Güncel Ayçiçek Fiyatları

Ynt: ayçiçek fiyatları

ufukk link=topic=67412.msg782340#msg782340 date=1381008452' Alıntı:
Bu seneki seçim piyangosu bilmiyorum bizede vurur mu?
Demirel gibi seçim ekonomisi yapacaklar bu sene , bunun emareleri görülüyor. Eğer böyle olursa ağzımıza bir parmak bal çalarlar bazı konularda , belki ayçiçek primini bile 40 kuruş yaparlar.
Seçim öncesi muhtar maaşları asgari ücret olacak dediler. Kaç bin köy var tam bilemiyorum ya, iyi bir seçim yatırımı. Geçen seçimlerde de muhtarların sigorta ve bağkur primini devlet yatıracak dediler, biz hala aylık 230 TL bağkur pirimi yatırmaya çalışıyoruz.:)
10 sene önce 113 TL muhtar maaşı ile başladım, 135 TL bağkur primi vardı geldiğimiz noktada 460 TL maaş 230 TL bağkur yarısı devlet tarafından yatıyormuş primin. Kısacası beni hem madden, hemde manen çok yıprattı muhtarlık. Aday değilim, eşime dostumada tavsiye etmiyorum. Yeni sisteme göre istenilen muhtarlık evrak ıişlemlerini ayda 500 Tl versen, muasebeci bile yapmak istemez.
Ayçiçek fiyatları ile alakası yok ya, buğday üreticisininde pek bi farkı yok. 4 gün öce 10 ton buğdayı 60 kuruştan zorla sattım. 26 glüten geldi, diğer değerlerine bakmıyorlar.

muhtar yanlış anlama kardeşim muhtar...babamda muhtarlık yaaptı..
bizim orada köyler yakın birbirine herkes akraba ve yakın ilişki var bide ilçelerdeki köylerin bir çogu ile ahbablık ve ticari ilşkiler var biçerciydik..
nail yetek hoca aynı yaştayız gibi..dayım da muhtaarlık yatı yine bir dayımda muhtar bu muhtar olanlar çok perişan ve sıkıntı içindeler..araştın köylerinizdeki eski muhtarları yakın köyledeki hepsi sıkıntı içindeler..
bana da çok teklif geldi kabul etmedim..korktum..vebal ve beddua çok bu işte...
babamdan herkes çok memnundu ama kardeşim köyü kırdı geçirdi...her pislik yaptı..
sakın yanlış anlama sizlik bir konu degil genel olarak anlattım bölgemizde ki muhtarların halini...

İyi şeyler yapsanda karşında bir kesim sana düşman oluyor , kötü şeyler yapsan bir kesim seni yine alkışlıyor.
Yani her iki durumda tezatlık içeriyor.
Bulunduğumuz çevrede , sevdiğim saydığım insanlara muhtarlık yapmasını önermiyorum. Dertsiz başına milletin derdini almaktan başka birşey değil , yine sonunda kötü oluyorsun. Ruh sağlığın bile bozulabilir.

Bugün Muratlı ' da bir yağ fabrikasına %40 yağ için 1.115 TL/ton dan anlaşma yaptım.(Nakliye bana ait) 1 kamyon anca dökebildim.Geri kalanı yarın.
dayço link=topic=67412.msg782145#msg782145 date=1380992378' Alıntı:
millet malını sattıktan sonra koopreatif fiyat yükseltmiş 4o yağ 12oolira kahvelere yazı geldi
Ben TK ' yı aradım burada herhangi bir değişiklik yok dediler sizin bahsettiğiniz kooperatif hangisi?

Bu sene seçim ekonomisi olursa , 40 kr primi görebiliriz. Cumhuriyet tarihinde ender rastlanan bir durum bu , 3 tane seçim birbirinin peşi sıra gelecek , seçim ekonomisi olacağına dair piyasada bazı emareler var , birkaç ay içinde belli olur. Belki bu tarım bakanı gider , yeni bakan yeni şans. Belediye başkan adayı olacağı söyleniyor , eğer böyle olursa belki az da olsa daha iyi biri gelir. Kendi seçim bölgesinde ayçiçek pek ekilmiyor sanırım , bu ayçiçek konusunda belki daha gayretli olabilirdi böyle olsaydı.
Bu sene fiyatlar yüzünden köylerdeki sıkıntı net bir şekilde hissediyor. Birçok insan TK borcunu ödeyemedi , erteleme vs birşeyler getirmişler , yoksa birçok kimse ne mazot nede gübre bulup yerleri ekebilecek. Bu 40 kr destek durumu olursa en azından bir nefes alınır , adeta suni teneffüs olacak insanlara.

