Güncel Buğday Fiyatları

katarlada anlaşma yapılmiş, özellikle ist. alakalı maddeler düşündürücü, 2031 vadeli abd parası arap bedevi parasi bizi bi müddet idare eder , 2031 neya cocuklar calişıp öder gari [emoji35]
Arabanin lastigi timarhanenin onunde patlamis. Surucu saga cekmis bijonlari sokmus somunlar mazgala yuvarlanmis surucu mazgala bakiyormus. Delinin biri camdan ne ariyorsun orada demis. Surucu lastigi soktum somunlar mazgala dustu demis. Deli her lastikten bir bijon sok oraya tak hepsi 3 lu olsun isini gorur demis. Surucu sokup takmis olmus. Deliye seslenmis sen niye burda yatiyon demis. Deli biz burada delilikten yatiyoruz salakliktan degil demis... Salak olursan boyle deliler bizi yonetir

[emoji53]
IMG-20201124-WA0000.jpg

Şuan ithalat fiyatları 270 dolar civarında. Dolayısı ile güncel kur ile çarpıp liman teslim fiyatları öğrenilebikir. 270x7.9 =2.133 TL ton. Ayrıca soylu tarimdan da fiyat almanizi tavsiye ederim. Ben bir çok tüccar ile görüştukten sonra o firmaya sattım. Parayı alırımyiz alamazmiyiz düşüncesi olmadı değil fakat peşin olarak odediler. Alırken tahlil bile yapmadılar tek fiyat. Fakat buğday imiz kaliteli idi. Diğer tüccarlar arasında fiyat farkı 0.1 kuruştu fakat yinede 1 ekipman parası fark oluyordu.

Şuan ithalat fiyatları 270 dolar civarında. Dolayısı ile güncel kur ile çarpıp liman teslim fiyatları öğrenilebikir. 270x7.9 =2.133 TL ton. Ayrıca soylu tarimdan da fiyat almanizi tavsiye ederim. Ben bir çok tüccar ile görüştukten sonra o firmaya sattım. Parayı alırımyiz alamazmiyiz düşüncesi olmadı değil fakat peşin olarak odediler. Alırken tahlil bile yapmadılar tek fiyat. Fakat buğday imiz kaliteli idi. Diğer tüccarlar arasında fiyat farkı 0.1 kuruştu fakat yinede 1 ekipman parası fark oluyordu.
10kuruş buyuk malda büyük para ama borsa en garantisi dök mali al parani

10kuruş buyuk malda büyük para ama borsa en garantisi dök mali al parani

Bence bir yerlerde hata var gibime geliyor şöyle ki bizim sattığımız mallar 50,100 tl vb rakamlara satılan mal değil 1,5- 1,7 vb rakamlar olduğuna göre benim açımdan 10 krş un değeri büyük.

Bir örnek geçen yıla kadar bende iki traktörümüz var. Biri düzdü biri çift çeker . Düz olan dölüme 1,7 lt çift çeker dölüme 2 lt civarı yakıyordu. Ortalama 8 saat çalıştıklarında düz çekere şöför oturtsam mazottan şöförün yövmiyesi bedava gelir. Gözükmeyen 300 Gr mazot 8 saatte ne yapar onuda sen hesaplayı ver.

Arkadaşlar Aralık ayının ilk haftası 500 bin ton buğday ithalatı için ihale var. Fiyat açısından takip edilmesi gerekmiyor. Kur için kısa vadede 7.5 TL baz alınarak ongoru de bulunmak gerektiğini düşünüyorum. Selamlar.
Allta detayı var Türkiye ve Mısır 269 ve 275 dolar arasında alacak diyor oda bugünkü kur ile 2158 TL ton yapıyor
Screenshot_20201201-125711.jpg

Bugün yapılan ihaleye verilen teklifleri resimde görebilirniz. En düşük Tekirdağ liman teslim fiyati 269 dolar olarak gerçekleşmiştir. Dolar kuru olarak 7. 75 aşağı yönlü olarak devam eder ise 7.5 olarak hesaplamak daha doğru olacaktır. Selamlar saygılar. Ekli dosyayı görüntüle 54881
Paylaşım için teşekkürler, piyasada fiyatlarda gevşeme var.

Bugün yapılan ihaleye verilen teklifleri resimde görebilirniz. En düşük Tekirdağ liman teslim fiyati 269 dolar olarak gerçekleşmiştir. Dolar kuru olarak 7. 75 aşağı yönlü olarak devam eder ise 7.5 olarak hesaplamak daha doğru olacaktır. Selamlar saygılar. Ekli dosyayı görüntüle 54881
Acaba ihale yi boşuna mı yapıyorlar benim 3 gün önce yaptığım paylaşım da 269 dolar ton diyor demek ki ihale den önce malı kimden kaça alacakları belliymiş

