Güncel Ayçiçek Fiyatları

Ynt: ayçiçek fiyatları

Te
ufukk link=topic=67412.msg783850#msg783850 date=1381352242' Alıntı:
Başımıza ne geliyorsa o Tekirdağ limanına yanaşan gemilerden geliyor braderim.
Tekirdağ limamına gemi gelmiş , bilmem kaç bin ton buğday gelmiş , para yapmaz satın buğdayınızı.
Tekirdağ limamına gemi gelmiş , bilmem kaç bin tane koyun , bilmem kaç tane dana gelmiş , hayvan para yapmaz satın hayvanınızı.
Tekirdağ limamına gemi gelmiş , bilmem ne gelmiş , bilmem ne para yapmaz bu sene , satın bilmemnenizi.
..................
Sürer gider :):)
O gemiler varya , birilerinin biryerine .....
Terbiyem ve forum adabı gerisini getirmeye müsait değil.
O gemileri getirenleri , o gemilere yükleyip , o gemilerin geldiği yere yollayacağız.
Kalın sağlıcakla.
Tekirdağa gelen gemilerle bir gün de ucuz gübre ya da mazot gelse olmuyor mu acaba?
Geçen yıl aynısı mısırda benim başıma geldi, aralık ayında fiyatlar birden bir düştü, Nisan ayının sonunda ancak eskiye döndü. Benim malımı sanayiciye ucuza getirmeyi biliyorsun da neden ucuza gübre ya da mazot getirmeyi bilmiyorsun.

Benim malımı sanayiciye ucuza getirmeyi biliyorsun da neden ucuza gübre ya da mazot getirmeyi bilmiyorsun.

0lmaz canım kardeşim neden çünkü senin dediklerin işleri iki elin parmaklarını geçmiyecek kişiler getiriyor onlarda oturup anlaşıyorlar çiftçi nasıl olsa bunu alacak. bu kadar baaasit. örneğin bir gemi gübre geldi gelişi dökme A şirketi gübreyi alıp kendi markalı çuvallara koyup piyasaya sürüyor.B şirketide aynı gemiden gübresini alıp kendi şirketinin adı yazılı çuvala koyup pazara sunuyor.

ithal nohut-arpa -buğday-soya-mısr-ham ayçiçek yagı-aspir- aylardır mesinde haberi yapılıyor..
bunlar-kanada-arjantin-ukarayna rusya-hindistan-menşeyli..
çekirdek yağlı-nohut-aspir- bunlar para ettimi buyıl yok...
kimse hakkını aramadı..
tüccar kazandı mı? kazandı....
tüccara kim sırtını dayıyorsa zengin oluyor olmuyor mu?
köylü-çiftçi-üretici ne yapıyor biribirini yiyor..
hadi malınızı biraz geç satın...hadi..bakanlıga yazı yazın...hadi medyadan sesinizi duyurun..hadi face de konuları açın vs..ortam var hakkını arayacaak kimse yok..
yarın seçim olcak....yine akp diyeceksiniz buda gerçek...bu adamlar oy kaybetmesse hiç bir şey düzelmez...
TARIM VE MİLLİ EGİTİM..bunların işi degil... herşey kör dögüm...
konuyu siyaset deyi kilitleyebilirsiniz...
siyaset=tarım=yaşam.....

köylü link=topic=67412.msg783925#msg783925 date=1381398893' Alıntı:
ithal nohut-arpa -buğday-soya-mısr-ham ayçiçek yagı-aspir- aylardır mesinde haberi yapılıyor..
bunlar-kanada-arjantin-ukarayna rusya-hindistan-menşeyli..
çekirdek yağlı-nohut-aspir- bunlar para ettimi buyıl yok...
kimse hakkını aramadı..
tüccar kazandı mı? kazandı....
tüccara kim sırtını dayıyorsa zengin oluyor olmuyor mu?
köylü-çiftçi-üretici ne yapıyor biribirini yiyor..
hadi malınızı biraz geç satın...hadi..bakanlıga yazı yazın...hadi medyadan sesinizi duyurun..hadi face de konuları açın vs..ortam var hakkını arayacaak kimse yok..
yarın seçim olcak....yine akp diyeceksiniz buda gerçek...bu adamlar oy kaybetmesse hiç bir şey düzelmez...
TARIM VE MİLLİ EGİTİM..bunların işi degil... herşey kör dögüm...
konuyu siyaset deyi kilitleyebilirsiniz...
siyaset=tarım=yaşam.....
Geçen sene hayvan ithalatı sırasında ucuz vergiler varken , bol bol bimer e şikayet doldurdum.
Hatta buradada paylaştım sizlerde başvurun diye , inanmayan eski mesajlarıma bakabilir.
Ne kadar çok başvuru olursa , haklı sorunlarımıza muhatap bulma ihtimali artar.
Her soruma cevap verdiler , her şikayetime doğru yada yanlış cevap geldi.
Bir süre sonra ithal hayvan vergilerinde bir oynama oldu. Bu tür şikayetleri oturup kahve köşelerinde birbirimize yapmak yerine , bölgemiz milletvekillerine , bimer e , basına , vb yerlere kanunlar çerçevesinde yapmalıyız.
Devir hak arama devri.