Heralde bizim ciftcimiz herseyi unuttu herseyi sinesine cekti hukumetin secim onu verecegi seylere kaldi biz ciftciler dilencimiyiz ki bunlarin bilmem aycicegi pirimi bilmem erteletmesi ne cabuk teslim olduk hukumete biz hakkimizi istiyoruz arkadas hakkimizi urettigimiz malin hakkini hemkimin malini secim yatirimi diye kime verecekler senin benim malimi secim den sonraki halimiz ne olacak onu dusunen varmi hic ben aklima getirmek bile istemiyorum bu ulkeye taze bi kanlazim arkadaslar baska turlu bu ciftci kurtulmaz kurtulamaz idda ediyorum bu hukumet bir donem daha devam etsin ekmeye tarlamiz bile kalmayacak

sariguneyli link=topic=67412.msg783594#msg783594 date=1381321042' Alıntı:
Heralde bizim ciftcimiz herseyi unuttu herseyi sinesine cekti hukumetin secim onu verecegi seylere kaldi biz ciftciler dilencimiyiz ki bunlarin bilmem aycicegi pirimi bilmem erteletmesi ne cabuk teslim olduk hukumete biz hakkimizi istiyoruz arkadas hakkimizi urettigimiz malin hakkini hemkimin malini secim yatirimi diye kime verecekler senin benim malimi secim den sonraki halimiz ne olacak onu dusunen varmi hic ben aklima getirmek bile istemiyorum bu ulkeye taze bi kanlazim arkadaslar baska turlu bu ciftci kurtulmaz kurtulamaz idda ediyorum bu hukumet bir donem daha devam etsin ekmeye tarlamiz bile kalmayacak
Brader kimsenin birşey unuttuğu , sineye çektiği yok. Bizde zaten hakkımızı isteme ve arama noktasındayız. Hakkımızı almak için seçim dönemi vesile olabilir dedim. Yoksa geçen sene ayçiçeği 1.5 tl miş , bu sene ne fiyatı düştü de 1.1 tl den elimizden aldılar. Bunu bana kimse açıklayamaz. Ekmeye tarlanın kalıp kalmayacağını göreceğiz. Çünkü devam edecek gibi görünüyorlar.

Ben sizi veya baskalarini kasdere k yazmadim cevreme bakiyorum heryere bakiyorum ciftci hic bisey olmamis gibi hayatindan memnun sekilde hukumeti daha destekliyor ayni sizin yazinizda oldugu gibi hukumetin ciftciye bir seyler verip onlari rahatlatacagini dusunenler cok aycicegine gelecek olursak bu yil ayciceginde en buyuk husrana ugrayan biri benimdir heralde bolgemde hic ekilmeyen aycicegini ektim onder oldum 600 donum yer ektim cok ugraslar verdim 80 ton aycicegi verdim 950 ila 1040 arasinda artik fiyatlarin bana ne kadar zararinin oldugunu anlayin

sariguneyli link=topic=67412.msg783623#msg783623 date=1381325320' Alıntı:
Ben sizi veya baskalarini kasdere k yazmadim cevreme bakiyorum heryere bakiyorum ciftci hic bisey olmamis gibi hayatindan memnun sekilde hukumeti daha destekliyor ayni sizin yazinizda oldugu gibi hukumetin ciftciye bir seyler verip onlari rahatlatacagini dusunenler cok aycicegine gelecek olursak bu yil ayciceginde en buyuk husrana ugrayan biri benimdir heralde bolgemde hic ekilmeyen aycicegini ektim onder oldum 600 donum yer ektim cok ugraslar verdim 80 ton aycicegi verdim 950 ila 1040 arasinda artik fiyatlarin bana ne kadar zararinin oldugunu anlayin
Burada benim iletime yazdığınız için öyle yazdım bende :)
Aynen bizde zarardayız , büyük malın , çok malın zararıda büyük oluyor.

fiyatlar yükseliyor bugün uzunköprü borrsasında 1300 tl yi geçti yılbaşında 1500 tl seçime yakın akp nr diyecek çiçek 1500 tl olmadımı oldu

Dedigine katiliyorum aynen oyle diyecekler bunlarda utanacak yuz yokki derler sutten cikmis akkasik gibi zannediyorlar zaten kendilerini

