Elektrikli Traktör!

Elektrikli motor ve aküler şasili john-deere marka traktöre monte edilmiş
Elektrikli motor 60-70-80....-120 bg gibi seri üretimi yapılırsa çiftçi bunları kit şeklinde alıp kendi traktörüne monte ettirebilir tabi şasi yaptırmak şartıyla
Herkes şu anki traktörün dizaynını beğenmeyebilir veya gücü fazla gelebilir
Yurdışında elektrik motorunu eski traktöre monte etmiş çiftçiler var

Bak yegen senin yasına yakın benim oğlum var, klavyenin basında 3, 5 gündür oraya buraya sallıyorsun , sana bir buyük tavsiyesi , bu dünyadaki en yüce erdem efendiliktir, efendi ol aklına gelen herseyi dile getirme iki düşün bir konuş , senin gençligine veriyorum bu şekilde birak bu forumda hayatta hiç bir yer edinemezsin ,saygı duyulmak istiyorsan saygi duyacaksın, yoksa kimse seni seyine takmaz , edepli ol kazanan sen olursun

Ana baba terbiye verememiş biz forumda mı terbiye edecez. Boşver Fuat ustam.

Bak yegen senin yasına yakın benim oğlum var, klavyenin basında 3, 5 gündür oraya buraya sallıyorsun , sana bir buyük tavsiyesi , bu dünyadaki en yüce erdem efendiliktir, efendi ol aklına gelen herseyi dile getirme iki düşün bir konuş , senin gençligine veriyorum bu şekilde birak bu forumda hayatta hiç bir yer edinemezsin ,saygı duyulmak istiyorsan saygi duyacaksın, yoksa kimse seni seyine takmaz , edepli ol kazanan sen olursun
Güzel yazmışsın edepli olacağım diye söz verdim, ama illa ki delirtecekler. Sadece boş zamanım fazla oldu, o yüzden forum da aktifim. Şeyine takmamaları umrum da değil. Lakin gerekeni yaptım, bundan sonra da saygımı bozmayacağım.

Elektrikli motor ve aküler şasili john-deere marka traktöre monte edilmiş
Elektrikli motor 60-70-80....-120 bg gibi seri üretimi yapılırsa çiftçi bunları kit şeklinde alıp kendi traktörüne monte ettirebilir tabi şasi yaptırmak şartıyla
Herkes şu anki traktörün dizaynını beğenmeyebilir veya gücü fazla gelebilir
Yurdışında elektrik motorunu eski traktöre monte etmiş çiftçiler var
Ben de bizim burada görmüştüm.

Ana baba terbiye verememiş biz forumda mı terbiye edecez. Boşver Fuat ustam.
Forum'da terbiye vermenize gerek yok, sizin belirlediğiniz terbiyeyle de hareket etmem. Anne babamın verdiği terbiye sizi mi ilgilendiriyor, terbiyeniz olsaydı, tanımadığınız kişiyi eleştirmezdiniz. Herkes kendi yoluna. Konuyu ben burada kapattım, benim le alakalı düşünceleriniz beni ilgilendirmez.

İstersen, Leb demeden, leblebiyi anlamayı öğrenelim. Dememiş ama demiş kadar oldu. Fikrine saygı duyuyorum, açıklamamı da okuyabilirsin. Ben sadece elektrikli traktör için bu konuyu açtım, siyaset açmamaları lazımdı. Çünkü siyasetten nefret etmeye başladım. Ha, siyaset yapmak istiyorsa, konu açsın, orada tartışalım. Durumu da güzel anlatmış, ama fikrini istedim, ne ile karşılık buldum.
Sen muhtemelen sana neler soyleneceginide biliyorsun,hatta suç işleme potansiyeli olanlari ve hatta leblebiyi.Aferin...

Allah'a şükür terbiyem yerin de. Kim bana nasıl davranıyorsa öyle davranırım.
Bak yegen terbiyeyi aile verir, sonradan alinmaz derken arkadasıma cevap verdim, banami dediniz deseydin cevaplardim , sen bence takviyeye at , yengil vites tutmuyor boyna atiyor sende.senle ilgili dusüncelerimi yazdım, bak kimisi sana cevap vermeye bile tenezul etmiyor, sen bu abine iyi kulak ver burda kötü niyetli insan azdir , faydalanmaya bak,

