Tuğlaları 30luk olarak ters ördürdük gönül isterdi sağlam kolon atmayı ama maddiyat zorluyo Fuat abi. Ben de sizin gibi sosyal medyada ve gaz3te de gördüm abi başka bi bilgim yok.
Deniz bunun üstüne çatı döneceksen , tuğlayla o iş olmaz , tuğlaya yük binmez, demir direk yaparsan olur fakat tuğlaya yük bindirme yada içten direk at , Dibi sağlam taş oynamaz belki ama bu şekilde avlu duvarı bile yapmıyorlar, hiç olmasa 3-4 metrede aralar açık örseydin aralara kalıp yapıp küçük de olsa kolon koyardın üstünüde çıkan demirleri çatıya bağlardın.

Deniz bunun üstüne çatı döneceksen , tuğlayla o iş olmaz , tuğlaya yük binmez, demir direk yaparsan olur fakat tuğlaya yük bindirme yada içten direk at , Dibi sağlam taş oynamaz belki ama bu şekilde avlu duvarı bile yapmıyorlar, hiç olmasa 3-4 metrede aralar açık örseydin aralara kalıp yapıp küçük de olsa kolon koyardın üstünüde çıkan demirleri çatıya bağlardın.
Bakalım Fuat abi sağlam direk koyacaz çevremiz de bu şekilde yapanlar var bi sıkıntı görmedik o yüzden yaptık.

Bakalım Fuat abi sağlam direk koyacaz çevremiz de bu şekilde yapanlar var bi sıkıntı görmedik o yüzden yaptık.
Avlu duvarı bile 5 sene sonra direksiz yatıyor ama bu geniş olmuş sonucu Göreceğiz sağlamlık 5 seneden önce belli olmaz duvara terazi yi koyunca 5 sene sonra terazi neye uğradığını şaşırırsa o zaman belli olur üstüne incede olsa bir kiriş yap çatıda koyacaksın az bir para gider sonra uğraşmasın