üretci ezilmeyi haK ediyor..hükümet oy kaybetmeliki hatasını anlamlı...milli egitim yaz boz tahtası..aynı hükümetin bakanları ve farklılıga bakın ne oldu..
tarım mersin ithal le dolu..limanlar ithalle dolu...market faflarında ithal nohut-mercimek-pirinç-yağ-fasülye dolu...dün ithalat yok deniyordu...bunlar taş kovugundan çıkmışş
arkadaşlar konu siyaset degil gerçek...
bu hükümet oy kaybetmedği sürece tarımla uğraşanlar yandı...

köylü link=topic=67412.msg783944#msg783944 date=1381407156' Alıntı:
üretci ezilmeyi haK ediyor..hükümet oy kaybetmeliki hatasını anlamlı...milli egitim yaz boz tahtası..aynı hükümetin bakanları ve farklılıga bakın ne oldu..
tarım mersin ithal le dolu..limanlar ithalle dolu...market faflarında ithal nohut-mercimek-pirinç-yağ-fasülye dolu...dün ithalat yok deniyordu...bunlar taş kovugundan çıkmışş
arkadaşlar konu siyaset degil gerçek...
bu hükümet oy kaybetmedği sürece tarımla uğraşanlar yandı...
Tarım politikalarında birçok yanlışlar var , bunları doğrudan bize dokunduğu için yaşıyoruz , görüyoruz.
Lakin bu yanlışları bir şekilde muahalefet derleyip toparlayıp mecliste hükümetin yüzüne çarpamıyor , arada sırada birkaç ses çıkıyor ama bunlarda derli toplu ve organize olmadıkları için , arada kaynayıp gidiyor.
Sırf tarım politikaları ve buralardaki uygulama yanlışları sebebiyle bile muhalefet birçok malzeme bulup kendi lehine çevirebilir. Artık nedense bunu yapamıyorlar ı? Yoksa yapmıyorlar mı ? anlayamıyorum.

emek veren bizler, uğraşan çaba gösteren, hayata 1-0 direk yenik başlayan, sezon daha başlamadan kumar oynayan biz köylünün sesini kimse duymaz oldu!!!abilerimizinde dediği gibi en basiti bu yıl 46 ton ayçiçeği döktük; ortalama 1200e falan gitmiş geçen seneki fiyattan verseydik şayet fazla bir şey istemiyoruzyaaaa 13.800 zararım var bu sadece benim diğer köylümde aynı, ama bunu bilen kim??? varda işlerine gelmiyor!!! 3 maymunu oynuyorlar!!! paket açılımı yapsınlar!!! ama elbet birgün gelicek bu köylüye muhtaç olucaklar!!! ananıda al gitle olmaz bu işler!!! KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR... asker olarak yazdımda siyasi içerikli olabilir ama kendimi tutamaz oldum...kusura bakmayın...

istikrar değilde benim köyümde işsizliği getirdi!!! adam akıllı sulu tarım yapan 7-8 kişi kaldı gerisini siz düşünün yani...

karşısında sağlam bir muhalefet olsaydı çoktan gitmişti bu hükümet adama soruyorum kime atıcan bu hükümetten memnun değilim ama ne yapıcaz mhp desk o gizli akp ci chp kavgadan laftan başka bir icraat yok boş atıcam diyor kardeşim boş attımmıda oylar akp de bugün sözcü gztesi ona muhalfet yapan gazte halk oylaması yapmış akp 45 çhp 22 mhp 13 yani daha 10 sene akpye devam

dayço link=topic=67412.msg783954#msg783954 date=1381410394' Alıntı:
karşısında sağlam bir muhalefet olsaydı çoktan gitmişti bu hükümet adama soruyorum kime atıcan bu hükümetten memnun değilim ama ne yapıcaz mhp desk o gizli akp ci chp kavgadan laftan başka bir icraat yok boş atıcam diyor kardeşim boş attımmıda oylar akp de bugün sözcü gztesi ona muhalfet yapan gazte halk oylaması yapmış akp 45 çhp 22 mhp 13 yani daha 10 sene akpye devam

