Güncel Ayçiçek Fiyatları

Ynt: ayçiçek fiyatları

FEHİM link=topic=67412.msg777758#msg777758 date=1379995653' Alıntı:
ufuuuk

senin yazdıkların en basiti neden dersen
1- ilk normlar trakya da başlıyacak
2- hayvanlarınızı köy içinde bakamayacaksınız
3-hayvanlar köye en az 2 ,3 km ötede olacak.
4- tapulaştırma 2023 yılına kadar trakya da bitecek
5-tapulaştırılan yerlere bina yapılamayacak vs vs vs. benim takip edebildiklerim.
Tapulaştırılan derken onu anlamadım , kadastro uygulamasından bahsediyorsan , daha 1970 li yıllarda tamamlanmış.
Zaten herkezin yeri tapulu. Yani bu anlamda yazdıysanız.
Bir söylentiye göre köy içinde hayvan bakımıda çok uzun olmayacan bir zamanda yasaklanacak , sadece çok cüzi , 2-3 başa izin verilecek diye bir söylenti var. Bakalım haber gelince öğreneceğiz.
Bizim gelirimiz , düzenimiz Avrupa birliği ile bir midir? Böyle abuk subuk işler ile uğraşıyoruz.
Şimdi ev dışına çıkartılırsa hayvanlar köyde hayvancılık yapan kitlenin % 80 i bu işi bırakır. Çünkü köyden 2-3 km öteye nasıl çıkartıcan , herkez bu standartları karşılayan kendi tarlasına gidecek , ahır yapacak , samanlık yapacak , yem deposu yapacak , elektirik götürecek , su götürecek , iyi kötü orda durmak için 2 göz bir oda yapmak lazım , oraya sürekli git gel bir sürü mazot ve yakıt parası. Hayvanlar evin yanında iken , tüm bu altyapı varken insanlar kıt kanaat geçiniyor , birde bu yatırımları yapmak zorunda kalırlarsa , köylünün tam anlamıyla bittiğinin ilamı olur. Bu yatırımların bizim gibi küçük işletmelerde kendini amorti etmesi için çok uzun yıllar lazım. Hayvancılığı yapmasan , dürek tarım ile bizim oraların verimlerinde hayatını devam ettiremezsin , ikinci sene tarla satmaya başlarsın borçları ödemek için , çünkü genelde hayvancılığı bırakanlar batıp gittiler. Çok sancılı bir değişim olacak. Köylü olarak canımız yanacak.

norm dediğim ilk uygulamalardır.kadastro uygulamasından bahsetmiyorum tapulaştırma ayrı bir konu.sözde aynı mevkideki tarlaları bir yere toplayacaklar.ama son gelen haritada bile 6,5 dekar yerimi ikiye bölmüşler ayırdıkları parçayıda en az 2 km öteye atmışlar.
hayvancılık konusuna gelince inşallah benim okuduklarım ve duyduklarım yanlıştır.seni beni düşünen kimki AB uyum yasalarını uygulanacak ilk yer Trakya değil mi? Her şey gönlümüzce olması dileğiyle.

omerfarukkoc link=topic=67412.msg779327#msg779327 date=1380449056' Alıntı:
Cuma Günü Konya Şeker AŞ Beta Ziraat Altınekin Tesislerinde 1225 TL ' den Sattık... Yağ Oranı % 49...
bereketli olsun Ömer, Konya Şeker her çiftçiden alım yapmıyormu? Siizin oralardan buraya 45 yağ 1,10 tl ye teslim ayçiçeği geliyor.

bartu link=topic=67412.msg779387#msg779387 date=1380465791' Alıntı:
bereketli olsun Ömer, Konya Şeker her çiftçiden alım yapmıyormu? Siizin oralardan buraya 45 yağ 1,10 tl ye teslim ayçiçeği geliyor.
çifçinin malı degil tüccarın malı geliyor tüccar 900 100 tl aldıgı ayçiçkleri

bartu link=topic=67412.msg779387#msg779387 date=1380465791' Alıntı:
Seyit Abinin Dediği Gibi Abi...

Arkadaslar herkes aycicegini satti bu fiyatlari sinesine cekmis gibi gorunuyor heralde

Ben daha satmadım ama haftaya satacağım.Fiyatların yakın zamanda yükseleceği yok bankada kredi borcu için beklemiyor.Artık kaça giderse en son 1.070 tl/ton fiyat aldım.

Millet malini sattiktan sonra ister 1500 lira olsun ne farkeder yine kazanan zenginler biz gariban ciftciler degilya bide unut madan soyleyim bu is ten akp lilerde cok karli

sariguneyli link=topic=67412.msg782150#msg782150 date=1380992857' Alıntı:
Millet malini sattiktan sonra ister 1500 lira olsun ne farkeder yine kazanan zenginler biz gariban ciftciler degilya bide unut madan soyleyim bu is ten akp lilerde cok karli

Bunların hepsi planlı bir stratejinin ürünü, sermayeyi transfer ediyorlar, çiftçiden alıp diğerlerine weriyorlar...

Bu seneki seçim piyangosu bilmiyorum bizede vurur mu?
Demirel gibi seçim ekonomisi yapacaklar bu sene , bunun emareleri görülüyor. Eğer böyle olursa ağzımıza bir parmak bal çalarlar bazı konularda , belki ayçiçek primini bile 40 kuruş yaparlar.

ufukk link=topic=67412.msg782340#msg782340 date=1381008452' Alıntı:
Bu seneki seçim piyangosu bilmiyorum bizede vurur mu?
Demirel gibi seçim ekonomisi yapacaklar bu sene , bunun emareleri görülüyor. Eğer böyle olursa ağzımıza bir parmak bal çalarlar bazı konularda , belki ayçiçek primini bile 40 kuruş yaparlar.

olabilir mantıklı
herseçimde bu tarz birşeyler yapıyorlar 11 yıldır artık alıştık butür hareketlere
yalnız şunuda belirtmeden geçemeyecegim
demirelin ve demirelin mensup oldugu partinin çiftçiye karşı herzaman ekstraları olmuştur sadece seçim dönemlerinde degil herzaman çiftçiye kıyak geçmişlerdir tabi oda cebinden para harcamıyor halkın başka işlerle ugraşan kesimlerinden kısıp çiftçiye akıtıyordu

YAVUZ_13 link=topic=67412.msg782346#msg782346 date=1381008670' Alıntı:
olabilir mantıklı
herseçimde bu tarz birşeyler yapıyorlar 11 yıldır artık alıştık butür hareketlere
yalnız şunuda belirtmeden geçemeyecegim
demirelin ve demirelin mensup oldugu partinin çiftçiye karşı herzaman ekstraları olmuştur sadece seçim dönemlerinde degil herzaman çiftçiye kıyak geçmişlerdir tabi oda cebinden para harcamıyor halkın başka işlerle ugraşan kesimlerinden kısıp çiftçiye akıtıyordu
1990 lar ve öncesi tarım kesimi oy deposu olarak görülüyordu , o zaman siyasilerin anlayışı buydu.
Hatta bir sene , kim ne verirse 5 fazlasını vericem demişti , ve olayı bitirmişti :)
O yıllardaki refahımız ve rahatımız yok bu bir gerçek , daha rahat yaşıyormuşuz.