Güncel Buğday Fiyatları

Hocam yanlış anlama ama şimdi uzun uzun yazamam ama 400 lira buğday maliyeti 600 lira da Mısır maliyeti çıkardım rakamlar 20 lira artı eksi olabilir ikinci ürün olarak danelij çeşit ekeceğim slaj zamanı değerinde satamazsam tarlaların (toplam yan yana 2 parça 80 ve 55 dekar) kenarlarını ve ortasını açtırıp slaj makinasına kurumaya bırakacağım bölgemiz de yüksek rutubet biçme şansım var 30 dan aşağıya düştü mü biçerim diye düşünüyorum çünkü kurutması olan çok alıcı var hatta direk yaş alım yapan bir tane çiftlik var salma su yapacağız inşallah

Hocam yanlış anlama ama şimdi uzun uzun yazamam ama 400 lira buğday maliyeti 600 lira da Mısır maliyeti çıkardım rakamlar 20 lira artı eksi olabilir ikinci ürün olarak danelij çeşit ekeceğim slaj zamanı değerinde satamazsam tarlaların (toplam yan yana 2 parça 80 ve 55 dekar) kenarlarını ve ortasını açtırıp slaj makinasına kurumaya bırakacağım bölgemiz de yüksek rutubet biçme şansım var 30 dan aşağıya düştü mü biçerim diye düşünüyorum çünkü kurutması olan çok alıcı var hatta direk yaş alım yapan bir tane çiftlik var salma su yapacağız inşallah
İnşAllah hedefinize ulaşırsınız. Şimdiden bereketli olsun

Benim fikrim çok düzgün ekonomi adamları atirlir ise ülkemize yüklü miktar para girisi olur. Buğday fiyatları 1.8 ile 2 TL arasında yerleşir. Ama 2 yıl icinde açısı fena çıkar. Bankadaki bireysel yatırımcılar döviz hesaplarının bir kisminin TL. Ye cevirirse merkez bankası rezer sorununda azalır. Ama üretim yapamaz isek tekrar başa döneriz. Üretici olmak kadar zor bir meslek yok. Dolayısı ile gelecek yıl ürününü kaça satacağıni bilmeden üretim yapmak çiftçiyi belirsizlikten kurtaracak adımların atılmasıni ben şahsen her yıl beklerdim.
Çiftçinin aklında zaten verim belirsizligi var. Birde fiyat belirsizligi olur ise çoğu çiftçi arkadaş üretimi birakmak zorunda kalıyor. Ekmege zam gelmesin yağa zam gelmesin diye bizim ürünlerin fiyatlarına minimum zam geliyordu. Halbuki tmo nun yaptığı görev zararı kadar çiftçiye hakkaniyetli olarak fiyat farkı prim vs ne dersek diyelim odese hem tüketici hem üretici memnun olurdu. Zaten yeterince işlemeyen bir destekleme sistemi var. Desteği alamayan hiç alamiyor alan ne zaman ödeneceğini sağdan soldan öğrenmeye çalışıyor. Istenilse destek paraları memur maaşı gibi 1 şubat hububat desteklerini tak hesapta 1 mayıs yağlı tohumlar destekleri tak hesapta bunu ülkemizin yapacak gücü ve parası var ama üreticiye yeterince önem verilmediği için 2. Planda kalıyoruz.
Yazıklarim Kesinlikle siyasi olarak algılamasin. Sistemin işleyişinden şikayetçiyim. Muhalefette olsa iktidarda olsa sitemin işleyişi düzeltmeden uygun fiyat politikasını bulmak zor. Sistem kağıt üzerinde var fakat gerçek hayatta doğru işlemiyor. İstenilse destekleme sistemi her çiftçiye hakkaniyetli olarak ulaştırilabilir. Bunun öncülüğünü ziraat odaları yapabilir çiftçinin sesi olabilirdi olamadılar. Sadece evrak işini yaptılar kurtuldular. Yıllardır hep aynı açıklamalari dinledik ziraat odaları birliğimden vs. Vs. Ben bir kere duymadım okumadım çiftçinin şu sorunu vardı çözüm önerisi ilettik sonucunu birliğimizin sitesinde yayınladik. Yaz makaleyi çiftçinin sorunları çözüm bekliyor geç sorunlarda yıllardır hep aynı. Çiftçinin derdini dinledik ama çözüm yok