Acaba ihale yi boşuna mı yapıyorlar benim 3 gün önce yaptığım paylaşım da 269 dolar ton diyor demek ki ihale den önce malı kimden kaça alacakları belliymiş
Bencede bağlantılar önceden bellidir. [emoji16] Zaten katılan firmalar belli. Bu ihaleleri açarak piyasada fiyatı düşürmek. Kısa vadede belki işe yarar ama uzun vadede en az enflasyon oranında fiyatlar da artış görülecektir. Yani durumsu yazdan çiftçi den almam ben kışın daha pahalıya ithal ederim. [emoji17]

Buğday fiyatlarınin ekranda 1 yıllık hareketlerini görüyoruz. Grafige göre geçen yıl 20 ocakta en yüksek değeri gördükten sonra azalmaya başlamış. Pandemi sürecenin başlaması ile 16 martta dip yapan fiyatlar 27 marta geldiğinde ocak ayındaki zirveyi yakalamış tabi bu arada borsada parayi vuran vurmuş [emoji16]Biz tarlada işlemeye devam. Sonrasında 26 haziran da dip yapan fiyatlar yavaş yavaş yükselişe geçmiş ekimin son haftası tarihi zirveyi yakalamış. Şuan fiyatlarin düştüğünü görmekteyiz. Fiyatlar 100 günlük hareketli ortalamanın biraz üzerinde normalde teknikte 100 günlük hareketli ortalamadqn bir yükseliş yapması beklenir fakat son bir yılda 200 günlük hareketli ortalamanın altına inip oradan devam ettiği görülmektedir. Yani özetle önceki yıllarda olduğu gibi fiyatların tekrar şubat mart aylarında yükseleceğini on görebiliriz.

Grafik hakkında kısa bilgi vermek istiyorum. Ekran görüntüsü tradingwiev programından alınma ve fiyatları hareketli ortalama ile takip etmek çok faydalı oluyor. Grafiğini üzerinde indikator olarak MAVCOMBO ve MOST indikatorleri var. Grafikte mavi ile başlayıp paralel ilerleyen çizgiler var
1.cizgi Mavi 9 günlük hareketli ortakama
2. Çizgi 21 günlük haretlik ortalama
3. Çizgi 55 günlük hareketli ortalama
4. Çizgi 100 günlük çift çizgi altında siyah çizgi olan
5. Çizgi 200 günlük hareketli ortalama

2. Resimde mavi çizgi 9 günlük hareketli ortalama eğer altta ise fiyatlar düşüş trendinde olduğunu dolayisi ile fiyatın mavi çizginin üzerine çıkmadığı zaman düşüşün devam edeceği anlaşılır. 3. Resimde mavi çizgi yukarıda ve fiyatlarınin yükseliş trendinde oldu mavi çizginin altına düşmedikçe yükselişin devam edeceği anlaşılır. Önemli olan ve can alıcı nokta fiyatlar sonsuza kadar yükselmeyecegi gibi sonsuza kadarda düşmeyecektir. Burada grafigi incelerken dikkat edeceğimiz nokta buğdaya talep olup olmadığını anlamak. Özellikle le 3. Resimde bir noktaya dikkatimizi çekmek istiyorum. Mavi çizgi (9 günlük hareketli ortalama) diğer ortalamaları yukarı doğru kestiginden fiyatların hızlaca yükseldiği görülmektedir. Yani şuan bir düşüş trendi olsada kısa vadede bir yükselişin olacağı görülmektedir. Unutmamak gerekirki talep tayini için grafik iyi fakat ülkemizde fiyatları etkileyen bir diğer etken döviz kuru. Dolayısı tek başına bu grafik fiyat tayini için yeterli değildir. Kimsenin kararını etkilemek için bu listeyi paylaşmadım. Her türlü fiyatı takıp etmek için tradingwiev güzel bir program belki ilgisini çekecek arkadaşlar vardır. Sadece öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Selamlar. Saygılar
IMG_20201204_212543.jpg
IMG_20201204_214823.jpg
1607107660830.jpg

Buğday fiyatlarınin ekranda 1 yıllık hareketlerini görüyoruz. Grafige göre geçen yıl 20 ocakta en yüksek değeri gördükten sonra azalmaya başlamış. Pandemi sürecenin başlaması ile 16 martta dip yapan fiyatlar 27 marta geldiğinde ocak ayındaki zirveyi yakalamış tabi bu arada borsada parayi vuran vurmuş [emoji16]Biz tarlada işlemeye devam. Sonrasında 26 haziran da dip yapan fiyatlar yavaş yavaş yükselişe geçmiş ekimin son haftası tarihi zirveyi yakalamış. Şuan fiyatlarin düştüğünü görmekteyiz. Fiyatlar 100 günlük hareketli ortalamanın biraz üzerinde normalde teknikte 100 günlük hareketli ortalamadqn bir yükseliş yapması beklenir fakat son bir yılda 200 günlük hareketli ortalamanın altına inip oradan devam ettiği görülmektedir. Yani özetle önceki yıllarda olduğu gibi fiyatların tekrar şubat mart aylarında yükseleceğini on görebiliriz.