Konuşuyoruz da fazla heyecanlisin kardeşim ne desek yanlış anlamaya meyillisin [emoji846]
Elektrikli traktör üretilse dahi yine herkesi ilgilendiren şey fiyatı olacak. Ayrıca batarya kaç yıl dayanacak ve yeni batarya maliyetli mi olacak? Herkes için fiyatı makul olmalı yoksa yine kimse kullanamaz
Hocam batarya maliyeti konusunda çok haklısınız batarya maliyeti hesaba katınca astarı yüzünü geçer orası kesin. Bide insanların hesaba katmadığı 8 saatte 20 tl elektrik yakacak konusu var. Bu gövdeye göre kabataslak düşünürsek en az 60 70 kw motor koymaları gerek. Yani saatte 60 70 kw elektrik tüketecek. Elektrik fiyatı kaç kuruşa düşecekte bu traktör 8 saatte 20 tl yakabilecek.
aküyü erzurum'da üretmeye çalışsınlar,
eğer burada çalışırsa,zaten heryerde çalışır.

forum bi konuda,eskiye göre çağ atlamış,

bunu biz başardık,
çünkü eskiden böyle başlayan konularda,
kesinlikle birkaç üye,banlanır, birkaç üye ikaz,birkaçıda hakaret yer,ve küserdi,

şimdi mutluyum,

artık,bu olmuyor,
konulara muhalefet edenler, aklı başında,
cevap verenler yine öyle,

sıkıntı şuki,
tabiki,bu konu başlığında, siyasete çekilecek bir durum yok,
güzel ve umut verici bir bekleyiş bizimki,

bu bekleyişi biraz daha geniş bir çerçevede,ele alan değerli çiftçi kardeşlerim,(genelde muhalefet ettiğini sandıklarımız)

şöyle bir"ahhhhh"çekip,
içinden geçirdiği,
gübre,tohum giderleri ilaç giderleri ve sonucunda hasat edilen ürünün para etmemesi gibi problemlerinde, en yakın zamanda çözüme kavuşturulması temennisi ile yanan bağrını soğutmaya çalışmasıdır. bu haykırış.

devletin başında kim olursa olsun,

çiftçi her bireyden fazla kazanması lazım,

bir bebek nasıl annesinin sütüne muhtaç ise,

bir millette, çiftçinin ürününe o kadar muhtaçtır.

Traktörün birleştirme işini yapan firma yetkilisi ile yapılan röportajda 8 saat tam kapasite çalışma için gerekli olan batarya 400.000 tl civarı demişti. Şimdi ki kur ile 550.000 tl. Dediğiniz gibi bu bataryalar her yıl verim kaybı yaşıyor ve 5 yılda değişmesi lazım.

Uzun lafın kısası sadece yıllık batarya maliyeti 120.000 tl. Kim yılda 120.000 tl lik batarya parası ödemek ister. Evet az bir elektrik ile çok is yapıyor ancakkkk sorun elektrik parası değil. Sorun batarya maliyeti. O yüzden bu traktörü devlet yapabilir ama aklı olan alıp kullanmaz. Çünkü ekonomik değil. Ben iişim siyasi yönünden çok mühendisllik olarak değerlendirdim. Sizlerinde düşüncelerini duymak isterim.
Ben de siyasi degil teknik yonden bakiyorum. Su anda gorunuyor ki yapmayi becerdik ama batarya isi icin zaman lazim, bu batarya konusunu halleden yok zaten, hala tum firmalar arastirada, ilk ucuz yapan kazanacak. Deneme uretimi yapilmasi faydali oldu.

şöyle bir gerçek var. çiftçinin ve halkın durumu belli. halen mevcut traktör ve arabalarda kullanılan akü maliyeti 300 tl başlıyor 1000 tl kadar. ömrüde 3-4 sene. ömrü doldugunda onu degiştiremiyor idare etmeye çalışıyor. maliyetini zor geliyor. elektrikli traktör zor önümüzdeki 5-10 yıl içinde.. onun yerine dizel ve dogal gazlı daha kaliteli güçlü ve ekonomik motorlar üretse . çiftçi ye daha faydalı olurdu.bataryanın hammadde sıkıntısı var ülkemizde.üretim maliyeti yüksek olur.yoksa hayalle yaşa simitle ölden başka bir şey degil. fosil yakıtlar en az 25 sene daha devam eder.

Tasarım konusunda daha güzel bir tasarım olabilirdi bence. Sade ve uygunsuz renkler olmuş.
Bataryasının az bir süre dayandığı konululuyordu. Bu büyük bir eksi benim için çünkü uzak bir tarlaya gideceksin misal 2 saatte batarya btiyorsa tarla 30 dklık yol diyelim,
1.5 saat de sürüm yaptın büyük bir tarlada, yolda bile kalabilirsin. Türkiyede daha arabalar için bile elektrik dolum istasyonları kurulmadı.

Bu traktör üretime geçer ise, biz çiftçiler in istediği gibi ekonomik ve sağlam bir şekilde çalışabilir ise biz bunun fabrikasına sahip çıkamayız, tıpkı BAŞAK ve TÜMOSAN a sahip çıkmadığımız gibi özel sektörün ellerine gider.