Fatih bey ,son durum ne bakabildinmi tarlalara etki etmeye başlamışmı gübre. Cıkış tam olmayan yerler ne durumda acaba bi zahmet cevap yazabilirmisin.
Tarlaya gidemedim lakin uzaktan yemyeşil görünüyor arpa tarlası bugdaydan ayirt edilemiyor yar~n kısmetse gidecegmFatih bey ,son durum ne bakabildinmi tarlalara etki etmeye başlamışmı gübre. Cıkış tam olmayan yerler ne durumda acaba bi zahmet cevap yazabilirmisin.
Sizden 10 gün sonrada ben attım , köylü deli edecekti beni şubatta gübremi atılır diye gübreyi attıgım gün ve diger gün yagmurda yağmıştı üstüne ,bende köyde kalmıyorum amca ogluna günlük telde soruyorum baya gelişti diyo bakalım hayırlısı.Tarlaya gidemedim lakin uzaktan yemyeşil görünüyor arpa tarlası bugdaydan ayirt edilemiyor yar~n kısmetse gidecegm
Hala gübre atılmamış tarlalar da var köyde onlarla karşılaştırırız yarın inşallah bakacağmSizden 10 gün sonrada ben attım , köylü deli edecekti beni şubatta gübremi atılır diye gübreyi attıgım gün ve diger gün yagmurda yağmıştı üstüne ,bende köyde kalmıyorum amca ogluna günlük telde soruyorum baya gelişti diyo bakalım hayırlısı.
Sizden ricam siz uygulama yaptınızda tarla komşularınız sizininle aynı zmnda atmadıysa gübreyi onlardanda bi zahmet foto cekermisiniz. Tecrübe yönünden iyi olur.
Sizden 10 gün sonrada ben attım , köylü deli edecekti beni şubatta gübremi atılır diye gübreyi attıgım gün ve diger gün yagmurda yağmıştı üstüne ,bende köyde kalmıyorum amca ogluna günlük telde soruyorum baya gelişti diyo bakalım hayırlısı.
Sizden ricam siz uygulama yaptınızda tarla komşularınız sizininle aynı zmnda atmadıysa gübreyi onlardanda bi zahmet foto cekermisiniz. Tecrübe yönünden iyi olur.
Abi daha tam uyanamadı tarlalar mutlaka bi fark olacaktır sonuçta azot yani[emoji6]Hacım; senin için gidip dün gözlemledim. Açıkçası çok bi fark yok, benim yan yana olan yerlerimde var, gübre atılmış ve atılmamış olarak. Fotoğraf çekmiyor açık havada telefon onun için fotoğraflayamadım. Bir kaç kök sökmek istedim oda mümkün olmadı, kök durumları oldukça güçlü.
Daha yazlık gübre işini halledemedim, muhtemelen bu ay sonu hava uygun olursa anca atıcaz.
Abi daha tam uyanamadı tarlalar mutlaka bi fark olacaktır sonuçta azot yani[emoji6]
Herşeyin fazlası zarar abi bizde iyi çok şükür don olmadı ama bi güneş bi yagmur Allah sonumuzu hayir etsinBizde aşırı yağışlar var, buğday ve arpalar çok erken uyandı, yeterli don olmadı. Bundan dolayı arpalarda su stresinden sararma başladı, hava bu sene bir garip.
Arpalar temmuz 20 gibi oluyor, buğdaylar 1 Ağustos ta başlarAbi sizde hasat hangi ayda başlıyor ?
Bizimkiyle aynıymış nail abi bizde bu hafta 10 kg üre atacaz inşallah nisanın 20 si gibide 10 kg amonyum nitrat atarız duruma göre. Sen kaç seferde atıyon?Arpalar temmuz 20 gibi oluyor, buğdaylar 1 Ağustos ta başlar
Daha önceleri bahsettiğin tarihlerde 16-18 kg gibi 33 nitrat veya 26 nitrat atıyorduk. Geçen yıl bi kaç parçada 6-7 kg arası üre ve sonrası 15Bizimkiyle aynıymış nail abi bizde bu hafta 10 kg üre atacaz inşallah nisanın 20 si gibide 10 kg amonyum nitrat atarız duruma göre. Sen kaç seferde atıyon?
