Elektrikli Traktör!

Birçok şey zamanla gelişim değişim göstermiştir
Ilk çıkan dizel traktör buharlı traktörden bu yana ne kadar değişim gelişim gösterdi
Bu elektrikli traktörde gelişim degisim gösterir
Bu değişim gelişim ama bizim ulkemizdeki firmalar ama diğer ülkelerde olabilir
Dileğimiz bizim ulkemizde bu gelişimin olması hem bizim için hem çevre için

Çoğu alet ve makina yıllar içinde sürekli değiştiler ve geliştiler. Şu an kullandığımız traktörler de bu hale gelene kadar bir çok aşamadan geçti. 1940 lı 50 li yıllardaki traktörleri bir düşünün. Elektrikli traktör de bir yerden başlayacak ve zamanla gelişecek. En iyisini en verimlisini yapmak istiyorsak bir yerden başlamalıyız ve bunu bıkmadan usanmadan çalışarak geliştirmeliyiz. Geliştirmek içinde AR-GE yapmak şart. Traktör için de bence en iyi AR-GE sahada çiftçinin kullanmasıdır.
Arkadaşların yukarıda açıkladığı üzere maliyet hesabı yapıldığında gerçekte yüksek ücretler çıkıyor. Şu aşamada bence pulluk vs. gibi ağır işler yerine ilaç, gübre atma gibi hafif işlerde kullanıp maliyet baskısı bir nebze düşürülmüş olur. Bu işler için harcanan fazladan fosil yakıtlardan elektrik motoruyla optimum enerji kullanarak tasarruf da etmiş oluruz.
Devlet bu traktörleri il ve ilçelere gönderip organizasyonu da yapıp ilaçlar -eskiden uçaklarla olduğu gibi- toplu bir şekilde atılabilir. Güneş paneli, rüzgar türbini gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elektirik de üretilip harcanan enerji de kazanılır. Yatırım maliyeti yüksek olsa da yurt çapında tamamıyla örnek bir proje olur. Gelecekte yeni projelere ilham kaynağı olması açısından harcanan miktarlar önemsiz kalır düşüncesindeyim.

Bence siteye giriş yaşı 30 olsun hiç değilse karekteri eccük otursun abi 🤣
Dur Murat abi naptın yav benimde burda ilk senelerimde, çoçukça yazdığım mesajlar bulunur[emoji846]. Hele şu malum markanın fanatiğiyken. Gel 18'e fit olalım.

Tümosancı arkadaş hayatı tecrübe ettikçe doğru uslüp ve iletişim etiğini bulacaktır şüphesiz. Fazla üzerine gitmeyelim abiler.

Bak yegen terbiyeyi aile verir, sonradan alinmaz derken arkadasıma cevap verdim, banami dediniz deseydin cevaplardim , sen bence takviyeye at , yengil vites tutmuyor boyna atiyor sende.senle ilgili dusüncelerimi yazdım, bak kimisi sana cevap vermeye bile tenezul etmiyor, sen bu abine iyi kulak ver burda kötü niyetli insan azdir , faydalanmaya bak,
Sen de iyi niyetlisin, ben de. Benim kötü niyetli olduğumu düşünmeyiniz. Umarım bilgilendirme yazısını okumuşsundur. Erdemlik ben de kalsın diye yazdım. Bu arada yanlış anlaşılma için kusura bakma. (y)

Bak yegen terbiyeyi aile verir, sonradan alinmaz derken arkadasıma cevap verdim, banami dediniz deseydin cevaplardim , sen bence takviyeye at , yengil vites tutmuyor boyna atiyor sende.senle ilgili dusüncelerimi yazdım, bak kimisi sana cevap vermeye bile tenezul etmiyor, sen bu abine iyi kulak ver burda kötü niyetli insan azdir , faydalanmaya bak,
Bu arada kötü niyeti forum da yazışmayla bilemezsin! Ben de seni uyarayım, ama kötü niyetle değil. (y)

Bizim burda bi laf var. konuyu okuyunca o geldi aklıma affınıza sığınarak yazıyorum...
Etme cahil ile muhabbet küstürürsün Silme cam kırığıyla götünü kestirirsin derler. Tabi çok ince Anlayana [emoji6]
Aynen, kardeşim anlayana. Bir cümle de benden;
Bir insanı yanıldığına inandırmanın en iyi yolu, onu kendi bildiğine bırakmaktır. Fazlalık her zaman haklı olmaz. Bakış açıları olur.

