Bu arada bizi aç kurt yaptın ya neyse, bozkırların aç bozkurt toztoprak.
Bu hale getirenler utansın demek lazım.
Tövbe yaaa ağlanacak halimize gülüyoruz işte ne yapalım,
hayır gülmeyelim tamam ama bu yapılanlara kızmayacaksak bu yaklaşımlarımıza gülmeyeceğiz demektir.
Bu yapılanlara kızacaksak olaya yaklaşımlarımızada güleceğiz elbet.
kızgınlığımdan gülüyorum.
Bakın millet kafayı yedi gübresiz ektim şimdi ne yapsam diye?
Kara kara düşünüyo, biliyo gübresiz ekti eline avucuna ne geçeceğini.
Acaba son umut üstüne bişey atarken bi numara çeksem işe yararmı, atmadan ne yapabilirim bi formül varmı?
Etkili ucuz yollu bir formül yok ama eğer bir düzen olmuş olsa işini tıkır tıkır yapan insanlar böyle çıkmaza sürüklenirmiydi?
Belediyeler ekim zamanı tohum yardımı yaptılar gübre yardımıda yapmaya başlayanlar oldu kendi çapında, hazineye duyurulur kulakları açıksa ne diyim belki hazinede gübre yardımında bulunur.
Bir haberde üreticinin tarım ekipmanı alamamasından geldi size aşağıya görselliyorum.
Doların artması herşeyi altüst etti, böyle olmaz, hiçbişey düzen içinde gitmiyor, kim nasıl işini yapacak, 6 ay sonra herşey oturacakmış, 6 aya kim öle kim kala sene geçtimi üreticilikte kınayı yakarsın ki ekim zamanı geçti artık gübresiz ekilenden bişey bekleme örneğin.
ee ekipman satmazsa makinacı bayi satıc, ı dahada bir sonraki yılı beklesin olur üretici , herşey altüst ama ne hikmetse doların yükseltilmesinden yeni ekonomik model uygulamaktan dolayı hiç rahatsız değiller, aksine çok mutlular, kabak kimin başına patlıyo umurlarında değil.