Üreyi bizde ilk defa deneyeceğiz abi hersene 10 kg 33 atardık geçensene 15 kg attık ama yinede baya azot noksanlığı vardı tarlalarda bu yüzden verimde düşük oldu. Bakalım bu yıl nasıl olacak kış baya yağışlı geçti busene bide septorya için ilaç atacm bazı yerlere geçen sene pasın ve septoryanın bize çok zararı oldu.Daha önceleri bahsettiğin tarihlerde 16-18 kg gibi 33 nitrat veya 26 nitrat atıyorduk. Geçen yıl bi kaç parçada 6-7 kg arası üre ve sonrası 15
kg 33 nitrat attığım yerlerde gözle görülür bir fark oldu. Bu sene 250 kg Üre yi donda 25 dekar yere attım, şimdi kalan kısımlara 33 nitrat atıcam üre attığım yerlerde dahil.
Abi ilerleyen günlerde mutlak bi fark olacaktır ,sizin ora iklim toprak yapısı olarak bizim burdan farklı olsada kendi tarla komşularınla olur düşüncesindeyim.Hacım; senin için gidip dün gözlemledim. Açıkçası çok bi fark yok, benim yan yana olan yerlerimde var, gübre atılmış ve atılmamış olarak. Fotoğraf çekmiyor açık havada telefon onun için fotoğraflayamadım. Bir kaç kök sökmek istedim oda mümkün olmadı, kök durumları oldukça güçlü.
Daha yazlık gübre işini halledemedim, muhtemelen bu ay sonu hava uygun olursa anca atıcaz.
Bölgeniz neresi magnezyum miktarı ne imiş? Buğdaya magnezyum uygulaması tavsiye edildiğini yeni duydum genelde ihtiyaç duyulmaz pek faydası olacağını düşünmüyorum küçük bir alanda deneyebilirsiniz yinede.Arkadaşlar ben geçen yıl buğday ekili tarlaları sürüp ekim ayında 20 kg 20-20 kompoze gübre ile arpa ektim (bizim burda üst üste ekim verimli olmaz ama mecbur ektim) 15 gün öncede 33 nitrattan dönüme 8 kilo atmıştım üzerine de epey yağmur yağdı, bugün gübretaştan bir yetkiliyle konuştum yaptığım uygulamayı söyledim keşke üre atsaydın dedi sonrasında, bizim bölgenin toprak analiz sonuçlarına göre bana önerisi, 3 kg magnezyum sülfat ile 6 kg 33 nitratı karıştırıp ikinci uygulama olarak atmamı önerdi, kafama yattı aslında ama sizlerin tecrübesine dayanarak ne dersiniz mantıklı bişey mi ?
2 3 gün önce köy tv de a.ü ziraat fakültesi ziraat mühendisi polatlı ve ankarada arpa ve bugday gübrelemesini anlattı ve kar üstüne üre atımının tarlaya fayda saglayacagini anlatti gübreyi minimum 2 seferde verin 1. Uygulamayi don da ocak ayinda 2.uygulamayi da mart ortasinda verin dedi üre atilamiyorsa nitrat uygulanabilir dediArkadaslar sıcaklık eksi derecenin altına düştüğü günlerde atarsanız gübresi o gübresi azot u atmosfere uçar gider
Ben üreyi atarken gübre serpme makinasınin kenarlarina dökulen gubreleri sıksan suyu cikacak duruma gelmisti yani erimişti yanlis anlasilmasin durumu anlatmaya calisiyorum şimdi ben tarladan çıktiktan sonra gündüz sicakligi 9 10 dereceye yükseldi 2 gün daha don olup pesine yagmur yagdıAcaba aşırı yağış ve su miktarının cokluguyla gübrenin yıkanır gittiğinde söyledim i .ve internete bakabilirsin gübrenin soğuk havalarda atıldığı zaman dış kaplamasinin kirili p azatununun atmosfere uçup gittiğinde görebilirsin ...