Merhabalar şuan ayçiçek 440 Euro ton civarında buğday mısır kanola fiyatları da ekte yükselişe geçti piyasalarEkli dosyayı görüntüle 54330
440 Avro nerde yazıyo agam göremedim
Merhabalar şuan ayçiçek 440 Euro ton civarında buğday mısır kanola fiyatları da ekte yükselişe geçti piyasalarEkli dosyayı görüntüle 54330
Burda ayçiçek yok yazmıyor fotoğraf ta olanlar yukardan aşağıya doğru buğday mısır kanola fiyatları Euro ton olarak pazartesi günü fabrikaci bir abimiz var onunla görüştüm o söyledi Bursa li burda yağ fabrikası var440 Avro nerde yazıyo agam göremedim
Burda ayçiçek yok yazmıyor fotoğraf ta olanlar yukardan aşağıya doğru buğday mısır kanola fiyatları Euro ton olarak pazartesi günü fabrikaci bir abimiz var onunla görüştüm o söyledi Bursa li burda yağ fabrikası var
Beklerim her zaman buyur gel[emoji1]Bağlantıları kur çeltik ekmeye geliyoruz bulgaristana. ))
Ithal ayçiçeği 44 yağ 640-650 dolar, yani 5.100 TL civarı
Yine tüccarın verdiği fiyattan pahalıya geliyorIthal ayçiçeği 44 yağ 640-650 dolar, yani 5.100 TL civarı
SİZLER AYÇİÇEĞİNİ LİSANSLI DEPOYA MI DÖKÜYORSUNUZ NASIL BEKLETİYORSUNUZ ..40 yağ 5 lira olsada satsak yılbaşı gelmeden
Kendi depomuz var köydeki evde normal betondan çatısı falan olan bir depo buğdayı beklettiğin gibi bekletebiliyorsun sadece önemli olan biçilirken iyice kurumuş olması gerekiyorSİZLER AYÇİÇEĞİNİ LİSANSLI DEPOYA MI DÖKÜYORSUNUZ NASIL BEKLETİYORSUNUZ ..
BİZİM BURALARDA ASLA BEKLETME ÇOK FAZLA FİRE VERİR DEYİP HASAT GÜNÜ GÖTÜRÜP VERMEK ZORUNDA KALIYORUZ..ACABA FİRESİ YÜZDE KAÇ OLUYOR.BU YIL BİZLERDEN 2800 GİBİ KOMİK BİR RAKAMA ALDILAR TÜCCARLAR........Kendi depomuz var köydeki evde normal betondan çatısı falan olan bir depo buğdayı beklettiğin gibi bekletebiliyorsun sadece önemli olan biçilirken iyice kurumuş olması gerekiyor
Arkadaşım%3 %5 olsun fire senin zararın %40 eğer imkân varsa bekmemek en iyisi sizin bölgede anladığım kadarıyla daha erken hasat oluyor Trakya da biçimden sonra fiyatlar oturuyor en azından o zaman a kadar bekletin derimBİZİM BURALARDA ASLA BEKLETME ÇOK FAZLA FİRE VERİR DEYİP HASAT GÜNÜ GÖTÜRÜP VERMEK ZORUNDA KALIYORUZ..ACABA FİRESİ YÜZDE KAÇ OLUYOR.BU YIL BİZLERDEN 2800 GİBİ KOMİK BİR RAKAMA ALDILAR TÜCCARLAR........