Grafik hakkında kısa bilgi vermek istiyorum. Ekran görüntüsü tradingwiev programından alınma ve fiyatları hareketli ortalama ile takip etmek çok faydalı oluyor. Grafiğini üzerinde indikator olarak MAVCOMBO ve MOST indikatorleri var. Grafikte mavi ile başlayıp paralel ilerleyen çizgiler var

2. Resimde mavi çizgi 9 günlük hareketli ortalama eğer altta ise fiyatlar düşüş trendinde olduğunu dolayisi ile fiyatın mavi çizginin üzerine çıkmadığı zaman düşüşün devam edeceği anlaşılır. 3. Resimde mavi çizgi yukarıda ve fiyatlarınin yükseliş trendinde oldu mavi çizginin altına düşmedikçe yükselişin devam edeceği anlaşılır. Önemli olan ve can alıcı nokta fiyatlar sonsuza kadar yükselmeyecegi gibi sonsuza kadarda düşmeyecektir. Burada grafigi incelerken dikkat edeceğimiz nokta buğdaya talep olup olmadığını anlamak. Özellikle le 3. Resimde bir noktaya dikkatimizi çekmek istiyorum. Mavi çizgi (9 günlük hareketli ortalama) diğer ortalamaları yukarı doğru kestiginden fiyatların hızlaca yükseldiği görülmektedir. Yani şuan bir düşüş trendi olsada kısa vadede bir yükselişin olacağı görülmektedir. Unutmamak gerekirki talep tayini için grafik iyi fakat ülkemizde fiyatları etkileyen bir diğer etken döviz kuru. Dolayısı tek başına bu grafik fiyat tayini için yeterli değildir. Kimsenin kararını etkilemek için bu listeyi paylaşmadım. Her türlü fiyatı takıp etmek için tradingwiev güzel bir program belki ilgisini çekecek arkadaşlar vardır. Sadece öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Selamlar. Saygılar Ekli dosyayı görüntüle 54897Ekli dosyayı görüntüle 54898Ekli dosyayı görüntüle 54899
Teşekkürler güzel paylaşım fiyatların düşmesinde dolar in değer kaybetmesi de var diğer para birimlerine karşı biraz geriledi hatta önümüzdeki haftalarda Euro dolar paritesi 1.25 civarında olabilir ayrıca buğday da geçen hafta 211 Euro civarında di bugün 205 Euro bu aşı olayı ile alakalı düşüş var ama önümüzdeki haftalarda tekrar yükselişe geçer bence

2. Resimde mavi çizgi 9 günlük hareketli ortalama eğer altta ise fiyatlar düşüş trendinde olduğunu dolayisi ile fiyatın mavi çizginin üzerine çıkmadığı zaman düşüşün devam edeceği anlaşılır. 3. Resimde mavi çizgi yukarıda ve fiyatlarınin yükseliş trendinde oldu mavi çizginin altına düşmedikçe yükselişin devam edeceği anlaşılır. Önemli olan ve can alıcı nokta fiyatlar sonsuza kadar yükselmeyecegi gibi sonsuza kadarda düşmeyecektir. Burada grafigi incelerken dikkat edeceğimiz nokta buğdaya talep olup olmadığını anlamak. Özellikle le 3. Resimde bir noktaya dikkatimizi çekmek istiyorum. Mavi çizgi (9 günlük hareketli ortalama) diğer ortalamaları yukarı doğru kestiginden fiyatların hızlaca yükseldiği görülmektedir. Yani şuan bir düşüş trendi olsada kısa vadede bir yükselişin olacağı görülmektedir. Unutmamak gerekirki talep tayini için grafik iyi fakat ülkemizde fiyatları etkileyen bir diğer etken döviz kuru. Dolayısı tek başına bu grafik fiyat tayini için yeterli değildir. Kimsenin kararını etkilemek için bu listeyi paylaşmadım. Her türlü fiyatı takıp etmek için tradingwiev güzel bir program belki ilgisini çekecek arkadaşlar vardır. Sadece öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Selamlar. Saygılar Ekli dosyayı görüntüle 54897Ekli dosyayı görüntüle 54898Ekli dosyayı görüntüle 54899
Gerçekten bende teşekkür ederim

Teşekkürler güzel paylaşım fiyatların düşmesinde dolar in değer kaybetmesi de var diğer para birimlerine karşı biraz geriledi hatta önümüzdeki haftalarda Euro dolar paritesi 1.25 civarında olabilir ayrıca buğday da geçen hafta 211 Euro civarında di bugün 205 Euro bu aşı olayı ile alakalı düşüş var ama önümüzdeki haftalarda tekrar yükselişe geçer bence
Aynen katılıyorum. Aşı işi uzar ise fiyatlar yine tavan yapar bence. Ayrıca son zirvenin yüzde 15 ile 30 arasında daha da yükselebilir. Tabi burada büyük oyuncuların vereceği kararlar önemli. Bizim yapmamız gereken şey elimizdeki ürünü ucuza kaptırmamak olabildiğince yüksek fiyata satmak.