Ben de siyasi degil teknik yonden bakiyorum. Su anda gorunuyor ki yapmayi becerdik ama batarya isi icin zaman lazim, bu batarya konusunu halleden yok zaten, hala tum firmalar arastirada, ilk ucuz yapan kazanacak. Deneme uretimi yapilmasi faydali oldu.
Güzel açıklama, teşekkürler ediyorum.

Forumda yeni gördüm sizi ama bu elektrikli motor araba felan cart curt millet saf değil sende galıba bir paylaşım yaptın sonunda stresli birine geldin sana laf atmış olabilir ama uzatma tümosancı arkadaş youtube video yayınlamak için foruma uye olup milleti stres yapma
Stres yaptığım yok, fikir istedim siyaset buldum. Onlar patlamaya meyilli. Sanırsan Devletin başın da ben varım. :)

Çoğu alet ve makina yıllar içinde sürekli değiştiler ve geliştiler. Şu an kullandığımız traktörler de bu hale gelene kadar bir çok aşamadan geçti. 1940 lı 50 li yıllardaki traktörleri bir düşünün. Elektrikli traktör de bir yerden başlayacak ve zamanla gelişecek. En iyisini en verimlisini yapmak istiyorsak bir yerden başlamalıyız ve bunu bıkmadan usanmadan çalışarak geliştirmeliyiz. Geliştirmek içinde AR-GE yapmak şart. Traktör için de bence en iyi AR-GE sahada çiftçinin kullanmasıdır.
Arkadaşların yukarıda açıkladığı üzere maliyet hesabı yapıldığında gerçekte yüksek ücretler çıkıyor. Şu aşamada bence pulluk vs. gibi ağır işler yerine ilaç, gübre atma gibi hafif işlerde kullanıp maliyet baskısı bir nebze düşürülmüş olur. Bu işler için harcanan fazladan fosil yakıtlardan elektrik motoruyla optimum enerji kullanarak tasarruf da etmiş oluruz.
Devlet bu traktörleri il ve ilçelere gönderip organizasyonu da yapıp ilaçlar -eskiden uçaklarla olduğu gibi- toplu bir şekilde atılabilir. Güneş paneli, rüzgar türbini gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elektirik de üretilip harcanan enerji de kazanılır. Yatırım maliyeti yüksek olsa da yurt çapında tamamıyla örnek bir proje olur. Gelecekte yeni projelere ilham kaynağı olması açısından harcanan miktarlar önemsiz kalır düşüncesindeyim.
Güzel açıklama. (y)

Dünyada gelecek enerjisi olarak herkes elektrik enerjisi gösteriyor , çünkü petrol gibi değil, dünyanın her yerinde bircok kaynaktan elde ediliyor , sudan , güneşten, rüzgarlarla, kömür ile , nüklerden vs vs
Bu kapsamda motorlu araçlarda yonelim elektrik enerjisine , devlete gore güçlüğü yok , kaynakları ozel sektöre göre daha fazla, yeterki proje dogru yonetilsin , isi bilen adamlar görev alsin , proje ortaya çıksın eleştirisini oyle yapalım

Bildigim kadariyla bu traktoru ureten/uretecek firma Derindere. John Deere 6000 serisinin ustune elektrikli motor ve bataryasini ekledi. Derindere firmasinin yaptigi eklemelerin maliyeti 50.000 USD olmasi lazim. Ustune bir de John Deere 6000 serisinin fiyatini ekle. Suan icin maliyeti cok yuksek.

Umarim kendi tasaramimizla bir gun elektrikli traktor yapariz.

Since devlet elektrikli araci cok ister mi? Akaryakittan cok asiri vergi alan sizce elkektrikli arac cogalsin ister mi? Hence hayir. Bakmayim petrole doviz oduyoruz denmesine verilenin iki kati da vergii aliyor devlet.

Traktorun tipine bakmayin register me know in en kolay yeri.

By sadece bir deneme, yapilmasi iyi oldu, yapilacask ki ustunde calisilip gelistirilsin.

Bosa tartismayalim , yapan var mi yok, alan var mi yok. Bu denemec uretimi okadar.

Elektrikli traktör neysede bizim esas konumuz dolar arkadaşlar kimse gücenmesin ama tüm girdilerimiz dolara endeksli dolar böle yükselerek giderse bırakın elektrikli traktörü kapıdakinden bile oluruz.