Güncel Buğday Fiyatları

Arkadaşlar ithalat tekliflerini gördük. Mart ayında döviz kuru tekrar yükselişe geçerse yüksek ihtimal buğdayın 2.5 ile 2.75 TL arasına gelme durumu çok yuksek. Dolayısı ile yüzde 30 getiri sağlayacaktır. Mevduat faizleri döviz getirisi vb gibi alternatifler ile karşılaştırma yapıp bu duruma göre karar vermek kayıpların minimuma inmesi için fikir verecektir.

4B929909-A838-4161-A533-5E74C616E838.jpeg
Final fiyatlari bu sekildedir

bir tüccarla görüstum bugun bu ihale fiyatlara yansımaz dedi sebebi daha öncede tmo 2400 den bugday 2000 den arpa aldı zararına 2050 tlye bugday 1650 lıraya arpa sattı zararı gorev zrarı olarak acıkladı tüccar üzerinde büyuk baskı var ayrıcalisansli depolardaki malın yuzde 70i dutuyor dedı

bir tüccarla görüstum bugun bu ihale fiyatlara yansımaz dedi sebebi daha öncede tmo 2400 den bugday 2000 den arpa aldı zararına 2050 tlye bugday 1650 lıraya arpa sattı zararı gorev zrarı olarak acıkladı tüccar üzerinde büyuk baskı var ayrıcalisansli depolardaki malın yuzde
En büyük hata TMO ve bakanlıkta şimdi görev zararı yapacağına yazın çiftçinin tüketicinin tmo nun zarar görmeyeceği çözüm yolu vardı. Şuan herkes zararda.
Dolayısı ile hasari düzeltmek uzun zaman alacak. Ülkede iğneden ipliğe herseye zam gelmiş buğdaya gelmemesi zaten imkansızdi. Kriz olmadan önce buğdayin alım gücü ile şuanki alım gücünü karsilastirdigimizda buğdayın fiyatınin 2. 81 TL/kg olması gerekiyor. Çiftçi bu fiyatı cebine koyamadiktan sonra üretmek için gerekli motivasyonu yakalaması zor. Çiftçi fiyat konusunda 1 yıl geriden geliyor. Bir türlü adil fiyatı zamanında yakalayamadık. Buğdaya yüzde 30 zam geldi sevinemedik çünkü girdi maliyetlerine yüzde 50 ile 100 zam geldi. Bugün bu fiyatlar ile çiftçi kendinin ve eşinin bagkurunu odeyemeyecek durumda. Umarım bir gün uretici emeğinin karşılığını alır. Selamlar.

bir tüccarla görüstum bugun bu ihale fiyatlara yansımaz dedi sebebi daha öncede tmo 2400 den bugday 2000 den arpa aldı zararına 2050 tlye bugday 1650 lıraya arpa sattı zararı gorev zrarı olarak acıkladı tüccar üzerinde büyuk baskı var ayrıcalisansli depolardaki malın yuzde 70i dutuyor dedı
Bende bugün bir tüccar ile görüştüm fiyatları etkiler dedi çünkü bundan sonra sorun ithal edilecek fiyatta değil sorun ithal edilecek buğday bulunmayacak diyor adam elindeki buğdayı satmayı hiç düşünmüyor Depoları toprak siloya geçirip seneye satacağım diyor bu yaz tekrar depoları dolduramam belki diyor kuraklık lisanslı depoculuk vs yüzünden

Tmo nun 2050tlden sattigi bugday ithal olanlar degil. Harmanda ciftciden 1650tlye topladigi bugdaylari 2050 tlde satiyor. Oda devede kulak kalar.

Busene TMO mal almadı trakyada ve diğer yerlerde hepsini Lisa nsli depoya yönlendirdi suandada Lisa nsli depolardaki doluluk oranı yüzde 80 malları hepsi duruyor
TMO lisanslı depoları kullanıyor. Çiftçinin TMO ya mal verirken lisanslı depoları kullanmasını da teşvik ediyor. Şöyle ki eğer TMO nun kendi deposuna dökersen TMO adına lisanslı depoya döktüğün maldan daha çok kesintisi var.