Don da gübreleri attık (fatihcastle)

Bugdayda protein için şiddetle 21 sülfati öneririm bayrağa çiktiginda yada kiyabilirseniz dirsekteyken en az 2 puan arttiriyor
Fatih bey iklim ve toprak yapılarımız aşşa yukarı aynı sayılır , bu yıl mevsim kurak gidiyor malum kraç tarım bir yıl nadas bir yıl ekimle son yıllarda trakkulupden edindigim bilgileri uygulayarak inan bulundugum yerdeki verim ortalamasının cok üstünde bir istikrar yakaladım. Bizim yörede 2 kez gübrelemeyi benden başka yapan yok , tek seferde 10-15 kg arası gubre atarlar hepsi bu. Ben 1. Part üreyi 11-12 kg attım tarla durumuna göre (1000m2 hesabından) şimdide 13-15 kg arası 33 atacam . yapraktanda Dogancanının humik-fulvik asit , gübretaş 20-20-20 çinko izelementi ve üre eritme işi yapıp hasatı beklemek kalacak. Ücüncü gübreleme toprak ,ürün ve iklim şartları bakından riskli olur .

00b98f66898ab845ac8ee247ac226d9c.jpg
1bdb270dd6ff78058b5a715e5b7aa043.jpg
e00c6edf90f3ec2becc44457d2e6d134.jpg
f260d6cdc8dbe0c7f467fcf6b97aa527.jpg
fadc3aa42ad779cbec3152382e679b77.jpg
merhabalar öncelikle özür dilerim bu zamana kadar bi fotograf paylasmadigim için şimdi bu tarlaların üst üste 4. Ekim tarlası olmasini bi söyleyim sıralama şu şekilde arpa,arpa,yulaf ve arpa yapılan uygulama ilk defa buyıl denedik 32 kg arpa heryıl 24kg la ekiyorduk tabana 12kg dap+3kg üre karisimi ocakta don tarlaya 7kg civari üre 8 martta da 7kg %33 AN benim gözümde şu tarlalarda azot sıkıntısı yok uzaktan bugday tarlası gibi hatta tarlanin icinde bile şimdi bunlara ek olarak önümüzdeki hafta potasmap+çinko+üre+hümikcan karisimini yapacagim şu an için erken ekenlerden geride gibi görünsede -25 derecede çıkiş yapmamis bi arpadan anca bukadar toplanma beklenir

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maşallah senesi bol olsun Fatih bey.4 yıldır dinlendirmeden anız ekimine göre ,içanadolu şartlarında şuanki durum cok güzel . kardeşleme ve renkde güzel ,inşallah nisan mayıs yagışları yeterli seviyede olur.
İnşallah abi bizim burda nasastan da pek verim alinmiyordu lakin bu yıl 280 dönüm nadas biraktim bu uygulamalari bide nadasta deneyecegim eger iyi bi sonuç alirsam 2 ye bölüp tarlalari az öz mantigiyla ekecegim 350 biyil 350 biyıl bakalim kısmet

İnşallah abi bizim burda nasastan da pek verim alinmiyordu lakin bu yıl 280 dönüm nadas biraktim bu uygulamalari bide nadasta deneyecegim eger iyi bi sonuç alirsam 2 ye bölüp tarlalari az öz mantigiyla ekecegim 350 biyil 350 biyıl bakalim kısmet

Hayırlısı olur inşallah. Nadasa bıraktıgın yerleri neyle ve ne zmn işliyorsun. Sana tavsiyem mahsülü kardırdında ilk fırsatta cizelle sür bırak baharında ikilemeyi ister cizelle ister pullukla yap. Sizin araziler tabanda taş kaya olan bi yapı galiba (fotolarda tarla ortasındaki yerler) o tür yerleri cizelle bi kac yıl sürsen taşlar yüzeye cıkar , biraz zahmetli olur ama faydasını görürsün. Ben son beş yıldır pulluk kullanmıyorum ,verimdede gözle görülür bir artış oldu.

Hayırlısı olur inşallah. Nadasa bıraktıgın yerleri neyle ve ne zmn işliyorsun. Sana tavsiyem mahsülü kardırdında ilk fırsatta cizelle sür bırak baharında ikilemeyi ister cizelle ister pullukla yap. Sizin araziler tabanda taş kaya olan bi yapı galiba (fotolarda tarla ortasındaki yerler) o tür yerleri cizelle bi kac yıl sürsen taşlar yüzeye cıkar , biraz zahmetli olur ama faydasını görürsün. Ben son beş yıldır pulluk kullanmıyorum ,verimdede gözle görülür bir artış oldu.
Abi dün taş topladım kepçeyi kağıt gibi büktüm de taş kımıldamadı bile inanki bizim burda tarlayı komple taştan arındırayım dersen 100 kamyon taş çıkar bi baska köyde 300 dönüm taşsız arazimiz var oraya özel çizel almayı düşünüyorum nadasi da kasım ayında tarlayı sürüyorum pullukla baharda da kazayağını tırmiksiz cekiyorum ilkini sonra tirmikli 2leme 3leme ve ekim

Bence gayet güzel Allah emeğinin karşılığını vericek inşallah.Önümüz günlerde hızla boya gider anlayamassın bile.Ekim tarihin ne acaba?Bizm burda arpalar buğdaylar dizlere geliyor artık..Ama bu sene aşırı yağmur yağdı ve bugün bile 3 saat hafif şekilde yağan nisan yağmuru çok iyi geldi.Ankarayada nisan yağmuru iyi yağacak hava durumu ankarayıda yağışlı gösteriyordu.

Bence gayet güzel Allah emeğinin karşılığını vericek inşallah.Önümüz günlerde hızla boya gider anlayamassın bile.Ekim tarihin ne acaba?Bizm burda arpalar buğdaylar dizlere geliyor artık..Ama bu sene aşırı yağmur yağdı ve bugün bile 3 saat hafif şekilde yağan nisan yağmuru çok iyi geldi.Ankarayada nisan yağmuru iyi yağacak hava durumu ankarayıda yağışlı gösteriyordu.
Ekim 25 te ekildi o zamandan sonra çıkışı tamamlanmadan donlar başladı ekim başında ekenlerinki daha boylu ama benimkilerin de rengi daha yeşil bi hatamız da toprağı tam oturtamamişız çok kabarmış bi ek te rakım 1400 burada etraf köyler hep derede onlarda da dediginiz gibi boy dizde bizim biçim temmuz 25 civari başlar