yahu zaten bu fikir degilmi bu kadar kazıklandıgımız...konu akp veya başkası degil arkadaşlar...siz muhalefete destek olmassanız muhalefet ne yapsın..
KONU ŞU hükümetin oy kaybetmesi gerekir bunu anlamak lazım..
yine birinci olabilir %50 degilde 35-38 alır gözünün önüne bakar yoksa bizlerin batacagı kesin...
işte seçim sandık hak arama yeri...şikayet yeri...küsme yeri köylünün üreticinin harman yeri...
sevsenizde sevmesenizde muhalefete verceksiniz...kaybeden siz olacaksınız kaybedeceginiz< yere bile bile niye gidersiniz...
bakın arkadaşlar hepiniz biliyorsunuz bu işin içindesiniz..
mazot en pahalı,
gübre en pahalı, pazarlama ve degerinde fiyat bulma yorumu sizin..
ithalat ve tüccar hilesiyle zararı sizler bizler kaymagını tüccar ve yandaşlar yemiyor mu?
üreten ve tüketen her zaman kaybediyor..
hanginiz büyüdünüz tarımda...kim borcunu hakkıyla ödedi..hep çogunluk kaybediyor azınlık kazanıyor...
batanda kaybedende ağlayanda sizler ve bizleriz...gerisi sizlere kalmış..
ama tekere taş koyma zamanı gel di.......
arasıra elektirk kısa devere yapmalı...

abi işte bende onu diyorum,
Muhalefet adı üstünde , muhalif olan insanları , birşeylerin yanlış gittiğini düşünen insanları derleyip toparlamalı , kendilerinin bu kesimlerin gerçek temsilci olduğuna inandırmalı , iktidara gelmek istiyorlarsa bunu yapmalılar.
İnsanlar bir lider , bir işaret fişeği , ne bileyim bir ışık bekliyorlar umut için
Lakin bizim ana muhalafet anayasa mahkemesine hükümetin yaptıklarını götürmekten başka birşey yapmıyor.
MHP desen suspus , aman ben meclise gireyimde ne olursa olsun , milliyetçilikten başka bir argümanı yok , politikası yok , bu politikalar ile ancak bu kada roy alabiliyorsun kardeşim , birşeyleri değiştirmen lazım , liderini değiştir , politikanı değiştir , bakış açını değiştir , ama birşeyleri değiştir.
Taksimde 10 tane ağaç kesildi diye ülkeyi yangın yerine çevirdiler , biz kaç senedir zarardayız , sen bizim sesimizi duysana , mesele taksimdeki ağaçlar mı , geçim sorunu mu? bunu bile anlamaktan acizler..

mhp nin basında sesi kısılıyor bunu herkes biliyor...hükümet de basında diger kesimde mhpnin bitmesini kaybetmesini milliyetçiliğin bitmesini istiyorlar bunu herkes biliyor görüyor..bu koskoca bir gerçek...tarfsız olarak kanu bu...
basın chp-bdp-akp üçgeninde bunuı kimse inkar edemez...

uzunköprü borsasında 1.325 e kadar çıktı fiyatlar daha yükselir mi acaba? depoda 70 ton kadar ayçiçeğim var inşallah yılbaşına kadar 1500ü görür.

doktorsihirbaz link=topic=67412.msg787515#msg787515 date=1382533316' Alıntı:
uzunköprü borsasında 1.325 e kadar çıktı fiyatlar daha yükselir mi acaba? depoda 70 ton kadar ayçiçeğim var inşallah yılbaşına kadar 1500ü görür.
fiyatlar biraz kımıldadı bu aralar.senin gibi bende diyorum verelimmi tutalımmı.satarken haberim olsun bendede 70-75 ton kadar var.

çok yakından tanıdığım bir fabrikacı var bendede 150 ton çiçek var 1400 gibi bir fiyat buldunmu anında salla diyor bu sene yapacağı tvan fiyat bu üstü çok zor diyor ha dolar 2500 tl olur azaman iş değişir diyor

dayço link=topic=67412.msg787556#msg787556 date=1382546285' Alıntı:
çok yakından tanıdığım bir fabrikacı var bendede 150 ton çiçek var 1400 gibi bir fiyat buldunmu anında salla diyor bu sene yapacağı tvan fiyat bu üstü çok zor diyor ha dolar 2500 tl olur azaman iş değişir diyor
Dolar ' da Yükselecek Diye Bir Söylenti Var...

Ayçiçeğini satmayan arkadaşlar için bugün yağ fabrikasını aradım.Fabrika teslim %40 yağ oranı için 1.150 TL fiyat verdiler.Ben bayram öncesi 1.115TL den vermiştim.Hafif bir artış söz konusu bilginiz olsun.