Suriye’den buğday ithalatı haberinin yayılması biraz yükseltmiştir muhakkak.Ben de merak ediyorum açıkçası?
Tüccarı arayıp sormayı düşünüyorum ama onlar da çok yanıltıcı bilgi verebiliyorlar.
Suriye’den buğday ithalatı haberinin yayılması biraz yükseltmiştir muhakkak.Ben de merak ediyorum açıkçası?
Şimdi biz bu buğdayı , zalim esed denmi? Yoksa dostum esad dan mı aldık?
Var olmaz mı gırgırına yazıyorum. Eski anılar gelip durur aklıma.Putin bizi ziyaret ettiği için artık o canım esad oldu, haberin yok mu fuat hocam.
Bugün uzunköprü borsasında arpa bile 1.53 TL ye gitti.arkadaşlar bugun trakya borsalarında fiyatlar 2900 ün üzerinde gösteriyor..bu hızla giderse iyi olur inşallah
Bugün uzunköprü borsasında arpa bile 1.53 TL ye gitti.
Tarım ürünlerinde hızlı bir yükseliş var.
Buğday 1,60 TL düzeyinde.
Bölgemizde Buğday harman fiyatlarına (1,35 TL) göre %16-17 arttı.
Aycicek su an 40 yag 2.65-2.70 tl arasi.
Ayçiçek de harmanda açıklanan fiyata ( 40 yağ 2.50 TL) göre %16-17 artsa 40 yağ 2.90 TL ye denk geliyor.
Inşallah bu fiyatları görürüz.
Eyvallah teşekkürler.Ayçiçek fiyatları harmanda uluslararası piyasalarda düşüktü. O yüzden bizde de hızlı bir düşüş yaşanmıştı. Ama şimdilerde dışarıda yükseldiği için haliyle burada da yükselmiş. Uzjnköprü borsasındaki tüccarlar yükselişe bu yüzden diyor. Ama yükselme trendi durabilir. 2700tl 40 yağ civarında sabitlenebilir. Tabii bu tahmin.
Buğday ise zaten harmanda bile dışarıda daha pahalıydı. TMO’nun düşük fiyat vermesi, ilk ürün olduğu için çiftçinin satıp borç kapamak zorunda olması gibi sebeplerle bizde fiyatlar düşük kaldı. Ofis fiyat açıklamadan önce buğday zaten 1500dü. Hep aynı masal ekmek temel gıda olduğu için fiyatını kontrol etmek istiyorlarmış. Tıpkı et fiyatları gibi. Ama kışa yaklaştıkça kontrol edemez oldular. Tüccarlarla da görüştüm. Hem fikir olduğumuz konu şu; Ukrayna, Rusya gibi ülkeler üstünden ciddi miktarda ucuz buğday ithal etmenin bir yolunu bulamazlarsa fiyatlar yükselmeye devam eder. Ahiyeıca TMO’da ekim sonunda aldığı bir kararla yükselişe katkıda bulundu. 1100 tlye aldığı arpayı 1225 tlye, 1350tlye aldığı buğdayı 1475 tlye satışa çıkardı. Bu da fiyatları arttırdı. Biz ağlarken Devlet kurumunun bizim malımız üzerinden kar yapmasına ne demeli. Onu da bilemedim artık. Ne de olsa Ofis Çiftçinin Kara Gün Dostuymuş. (Yersek)
Uzun bir süreden sonra Uzunköprü borsasında bugün Ayçiçek işlem görmüş.
Roseta cinsi ayçiçek 43,51 yağ oranı, 7,2 rutubet değerleriyle 3,144 TL den işlem görmüş. Miktarı 4,5 ton
Tahıl ürünlerindeki artış kendini göstermeye başladı.
Umarım önce hayırlısıyla ayçiçekleri ekeriz, sonra da çiftçiyi memnun edecek fiyatlar ile satarız.
Bu fiyatların harmanda da devam etmesi dileğiyle...
Fiyat çok iyi inşallah sezonda 3 lirayı görürüzUzun bir süreden sonra Uzunköprü borsasında bugün Ayçiçek işlem görmüş.
Roseta cinsi ayçiçek 43,51 yağ oranı, 7,2 rutubet değerleriyle 3,144 TL den işlem görmüş. Miktarı 4,5 ton
Tahıl ürünlerindeki artış kendini göstermeye başladı.
Umarım önce hayırlısıyla ayçiçekleri ekeriz, sonra da çiftçiyi memnun edecek fiyatlar ile satarız.
Bu fiyatların harmanda da devam etmesi dileğiyle...
Fiyat çok iyi inşallah sezonda 3 lirayı görürüz
Maalesef bu fiyattan satılmış, yağ oranı da 44,9 gelmiş. Muhtemelen rutubet yüksektir ya da bizim bilmediğimiz başka bir sorun vardır.arkadaşlar 18/05/2020 de edirne borsasında 2301 tl olarak son işlem gerçekleşmiş şaka mı bu....