Güncel Ayçiçek Fiyatları

Kasım başından beri buğday neredeyse sabitlenmişti. Ama bu hafta başından beri hızlı bir tırmanışa geçti. Bütün tüccarlar 1500’i geçtiğinde fiyatlara müdahale gelir elden çıkar diyorlar. Sırf bu bile tutmaya devam etmem için yeterli.
Ayçiçeği de cumadan beri ilk defa harman fiyatlarını geçti fakat uzun süreceğini zannetmem yılbaşından sonra bu yükseliş durur. Son birkaç haftadır tam takip edemedim ama bildiğim son halinde ayçiçeği fiyatları uluslararası piyasalarda bizden daha düşüktü. Buğday ise bir hayli yüksekti. Sonuçta iki fiyatın da dünya piyasalarındaki değere doğru meyledeceğini düşünüyorum

Evet maalesef ama beklenen gerçek daha Eylül ayında yükselmesi gerekiyordu bu zamana kadar ertelediler fakat şimdi daha fazla yükselir gibi geliyor aslında ne kadar yükselirse o kadar iyi bence diğer ülkelerle rekabet artışı olacak
Dolar yükselirse a dan zye herşeye zam gelir, alım gücümüz düşer, diğer ülkelerke neyin rekabeti dostum aşırımı değerli tl?

Dolar 7 yı felan Allah korusun görmesin yoksa iş karışabilir zaten pek iç açıcı ortam yok
Dolar 5.90 bandini test etti ve yerlesti kisa surede 6 bandini test eder ve bu gidisle cok kisa surede yakalar 6 bandina yerlestiginde ilk test hedefi merkez bankasinin on gordugu 6.20 bandini test eder ve bu 6.20 bandina civiyi cakarsa bi sure bekler ama bi sekilde bu seviyeden 6.50 bandini dener merkez bankasi ve ekonominin alacagi kararlar herseyi degistirir mevduat faizlerinin dususu parasi olani yabanci para ve altina yoneltiyor

O zaman karadelik , muazzam bir hal alır, deliği tıkamak bize düşer , zor dostum zor, hertürlü zor.
Yıllardır gelen yatırımları doğru yerlerde kullanıp yüksek değerde mal üretip ihraç edilseydi bu kadar kötü olmazdı biz ne yaptık inşaat şimdi satamiyorlar da faizleri de bu yüzden düşürdüler konut stokları erişin diye millet elindeki dovizini bozdurup ev vs alsın diye ama yine olmuyor şuan dünyada dolar faizi eksi fakat ülkemiz %5.5 faizle para bulamiyor yani delik çok büyük Allah sonumuzu hayır etsin