Güncel Ayçiçek Fiyatları

Ynt: ayçiçek fiyatları

Arkadaşlar çitlemelik çekirdek için bilgi veriyim ben Geçen hafta çekirdeği elettik ve tadıma girdik.Sıra yoktu toplam 2 romork 1 50nc bide bizim kamyon vardı Römorklulardan 1 i geçemedi nemden olmamış diger 3 ümüzünkide geçti 3 müzünkide 4,95 tl den gitti.Ödemelerde 10 güne yatıyor.Şunuda diyim eger çekirdeginizde nem yok ise kesinlikle tadıma bir girin çekirdek bu sene az %80 alıyor.

MUSTAFA361 link=topic=67412.msg775540#msg775540 date=1379419634' Alıntı:
Az önce tarım kredi kooperatifinden geldim %47 yağ oranı gelmiş 1.265 tl ' den alacaklar.

Ektiğiniz çeşit ve bakımınız (gübre, ilaç vs) hakkında bilgi verebilirmisiniz?

cuma günü 9,5 ton kadar tarım krediye lg5580 teslim etti yağ oranı 48 gelmiş fiyat 1290 tl verim de 41 dekar yerden 9540kg ortalama 230kg

atila link=topic=67412.msg775605#msg775605 date=1379433643' Alıntı:
Ektiğiniz çeşit ve bakımınız (gübre, ilaç vs) hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Oliva CL ilaçlı çeşidi daha önce Tunca vardı geçen sene %20-30 civarı kafa çürüklüğü yaptı. Bu sene buna geçtik bu daha iyiymiş.

MUSTAFA361 link=topic=67412.msg775633#msg775633 date=1379437174' Alıntı:
Oliva CL ilaçlı çeşidi daha önce Tunca vardı geçen sene %20-30 civarı kafa çürüklüğü yaptı. Bu sene buna geçtik bu daha iyiymiş.

kafa çürüklüğünü bu sene çok gördüm. acaba neden oluyor, çaresi nedir? kafanın yarısı kahverengi oluyor, parmağımı bastırınca yumuşak çürümüş. bu çürüyen tarafta tanelerde kabuk var ama içleri yok.

GÜRKAN link=topic=67412.msg775651#msg775651 date=1379439304' Alıntı:
kafa çürüklüğünü bu sene çok gördüm. acaba neden oluyor, çaresi nedir? kafanın yarısı kahverengi oluyor, parmağımı bastırınca yumuşak çürümüş. bu çürüyen tarafta tanelerde kabuk var ama içleri yok.
Tam olarak bende bilmiyorum ama cinsi değiştirince düzeldi. Şahsi fikrim tohumdan kaynaklanıyor hileli üretim olabilir. Ziraat mühendislerine sormak lazım.

tarım kıredi sadece borcu olanların malını alıyor bizim burada
44 yağ oranı geldi pıoneer 64G46 cinsi ayçiçeğinin borsada 1,130 a alıcı bulduk

nem7,4 hektolite 38,5 yağ oranı 43,4 marka tunca bugün tüccarın biri 1.115 diğeri 1.100 peşin para verdi.

Üreticinin ayçiçeği isyanı
18 Eylül 2013

aa-2.jpg

Aralarında Balıkesir İl Genel Meclisi İsmet Koçyiğit’inde bulunduğu bir grup üretici açıklanan ayçiçeği fiyatlarının maliyetleri karşılamaktan uzak olduğunu gerekçe göstererek Aksakal Beledesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu masanın önüne bir çuval ayçiçeği döktü.

Bu gelişmelerden sonra seçim otobüsünden halka seslenen Kılıçdaroğlu, “Güneşimiz var, bereketli tarlalarımız var. Biraz önce arkadaşlar ayçiçeğini döktü. Geçen sene verilen fiyatların altında fiyat verildi. Mazot mu ucuzladı? Gübre mi ucuzladı? Elektrik mi ilaç mı ucuzladı? O zaman bir derdimiz var demektir sandığa gideceğiz her yurttaşımızdan şunu kabul etmesini istiyorum. Sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyalım ve oyumuzu öyle kullanalım diyelim ki ben bu oyu ülkenin geleceği için kullanıyorum. Çocuklarım için kullanıyorum, alın terim için kullanıyorum. Herkesten bunu istiyorum. Aksakal Belediyesi kapatıldı. Kapatılırken size soruldu mu? Niye sorulmuyor siz insan değil misiniz? Belediyeniz kapatıldı haberiniz yok burası belde değil mi? Ortak ihtiyaçlarınızı gidermek için kiminle görüşeceksiniz? Belediye başkanını nereden bulacaksınız? Neymiş efendim burası için belediye lüksmüş. İnsan için yönetim lüks değildir. Her yere yönetim lazım” diye tepki gösterdi.