İŞTE SORUNDA TAM ORADA..TRAKYADAN SONRA FİYAT OTURSA DA BİZİM BURADAKİ TÜCCARLAR ASLA TRAKYA FİYATIYLA ALMIYOR..BURDA HASATA TEMMUZ ORTASINDA BAŞLAYIP AĞUSTOS ORTALARIN DA BİTİYOR.İKİNCİ ÜRÜN OLARAK EKİM NEREDEYSE SIFIR..ONDA DA BU YIL EN FAZLA 3 LİRADAN ALMIŞLAR..BEN BUNU CİMERE TARIM BAKANLIĞINA DA YAZDIM.ŞİKAYETİMDE ÇUKUROVA BÖLGESİNDE NE TMO NE ÇUKOBİRLİK NE TARIM KREDİ KOOP NE DE DEVLET ADINA ÇİFTÇİYİ TÜCCARA EZDİRMEYECEK BİR KURUM AYÇİÇEĞİ ALIMI YAPMIYOR BU DA TÜCCARLARIN BU YIL 2800 GİİBİ BİR FİYATTAN ÇİFTÇİNİN AYÇİÇEĞİNİ VERMEK ZORUNDA KALDIĞINI YAZDIM.BAKANLIK ŞİKAYETİMİ TİCARET BAKANLIĞI VE REKABET KURULUNA GÖNDERMİŞ..REKABET KURULUNDAKİLER GALİBA İLKOKUL MEZUNU OLACAK Kİ; İDDİAMA DAİR HERHANGİ BİR BELGE SUNMADIĞIMI YAZMIŞLAR..SANKİ BU BENİM ŞAHSİ SORUNUM .DİYORUM Kİ TÜM ÇUKUROVA DA 2020 YILINDA ÇİFTÇİLER 2800 DEN SATMAK ZORUNDA KALDILAR DİYORUM...İNSAN BİR SORAR SORUŞTUR.SENİN ÇUKUROVADAKİ KURULUŞLARIN NE İŞ YAPAR SORMAK ZAHMETİNDE BİLE BULUNMUYOR BANA TÜCCARLARIN FİYATTA 2800 DEN ANLAŞIP HAKSIZ REKABETE YOL AÇTIĞINA DAİR BELGE SUN DİYOR..AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE...REKABET KURULUNUN SIRF PROSÖÜR YERİNİ BULSUN DİYE YAZDIĞI CEVABI AŞAĞIYA KOPYALIYORUM..Arkadaşım%3 %5 olsun fire senin zararın %40 eğer imkân varsa bekmemek en iyisi sizin bölgede anladığım kadarıyla daha erken hasat oluyor Trakya da biçimden sonra fiyatlar oturuyor en azından o zaman a kadar bekletin derim
Peki bölgede yağ fabrikası var mı eğer varsa oradaki fiyatlar nasıl belki daha yüksek fiyata alabilirler eğer alirsalar sadece nakliye ücreti olur eğer iş devlet e kalırsa zaten bişey olmaz alan tüccar da ben istediğim paradan alırım der kimse karışamaz serbest piyasa var der çıkar işin içindenİŞTE SORUNDA TAM ORADA..TRAKYADAN SONRA FİYAT OTURSA DA BİZİM BURADAKİ TÜCCARLAR ASLA TRAKYA FİYATIYLA ALMIYOR..BURDA HASATA TEMMUZ ORTASINDA BAŞLAYIP AĞUSTOS ORTALARIN DA BİTİYOR.İKİNCİ ÜRÜN OLARAK EKİM NEREDEYSE SIFIR..ONDA DA BU YIL EN FAZLA 3 LİRADAN ALMIŞLAR..BEN BUNU CİMERE TARIM BAKANLIĞINA DA YAZDIM.ŞİKAYETİMDE ÇUKUROVA BÖLGESİNDE NE TMO NE ÇUKOBİRLİK NE TARIM KREDİ KOOP NE DE DEVLET ADINA ÇİFTÇİYİ TÜCCARA EZDİRMEYECEK BİR KURUM AYÇİÇEĞİ ALIMI YAPMIYOR BU DA TÜCCARLARIN BU YIL 2800 GİİBİ BİR FİYATTAN ÇİFTÇİNİN AYÇİÇEĞİNİ VERMEK ZORUNDA KALDIĞINI YAZDIM.BAKANLIK ŞİKAYETİMİ TİCARET BAKANLIĞI VE REKABET KURULUNA GÖNDERMİŞ..REKABET KURULUNDAKİLER GALİBA İLKOKUL MEZUNU OLACAK Kİ; İDDİAMA DAİR HERHANGİ BİR BELGE SUNMADIĞIMI YAZMIŞLAR..SANKİ BU BENİM ŞAHSİ SORUNUM .DİYORUM Kİ TÜM ÇUKUROVA DA 2020 YILINDA ÇİFTÇİLER 2800 DEN SATMAK ZORUNDA KALDILAR DİYORUM...İNSAN BİR SORAR SORUŞTUR.SENİN ÇUKUROVADAKİ KURULUŞLARIN NE İŞ YAPAR SORMAK ZAHMETİNDE BİLE BULUNMUYOR BANA TÜCCARLARIN FİYATTA 2800 DEN ANLAŞIP HAKSIZ REKABETE YOL AÇTIĞINA DAİR BELGE SUN DİYOR..AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE...REKABET KURULUNUN SIRF PROSÖÜR YERİNİ BULSUN DİYE YAZDIĞI CEVABI AŞAĞIYA KOPYALIYORUM..