Sonuç olarak sistem değişmedikçe muhalefette başta olsa iktidarda çiftçinin önündeki belirsizlikler kalkmadiktan sonra üretimin artması dışa bağımsızlığın azalması çok zor.
İnşallah üretici birlikleri hükumete güzel öneriler sunarak belirsizliklerin azalmasında katkı sağlarlar. Çünkü karambole veya ya tutarsa diye üretim şekli olmaz. Selamlar

150kg buğday> kira bedelini karşılamalı maksimum verebileceğim bu. 300 tl bizim bölgede benim için üst sınır.
200kg buğday> maliyete katlanabiliyorum riskleri göze alarak. Geçen yıl 300 tl biçime kadar bu yıl 400 tl biçime kadar dekar maliyeti makuldur.

sap hariç 350 kg buğday tüm maliyeti fazlasıyla karşılar. 600-800 kg ortalama verimler alabiliyoruz iyi bir bakımla. Kötü yıllarda 400 kga kadar düşüyor. Ancak böyle yıllarda bizim de maliyetlerimiz daha az oluyor haliyle.

En kötü ihtimalde 100 kg, en iyi ihtimalde 400-500 kg buğdaya kadar çıkabiliyor kar oranı. Bu rakamlara sap verimi dahil değil.

Tabi biz boşa konuşuyoruz Alahualem. Hayırlısını nasip etsin cümlemize diyelim.
Bence kuru tarımda kira yerler ne kadar iyi olursa olsun 100kg bugdayi geçmemeli

Arkadşalar elimizde bir miktar (40 ton) bugday var. Fiyatlar da stabil seyrediyor. Acaba satsak mi yoksa biraz daha beklesek mi karar veremedim. Sizce fiyatlarda bir artma olurmu yoksa ayni devam mi eder
Tüccarların yıl sonu hesapları var şu anda mal almak için saldırmiyorlar Uzunköprü borsası 2tl nin altina düştü fiyatlarda bir artma 20ocaktan sonra olacaktır diye tahmin ediyorum

suan yurdısı bugday durumu buraya teslim 1800 tl dolar 6.5 0lucak deniyor ozaman harman fiyatına satarız 1600 1650ye

Bilgilendirme amaçlı paylaştım arkadaşlar...
8 Ocak cuma 2021 Polatlı ticaret borsasına experia bugdayimizi 2279 verdik.

Resimler ve ekler

• Screenshot_2021-01-10-00-17-06-211_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-01-10-00-17-06-211_com.android.chrome.jpg
    77.1 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20210109_005529.jpg
    IMG_20210109_005529.jpg
    306.2 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20210108_101658.jpg
    IMG_20210108_101658.jpg
    148.8 KB · Görüntüleme: 61

Kuru tarım için 300 500 TL kira büyük paralar verim almanın garantisi yok çok büyük risk biz 160 170 tek kiralıyoruz
Geçen seneye kadar 60-70 tl olan icar birden 150 ye çıktı. Geçen sezondan önce 200 kg veren tarla bu sene 600 verdi ya. Sanki garantisi varmış gibi bu sene de umut öyle olunca 150-175 fiyatlarınbuldu. Ha kumar işimiz zaten tutaraSa emskçi kazanır. İnşallahta kazanır. Ben 130 dn yeri bıraktım son 100 verdim. 150 ye öğşteri buldular benim sokağa atılacak param yoktu vermedim asla da vermem.
150kg buğday> kira bedelini karşılamalı maksimum verebileceğim bu. 300 tl bizim bölgede benim için üst sınır.
200kg buğday> maliyete katlanabiliyorum riskleri göze alarak. Geçen yıl 300 tl biçime kadar bu yıl 400 tl biçime kadar dekar maliyeti makuldur.

sap hariç 350 kg buğday tüm maliyeti fazlasıyla karşılar. 600-800 kg ortalama verimler alabiliyoruz iyi bir bakımla. Kötü yıllarda 400 kga kadar düşüyor. Ancak böyle yıllarda bizim de maliyetlerimiz daha az oluyor haliyle.

En kötü ihtimalde 100 kg, en iyi ihtimalde 400-500 kg buğdaya kadar çıkabiliyor kar oranı. Bu rakamlara sap verimi dahil değil.

Tabi biz boşa konuşuyoruz Alahualem. Hayırlısını nasip etsin cümlemize diyelim.
memleket neresü o verimler garanti ise ben o verdiğiniz kira bedellerinin ğstğne çıkmaya hazırım. 1000 dn icar alabilirim.