POYRAZLI TALHA link=topic=67412.msg783707#msg783707 date=1381340441' Alıntı:
Piyasada çitlemelik çekirdek ne kadara gidiyor abi bilginiz var mı? :S
Ben ekmiyorum da, bu gün bakkal söyledi. Biz 6 TL ye kavrulmuşunu satarken aldığımız yerde 8 TL olmuş dedi. Kuruyemiş imalatcısı 7 TL den alıyoruz diye yemin bile etmiş.

dayço link=topic=67412.msg783638#msg783638 date=1381328921' Alıntı:
fiyatlar yükseliyor bugün uzunköprü borrsasında 1300 tl yi geçti yılbaşında 1500 tl seçime yakın akp nr diyecek çiçek 1500 tl olmadımı oldu
Aramadığım yer kalmadı dün çiçeğin fiyatının yükseldiği felan yok 40 yağ 1.115 TL fiyat.O borsada gördüğün fiyatlar yağ oranı 48-50 gelen çiçekler.Uzunköprüdeki birkaç firmayı aradım 1.100 lira fiyat verdiler.Bu arada nakliyecim dediki bayramdan sonra Ukrayna ' dan çiçek yüklü gemiler gelecekmiş bu yüzden fiyat yakın zamanda yükselmez hatta ilerleyen zamanda da yükselmeyebilir.
Geçen seneye göre zararım tam 30bin TL bu bana transporter aracımı sattırmak zorunda bıraktı.Primin 40 kuruş olacağı söylentilerini bende seçim öncesi sıkça duymaktayım lakin bu zararımın ancak 3 ' te 1 ' ini karşılar bu yüzden gerçek fiyatında satılmasından yanayım.Varsın 24 kuruş kalsın ama fiyat 1,5 olsun.
Birde 42 plakalı çok çiçek tırı vardı bugün fabrikada Konyalı arkadaşların çiçekleri burada işlenecek.
Kalın sağlıcakla..

nailyetek link=topic=67412.msg783710#msg783710 date=1381340701' Alıntı:
Ben ekmiyorum da, bu gün bakkal söyledi. Biz 6 TL ye kavrulmuşunu satarken aldığımız yerde 8 TL olmuş dedi. Kuruyemiş imalatcısı 7 TL den alıyoruz diye yemin bile etmiş.

Kaçlık çekirdek peki?

alper4u link=topic=67412.msg783768#msg783768 date=1381344436' Alıntı:
Aramadığım yer kalmadı dün çiçeğin fiyatının yükseldiği felan yok 40 yağ 1.115 TL fiyat.O borsada gördüğün fiyatlar yağ oranı 48-50 gelen çiçekler.Uzunköprüdeki birkaç firmayı aradım 1.100 lira fiyat verdiler.Bu arada nakliyecim dediki bayramdan sonra Ukrayna ' dan çiçek yüklü gemiler gelecekmiş bu yüzden fiyat yakın zamanda yükselmez hatta ilerleyen zamanda da yükselmeyebilir.
Geçen seneye göre zararım tam 30bin TL bu bana transporter aracımı sattırmak zorunda bıraktı.Primin 40 kuruş olacağı söylentilerini bende seçim öncesi sıkça duymaktayım lakin bu zararımın ancak 3 ' te 1 ' ini karşılar bu yüzden gerçek fiyatında satılmasından yanayım.Varsın 24 kuruş kalsın ama fiyat 1,5 olsun.
Birde 42 plakalı çok çiçek tırı vardı bugün fabrikada Konyalı arkadaşların çiçekleri burada işlenecek.
Kalın sağlıcakla..
Başımıza ne geliyorsa o Tekirdağ limanına yanaşan gemilerden geliyor braderim.
Tekirdağ limamına gemi gelmiş , bilmem kaç bin ton buğday gelmiş , para yapmaz satın buğdayınızı.
Tekirdağ limamına gemi gelmiş , bilmem kaç bin tane koyun , bilmem kaç tane dana gelmiş , hayvan para yapmaz satın hayvanınızı.
Tekirdağ limamına gemi gelmiş , bilmem ne gelmiş , bilmem ne para yapmaz bu sene , satın bilmemnenizi.
..................
Sürer gider :):)
O gemiler varya , birilerinin biryerine .....
Terbiyem ve forum adabı gerisini getirmeye müsait değil.
O gemileri getirenleri , o gemilere yükleyip , o gemilerin geldiği yere yollayacağız.
Kalın sağlıcakla.