Güncel Buğday Fiyatları

Buğdayın 1.8 TL. Nin altına ineceğini düşünmüyorum. Fakat dolar yukselmedikcede 2 TL nin üzerine çıkmasında imkansız. Çünkü gümrük vergisi vs yok dolayısı ile de iş mart sonuna kalır.
Benim fikrim Buğdayı olanlar söyle bir hesap yapmalı şuan satıp bankada mevduat olarak ne kadar alırım 3 ay sonra satsam beklentim gerçekleşir ise ne kadar kazanırım. Aradaki fark ne olur ve bu farkın ne kadarına katlanabilirim. Dünya piyasalarında buğdayın fiyatı artmasına rağmen kurdaki gerileme maalesef fiyatları aşağıya çekti. Çiftçinin girdi maliyetleri maalesef düşmedi. Selamlar.

11/01/2021 KONYA borsa fiyatları

Ürün Cinsi​
En Az (TL)En Çok (TL)Toplam AdetToplam Miktar
sep-list-right.gif
2.0930​
2.1590​
7 Adet​
160,000 KG​
sep-list-right.gif
1.6500​
1.6760​
34 Adet​
876,000 KG​
sep-list-right.gif
2.0020​
2.1010​
4 Adet​
105,000 KG​
sep-list-right.gif
2.0460​
2.1300​
6 Adet​
165,000 KG​
sep-list-right.gif
8.0670​
8.2220​
3 Adet​
14,000 KG​
sep-list-right.gif
1.6920​
1.8150​
43 Adet​
1,193,500 KG​
Genel Toplam​
97 Adet​
2,513,500 KG​

11/01/2021 KONYA borsa fiyatları

Genel Toplam​
97 Adet​
2,513,500 KG​

Ürün Cinsi​
En Az (TL)En Çok (TL)Toplam AdetToplam Miktar
sep-list-right.gif
2.0930​
2.1590​
7 Adet​
160,000 KG​
sep-list-right.gif
1.6500​
1.6760​
34 Adet​
876,000 KG​
sep-list-right.gif
2.0020​
2.1010​
4 Adet​
105,000 KG​
sep-list-right.gif
2.0460​
2.1300​
6 Adet​
165,000 KG​
sep-list-right.gif
8.0670​
8.2220​
3 Adet​
14,000 KG​
sep-list-right.gif
1.6920​
1.8150​
43 Adet​
1,193,500 KG​
Hacı abi mısır satışları hala çok hareketli sizde fiyatlarda güzel

Benim fikrim çok düzgün ekonomi adamları atirlir ise ülkemize yüklü miktar para girisi olur. Buğday fiyatları 1.8 ile 2 TL arasında yerleşir. Ama 2 yıl icinde açısı fena çıkar. Bankadaki bireysel yatırımcılar döviz hesaplarının bir kisminin TL. Ye cevirirse merkez bankası rezer sorununda azalır. Ama üretim yapamaz isek tekrar başa döneriz. Üretici olmak kadar zor bir meslek yok. Dolayısı ile gelecek yıl ürününü kaça satacağıni bilmeden üretim yapmak çiftçiyi belirsizlikten kurtaracak adımların atılmasıni ben şahsen her yıl beklerdim.
Çiftçinin aklında zaten verim belirsizligi var. Birde fiyat belirsizligi olur ise çoğu çiftçi arkadaş üretimi birakmak zorunda kalıyor. Ekmege zam gelmesin yağa zam gelmesin diye bizim ürünlerin fiyatlarına minimum zam geliyordu. Halbuki tmo nun yaptığı görev zararı kadar çiftçiye hakkaniyetli olarak fiyat farkı prim vs ne dersek diyelim odese hem tüketici hem üretici memnun olurdu. Zaten yeterince işlemeyen bir destekleme sistemi var. Desteği alamayan hiç alamiyor alan ne zaman ödeneceğini sağdan soldan öğrenmeye çalışıyor. Istenilse destek paraları memur maaşı gibi 1 şubat hububat desteklerini tak hesapta 1 mayıs yağlı tohumlar destekleri tak hesapta bunu ülkemizin yapacak gücü ve parası var ama üreticiye yeterince önem verilmediği için 2. Planda kalıyoruz.
Yazıklarim Kesinlikle siyasi olarak algılamasin. Sistemin işleyişinden şikayetçiyim. Muhalefette olsa iktidarda olsa sitemin işleyişi düzeltmeden uygun fiyat politikasını bulmak zor. Sistem kağıt üzerinde var fakat gerçek hayatta doğru işlemiyor. İstenilse destekleme sistemi her çiftçiye hakkaniyetli olarak ulaştırilabilir. Bunun öncülüğünü ziraat odaları yapabilir çiftçinin sesi olabilirdi olamadılar. Sadece evrak işini yaptılar kurtuldular. Yıllardır hep aynı açıklamalari dinledik ziraat odaları birliğimden vs. Vs. Ben bir kere duymadım okumadım çiftçinin şu sorunu vardı çözüm önerisi ilettik sonucunu birliğimizin sitesinde yayınladik. Yaz makaleyi çiftçinin sorunları çözüm bekliyor geç sorunlarda yıllardır hep aynı. Çiftçinin derdini dinledik ama çözüm yok

Sonuç olarak sistem değişmedikçe muhalefette başta olsa iktidarda çiftçinin önündeki belirsizlikler kalkmadiktan sonra üretimin artması dışa bağımsızlığın azalması çok zor.
İnşallah üretici birlikleri hükumete güzel öneriler sunarak belirsizliklerin azalmasında katkı sağlarlar. Çünkü karambole veya ya tutarsa diye üretim şekli olmaz. Selamlar
Sen buğdayı 1 tl'nin altında satmayı başarabilirsen, döviz mevduatları tl'ye döner. Türkiye'nin temel sorunu "hukuk" sorunudur. Hukuk gitti ve bu siyasal iklimde geri gelmesi zor. Bütün yetkilerin tek bir insanda toplandığı sistemden, iyi bir şey beklemek için, saftan daha öte bir şey olmak gerekir. Türkiye 2010 yılından bu yana, sürekli yanlış şeyler yaparak, doğru sonuçlar bekliyor.