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından Ticaret Bakanlığına yönlendirilen ve ilgisi nedeniyle
Kurumumuza gönderilen 08.09.2020 tarihli ve 2004004691 sayılı CİMER başvurunuz incelenmiştir.
4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un (4054 sayılı Kanun) “Amaç” başlıklı 1. maddesinde “Bu
kanunun amacı, mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve
uygulamaları ve piyasaya hâkim olan teşebbüslerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun için
gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunmasını sağlamaktır.” ve “Kapsam” başlıklı 2.
maddesinde “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde mal ve hizmet piyasalarında faaliyet gösteren ya da bu
piyasaları etkileyen her türlü teşebbüsün aralarında yaptığı rekabeti engelleyici, bozucu ve kısıtlayıcı anlaşma,
uygulama ve kararlar ile piyasaya hâkim olan teşebbüslerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmaları ve rekabeti
önemli ölçüde azaltacak birleşme ve devralma niteliğindeki her türlü hukukî işlem ve davranışlar, rekabetin
korunmasına yönelik tedbir, tespit, düzenleme ve denetlemeye ilişkin işlemler bu Kanun kapsamına girer.” hükmü
yer almaktadır.
4054 sayılı Kanun’un “Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar” başlıklı 4. maddesinde ise
“Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama
amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu
eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır.” denilmekte ve maddenin
devamında tahdidi olmamak üzere yasaklanan eylemlerin neler olduğu belirtilmektedir. Bu doğrultuda 4054 sayılı
Kanun’un 4. maddesinin (a) bendinde “Mal veya hizmetlerin alım ya da satım fiyatının, fiyatı oluşturan maliyet,
kâr gibi unsurlar ile her türlü alım yahut satım şartlarının tespit edilmesi” yasaklanmaktadır.
Şikâyet konusu olayda; yağlık ayçiçeğinin çiftçiden alım fiyatındaki düşüklüğün nedeni, alım yapan teşebbüsler
arasındaki anlaşma, uyumlu eylem veya teşebbüs birliklerinin karar ve eylemlerinden kaynaklanıyorsa bu husus
4054 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilebilecektir. Ancak, başvuruda alım fiyatının teşebbüsler arası anlaşma,
uyumlu eylem veya bir teşebbüs birliği kararı ile tespit edildiğini gösterir herhangi bir bilgi veya belgenin
sunulmadığı görülmektedir. Bu şekilde bir bilgi veya belge sunulması ve başvurunun, 2012/2 sayılı Rekabet
İhlallerine İlişkin Başvuru Usulüne Dair Tebliğ (Tebliğ) usulleri çerçevesinde yapılarak Kuruma iletilmesi
durumunda gerekli inceleme başlatılabilecektir. Tebliğ’e www.rekabet.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Yavuz Selim AYAZ
Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri
Sorun zaten burda abi fabrika yok ilde veya yakinda, tüccarlarda aralarında karar aliyo belli bir fiyatı hepsi aynısını diyor kime verirsen ver, buradakiler de genelde Gaziantep'e gönderiyorlar tirlarla ayçiçeğini, tüccarlar da bekletmiyor bir yandan mal geliyor diğer yandan yükleyip yolluyorlarPeki bölgede yağ fabrikası var mı eğer varsa oradaki fiyatlar nasıl belki daha yüksek fiyata alabilirler eğer alirsalar sadece nakliye ücreti olur eğer iş devlet e kalırsa zaten bişey olmaz alan tüccar da ben istediğim paradan alırım der kimse karışamaz serbest piyasa var der çıkar işin içinden
ADANA DA SUNAR YAĞ VAR.TÜCCAR DA AYNEN ŞÖYLE SÖYLÜYOR..BİZ SİZDEN 2800 ALIP SUNAR YAĞA 2900-2950 YE ANCAK VERİYORUZ. 3 E BİLE VEREMİYORUZ DİYOR...İMAMOĞLU İLÇESİNDE TARIM KREDİ 2760 LİRADAN ALIM YAPMIŞ.RESMEN SOYGUN..ADANA TİCARET BORSASINDA HASAT İLE BİRLİKTE 2800 DEN AÇILIP HERKES ÜRÜNÜNÜ SATTIKTAN SONRA 3800 E KADAR YÜKSELDİ VE ORDA KALDI..YANİ BU DEMEK OLUYORKİ ADANA BORSASI EN SON AYÇİÇEK FİYATINI 3800 DEN YAPMIŞ GELECEK YIL AÇILIŞ O CİVARDA OLUR...Peki bölgede yağ fabrikası var mı eğer varsa oradaki fiyatlar nasıl belki daha yüksek fiyata alabilirler eğer alirsalar sadece nakliye ücreti olur eğer iş devlet e kalırsa zaten bişey olmaz alan tüccar da ben istediğim paradan alırım der kimse karışamaz serbest piyasa var der çıkar işin içinden
EVET AYNEN OTURDUĞU YERDEN İNDİR BİNDİR YAPIYOLAR..HER ZAMANKİ GİBİ ÇİFTÇİ Bİ TARAFLARINI YIRTIYOR TÜCCAR KLİMALI OFİSİNDEN KAFASINI DIŞARI BİLE ÇIKARMAAN İNDİR ÇİFTÇİ, BİNDİR FABRİKA YAPIYOR. ARADAKİ KAZANCINİ BİZ BİLMİYORUZ..KENDİLERİNE KALSAN KAZANÇ YOK İŞ OLSUN MAL DÖNSÜN ÇİFTÇİNİN İŞİ GÖRÜLSÜN..ASLINDAA YAPTIĞINA DEĞMEZ..NERDEYSE SADAKA VERESİM GELİYOR..ÇIKIP KAÇIYORUM...............Sorun zaten burda abi fabrika yok ilde veya yakinda, tüccarlarda aralarında karar aliyo belli bir fiyatı hepsi aynısını diyor kime verirsen ver, buradakiler de genelde Gaziantep'e gönderiyorlar tirlarla ayçiçeğini, tüccarlar da bekletmiyor bir yandan mal geliyor diğer yandan yükleyip yolluyorlar
Tıra doldurup Gaziantep e yada Eskişehir’e götürseniz orda satış yapsanız olmuyor mu? İnternetten baktım 200 küsür km Gaziantep 350km civarı Eskişehir yazıyor nakliye ücreti tahminen 1000 2000 lira arası olabilir en son iki borsada da 4 liranın üstünde satış yapılmış tır 16 ton alsa nakliyeyi düştükten sonra ortalama 15.000 lira daha fazla kazanabilirsinizADANA DA SUNAR YAĞ VAR.TÜCCAR DA AYNEN ŞÖYLE SÖYLÜYOR..BİZ SİZDEN 2800 ALIP SUNAR YAĞA 2900-2950 YE ANCAK VERİYORUZ. 3 E BİLE VEREMİYORUZ DİYOR...İMAMOĞLU İLÇESİNDE TARIM KREDİ 2760 LİRADAN ALIM YAPMIŞ.RESMEN SOYGUN..ADANA TİCARET BORSASINDA HASAT İLE BİRLİKTE 2800 DEN AÇILIP HERKES ÜRÜNÜNÜ SATTIKTAN SONRA 3800 E KADAR YÜKSELDİ VE ORDA KALDI..YANİ BU DEMEK OLUYORKİ ADANA BORSASI EN SON AYÇİÇEK FİYATINI 3800 DEN YAPMIŞ GELECEK YIL AÇILIŞ O CİVARDA OLUR...