http://ilkhabergazetesi.tv/ureticinin-aycicegi-isyani/

ibrahim5959 link=topic=67412.msg776194#msg776194 date=1379590907' Alıntı:
İyide Kılıçdaroğlu nun önüne niye döküyorlar. Tayyipin ve tarım bakanı olacak Mehdinin önüne dökselerdi keşke
aynen öle kılıcdaroglu ne yapsın kı ;D ;D işte bızım mılletımız boyle dır

ibrahim5959 link=topic=67412.msg776194#msg776194 date=1379590907' Alıntı:
İyide Kılıçdaroğlu nun önüne niye döküyorlar. Tayyipin ve tarım bakanı olacak Mehdinin önüne dökselerdi keşke

bu dedigin adamların önüne döken yanar
hele başbakanın önüne ayçiçegi döken agırlaştırılmış müebbet yer belki apoyla komşu hücreye bile düşer
peygamberin önüne ayçiçegi dökülüp isyan edilirmi bence agırlaştırılmış müebbet az olur idam cezası gelsin ayçiçegini başbakan hazretlerinin önüne dökene idam verilsin

YAVUZ_13 link=topic=67412.msg776223#msg776223 date=1379593632' Alıntı:
bu dedigin adamların önüne döken yanar
hele başbakanın önüne ayçiçegi döken agırlaştırılmış müebbet yer belki apoyla komşu hücreye bile düşer
peygamberin önüne ayçiçegi dökülüp isyan edilirmi bence agırlaştırılmış müebbet az olur idam cezası gelsin ayçiçegini başbakan hazretlerinin önüne dökene idam verilsin
aynen abi ;D ;D ;D

Bugün biri Tekirdağ Muratlı biri Uzunköprü ' de olmak üzere 2 yağ fabrikasını arayıp çiçek fiyatı sordum.İkiside ağız birliği yapmış gibi %40 yağ için 1.030 tl/ton fiyat verdiler.Bir hafta önnce 1.130 olan fiyat şuan böyle.Geçen hafta mahsulu vermemiştim zaten dip yaptı diye ama 1.030 olmuş demekki su bulanık dip belli değil! Bizi bu duruma düşürenlere kalayı basıyorum. kız-*-*
Ayrıca cumartesi Tarım Krediye borcuma karşılık mal verdim yağ oranı 44 geldi 1.235 tl fiyat yazdılar.En iyisi şu an TK lakin onlarda sadece borç karşılığı yada alışveriş edersen alıyor.Peşin para verseler hiç düşünmeden verilir lakin para vermiyorlar. bils-*-

Bugün biçilen ayçiçeğini Eskil`deki yağ fabrikasına peşin 1090 TL/ton sattım.
Çeşit LG 70165
Nem 8,2 (diğer bir tüccara göre 6,8)
Yağ 42,5

Neyimiz para edecek hakikaten şaşırdık artık , birde bizim köylerde bu aralar köyün kenarlarındaki tarım aletlerini kaldırmamızı istiyorlar , muhtemelen hayvan gübrelerinide kenara atmamızı yasaklayacaklar. Evin önünde ahırdan römorka , ordan biriktirip tarlaya atma modeli olacak sanırım. Bu Avrupa birliği normları geldikçe , müzakere başlıkları açıldıkça canımız bu tür şeyler yüzünden bolca sıkılıcak gibi duruyor. Size böyle duyurular geldi mi?

ufuuuk

senin yazdıkların en basiti neden dersen
1- ilk normlar trakya da başlıyacak
2- hayvanlarınızı köy içinde bakamayacaksınız
3-hayvanlar köye en az 2 ,3 km ötede olacak.
4- tapulaştırma 2023 yılına kadar trakya da bitecek
5-tapulaştırılan yerlere bina yapılamayacak vs vs vs. benim takip edebildiklerim.