Bütün Türkiye son sürat buğday hasat ediyor.Bir ay zarfında rekolte kesinleşir kartlar açılır.Şoyle bir durum var.Her yıl çiftçi tüccarın tersini yapıyor.Fakat kar eden tüccar.Örnek vereyim.2 yıl önce bu bölgede yer fıstığı 5 liralardan 20 liraları gördü.sezon açılınca 10-12 bandına oturunca ne kadar işten anlayan anlamayan amiri memuru esnafı aklına ne gelirse hatta abartmıyorum kredi bile çekip yerfıstığı alıp depoladılar.ben bu arada tüccarları takip ediyorum .1 kilo bile depolamadılar.çevremde bu işe kalkışanlara aynen şunları söyledim.bakın herkes fıstık alıp depo yapıyor ama tüccarlar hariç.gelin yapmayın desemde dinletemedim.sonuç şu:10-12 bandında aldıkları fıstığı 4-6 arasına verebildiler. peki ertesi yıl ne oldu.hiç kimse fıstık almadı.fakat baktım ki tüccarlar 5 lira civarından fıstık depoladılar. ve 10-12 bandından satmaya başladılar.şu an fıstık 17 lira ve hala parça parça satıyolar.diyeceğim o ki bu yıl buğdayda da böyle.tüm çiftçiler depolarını buğday ile doldurdu.tüccar gelen buğdayı aynı gün fabrikaya sattı ve gidişat yine tüccarın doğru yaptığını gösteriyor.çünkü buğday 7 den 6 ya geldi ve hala da gerileyeceğini söylüyor tüccar....
Ayçiçeği mi bekletmekte fayda olur mu yakında bicecez napayım bilmiyorum fiyat yükselir miIhtiyacı kadar sat .
Gübreni
Mazotunu
Ilacini peşin al.
A ycicegini emanete bırak.mart nisan gibi satılır insallah.
Ben o şekilde hareket ediyorum.