Aynen öyle arkadaşım otebile geçer. Yazdıklarımda siyasi olarak algılanmasın. Burada çiftçi arkadaşlar arasında fikir alışverişi olsun beraber ürünümuzu en iyi fiyata satabilmek ve emeklerimizin karşılığını almak için bilgi paylaşıyoruz.
Doların duruma söyle bir baktığımızda resimde görülen mavi çizginin uzun zamanıdır aşağı yönlü kirilmadigini sürekli bu çizgi üzerinde aşağı yukarı yönlü hareket ettiğini görebiliyoruz. Bu rakam şuan 7.55 yani bu rakam aşağı yönlü kırılır ise dolar uzun bir süre son test ettiği fiyata zor gelecektir. Dolardaki düşüşün sebebi bizim kara kasimiz kara gözümüz de değil açıkçası. 2031 yılı vadeli yüzde 6 faizli dolar tahvil ihracı sonucu oldu. Yani yabancılar bize iyi bir faiz ile borç verdi. Sonuç olarak iyi üretim yapıp her alanda açığı kapatır isek güzel günler önümüzde ama tersi durumda zor günler bizi bekler. Tek çare iyi üretim yapmak biz çiftçiler olarak hepimizin en üstün gayret ve fedakarlık ile ülke ekonomisine yaptığımız katkı ortada. Çok uzun oldu özet olarak dolar 7.55 takip edilecek mavi çizginin kırılmı takip edilecek (mavi çizgi 100 günlük hareketli ortalama) bu 7.55 rakamı zamanla daha aşağılara gelecek. Benim şahsi fikrim yatirimlarimizin bir bölümünü 7.30 lu rakamlarda örnek 1/4 ile dövizde kalmak.
Bir bölümü ile iyi bir hisse senedi portföyü yapmak ve enaz 1 yıl unutmak. Kalan yarısi ile TL ile borclanarak trskktor ev araba vs satın almak iyi gibi duruyor.
1. Resim saatlik 7.86 eğer altında 1 saat kapanış yapar ise düşüş hizlanacaktir.
2. Resim günlük 7.55 kirilimina dikkat.