Bugün tüccar 2580 fiyat verdi 40 yağ için yağlı tohumlar 2580den satıyormuş bir sonraki postada 2600den satacakmış o zaman fiyat 2600 ü görür dedi ama dolar böyle giderse kısa sürede 2600ü geçer gibi duruyor
Amin arkadaşım , güzel özetlemişsin olay bundan ibaret günü kurtarmaktan öteye gitmeyen politikalar borç yığını .sonra hepimiz aynı gemideyiz.
Bugün tüccar 40 yağ için 2.600 fiyat verdi gelip kendisi alcak yükleme taşıma en az 30 kuruş tutar 20 kuruşta kendisi kazansa en az 2.650ye satar fabrikaya beklemeye devam et diyor tüccarlar dolar durmak bilmiyor bugün 5.96yı zorluyor 6 lirayı zorlıcak gibi duruyor fiyatlar düşmez düşse bile 2.600den ben senin malını alıcam dedi bu kadar inanıyor fiyatın düşmeyeceğineAyçiçekte yükseliş sürüyor.
Bugünkü borsa fiyatlarına göre
Ort yağ oranı 42.22
Ort fiyat 2.69TL
45 yağ oranı 2.80TL ye satılmış
Şu an 40 yağ 2.60 TL civarı.Bugün tüccar 40 yağ için 2.600 fiyat verdi gelip kendisi alcak yükleme taşıma en az 30 kuruş tutar 20 kuruşta kendisi kazansa en az 2.650ye satar fabrikaya beklemeye devam et diyor tüccarlar dolar durmak bilmiyor bugün 5.96yı zorluyor 6 lirayı zorlıcak gibi duruyor fiyatlar düşmez düşse bile 2.600den ben senin malını alıcam dedi bu kadar inanıyor fiyatın düşmeyeceğine
Ayçiçeği depolama da fire veriyor mu mesela 100 ton depoya atıldı yine 100 mu olur yoksa kuruduğu için 98 99 civarına düşer miArkadaşlar kimsenim moralini bozmak istemem ama ayçiçek fiyatlarını düşünürken tekrar bir hesaplama yaptım. Şu anda harman fiyatlarının tam 150 lira üstünde. Ben verdiğimde 40 yağ 2500 üstünde her birpuan 35 liraydı. 46 yağ oranı çıktı. 2710 tlye verdim. Bugün aynı yağ oranına ayçiçeği 2860 tl. Bu da 4 ayda %5,535’lik bir artışa tekabül eder. Paraya hiç ihtiyacımız olmadığını düşünelim. Tamamını faize koysak %4’lük bir kısmını faizden kazanacaktık. Geri kalan da depolama masrafı olsa boşuna tüccara hamallık yapmış oluyuruz maalesef. Dört o parayı kullanmaya ihtiyamız olduğu durumu söylemiyorum bile. Her neyse zun lafın kısası ayçiçeği depoculuğunda iki yıldır buz gibi soğudum. Hiç kazandırmıyor. Geçen yıl zarar bile ettirdi. Depo yapan arkadaşlarımıza daha iyi hesap yapmalarını tavsiye ederim. Hiç bir çiftçinin zarar etmesini, kendi ürettiği malıyla rezil olmasını istemem.
Buğday için aynı şeyleri söyleyemem. Yazı. 1330 verdikleri buğdayıma şimdi1550 veriyorlar. 6 ayda %16,54 çok güzel artış.
1500ten bizde vermeyi düşünüyorduk ama Biz biçimi bitirene kadar piyasa hızlandı borsaya çok ayçiçeği geldi 1400lere düştü oyüzden bizde vermedik şuan 250 lira kar etmiş olduk kısmet böyleymiş beklediğimize değdiArkadaşlar kimsenim moralini bozmak istemem ama ayçiçek fiyatlarını düşünürken tekrar bir hesaplama yaptım. Şu anda harman fiyatlarının tam 150 lira üstünde. Ben verdiğimde 40 yağ 2500 üstünde her birpuan 35 liraydı. 46 yağ oranı çıktı. 2710 tlye verdim. Bugün aynı yağ oranına ayçiçeği 2860 tl. Bu da 4 ayda %5,535’lik bir artışa tekabül eder. Paraya hiç ihtiyacımız olmadığını düşünelim. Tamamını faize koysak %4’lük bir kısmını faizden kazanacaktık. Geri kalan da depolama masrafı olsa boşuna tüccara hamallık yapmış oluyuruz maalesef. Dört o parayı kullanmaya ihtiyamız olduğu durumu söylemiyorum bile. Her neyse zun lafın kısası ayçiçeği depoculuğunda iki yıldır buz gibi soğudum. Hiç kazandırmıyor. Geçen yıl zarar bile ettirdi. Depo yapan arkadaşlarımıza daha iyi hesap yapmalarını tavsiye ederim. Hiç bir çiftçinin zarar etmesini, kendi ürettiği malıyla rezil olmasını istemem.
Buğday için aynı şeyleri söyleyemem. Yazı. 1330 verdikleri buğdayıma şimdi1550 veriyorlar. 6 ayda %16,54 çok güzel artış.
Adam öleceğini bilse kapıdan dışarı çıkmaz.bu işleri bilen olmaz ya çiçek 3500 olsaydı.bu işler nasip işi , sene seneyi tutmaz.bizde çeltik bekletiyoruz bildiğimizden mi, hayır, kimi sene kaxanır kimi sene yerinde sayar çoğunlukla kaxanır.çünkü ülkemizde geriye giden tahıl, bakliyat yok.
Ayçiçeği depolama da fire veriyor mu mesela 100 ton depoya atıldı yine 100 mu olur yoksa kuruduğu için 98 99 civarına düşer mi
Ben de merak ediyorum açıkçası?Bugün Uzunköprü Ticaret Borsasında 41.55 yağ ayçiçeği 2750 tl. Bir anda 50 tl yükseldi.
Edirne Ticaret Borsasında da buğday 1600’ü geçti. Bilmediğim bir gelişme mi oldu acaba? Miye bir anda böyle oldı?