Elektrikli Traktör!

Bu traktörden alabilen bir çiftçi için masraflar epeyce azalacaktır alabilen diyorum çünkü taktir edersiniz ki yeni bir teknoloji ve biraz tuzlu ileride daha iyi ve uzun ömürlü piller geliştirilerek daha makul fiyatlara sahip olunabilinir. Tasarım güzel ama şöyle uzaydan gelmiş gibi bir şey olabilirdi
Uzaydan gelirse, korkutucu olmasın hocam. :):)😅😂

Sevgili tümosancı arkadaşım öncelikle biz burada bir aileyiz, insanlara kafana göre hakaret edemezsin. Yıllardır forumda olan insanlar fikirleri sana yanlış gelse de önemlidir. Uyarmak bizden uymak senden. Ha siyaset konusuna gelince akpli olmasan bile siyasi görüşün mesajlarının satır aralarında belli oluyor. Cevap olarak hangi mesajım diye sorma komik olur. Traktöre gelince ayranı yok içmeye tahtı revanla gider davası... Elektrikli traktörden önce çözülmesi gereken hayati tarım sorunlarımız var. Yani demem o ki önce yürümek lazım koşmak sonra.

Bir mühendis olarak yazayım. Elektrikli traktör için daha erken. Devlet elektrikli traktör yapabilecek kapasitede ancak yapılacak iş ekonomik olacak mı önemli olan bu.

Eletkrikli traktör yapmak maliyetli, akü pahalı, sınırlı süre çalışması sıkıntı ve 3 4 yıl sonra akü performansı düşecek akü değişim maliyeti çok yüksek.

Kısaca şimdi olmasa bile ilerde olabilir. Her şeyi siyasete çekmemek lazım. Ancak hükümet bu traktör ile sadece şov yapmıştır.

Tarım sektörüne elektrikli traktörden önce yapması gereken onca şey varken çiftçinin derdi elektrikli traktör değildir. Saygılarımla... Seviyeli bir ortamda dertlerimizi paylaşalım.

Konu zaten amacından çıkmış. Benim de son zamanlarda dikkatimi çeken siyasi konular veya aslında mesajlar var.

Ben yazmasam da hergün bakarım foruma. Her konunun altına siyaset katacagına gitsin konu açsın bilelim girmeyelim.

Hayatında bisey yapamamıs, istedigi traktörü, tarlayı alamamıs adamlar burada hükümete söverek kendini sogutuyor gibi gelmeye başladı ve sıkıcı geliyor.

Benim gibi forumu devamlı takip edip cok yazamayip buradaki bilgilerden faydalananlar eminim fazladır. Buna müdahale edilmeli. Siyaset açıkça konu açılıp tartışılsın. Her konu siyasete evrilmesin gereksiz mesajlarla.

Benim bildigim bir icat önce gizli yapilir sonra patenti alinır kimse kopya etmesin diye..., pil teknolijisi cok onemli , muaazzam güc gerektiren pil gerek, gunumuz teknolojisinde her dizel motor ihtiyaçları karsılayamazken, yeni bir icatin randiman alması uzun yillar sürer, bugünden yarına olacak bisey degil, kaç kez yerli oto yollarda haberleri duyunca yerli traktörde insanların inanası gelmiyor, icraat gerek ,

Bunun olacağına inanlar varsa afbuyurun net CAHİLDİR. İsterseniz linçleyin ama gerçek bu. Cumanız mübarek olsun
Cahillik iki kavram da ayrılır. 1. kavram Cahillik 2. Kendini üstün gören Cahillerin yaptığı cahillik. Bu yorumu neye göre yaptınız. Bu traktörü isteyen de istemeyen de, bir beklenti de, hepsi mi cahil? Cumanız sizin de ve herkesin mübarek olsun.

Çok iyi bir gelişme şimdiden kamu kurum ve kuruluşları bu traktörler için hurda parklarının ön sıralarında yer ayırmak için yarış içerisindeler...
Cevap için teşekkür ederim. Sizin gözünüz de demek ki hurda. Şimdilik benim gözüm de de hurda. Ama çıktığın da nasıl olacak bilemiyorum. Şimdilik prototip yayınlamışlar.

Benim bildigim bir icat önce gizli yapilir sonra patenti alinır kimse kopya etmesin diye..., pil teknolijisi cok onemli , muaazzam güc gerektiren pil gerek, gunumuz teknolojisinde her dizel motor ihtiyaçları karsılayamazken, yeni bir icatin randiman alması uzun yillar sürer, bugünden yarına olacak bisey degil, kaç kez yerli oto yollarda haberleri duyunca yerli traktörde insanların inanası gelmiyor, icraat gerek ,
Çok mantıklı açıklama, lakin icraat için de zaman gerek, bekleyip göreceğiz. Siz den işte, fikir bekliyordum, şükürler olsun ki aldım, ister traktörü beğenin ister beğenmeyin ama, fikrinizi söyleyin. Teşekkür ederim Berkay Bey! :p :) (y)

bana bu alet tam bir fasa fiso geliyor alt yapı olmadan tak diye bir şey üretilemez
Cevap için, eyvallah. Ben de düşünüyorum, acaba alt yapıya hazırlık yapıldı mı diye düşündüm de. Lakin onu düşünmüşlerdir dedim, es geçtim. Valla, prototipten başka traktörün görseli yok. Tam üretime geçtiğin de nasıl bir etki yaratacak hepimiz göreceğiz. Çıktığın da tekrar tartışırız, elbet inceleme videosu gelir.