Kolay gelsin abi saat 9 civarı don çözülüyor dikkat et tarlanun ortasinda kalma yaza kadar kalirsin orda[emoji23] [emoji32]Kar eridi, ayaz varda gündüz çözülüyor çamur oluyor, az önce gübre serpmeyi taktım, sabah erken gidip atıcam gübreyi.
Kolay gelsin abi saat 9 civarı don çözülüyor dikkat et tarlanun ortasinda kalma yaza kadar kalirsin orda[emoji23] [emoji32]Kar eridi, ayaz varda gündüz çözülüyor çamur oluyor, az önce gübre serpmeyi taktım, sabah erken gidip atıcam gübreyi.
Kolay gelsin abi saat 9 civarı don çözülüyor dikkat et tarlanun ortasinda kalma yaza kadar kalirsin orda[emoji23] [emoji32]
Ahmet hangi tarihlerde atmayı planlıyorsun?
her 100kg urun için 2kg saf azot vermek gereklı optimal şartlarda der literatür.
33 ü atarken kastırırız o zaman bizim burda 250 kilogramin üstu zor hadi 300 hesap edersek nekadar daha atayım ha bu arada 15 kg dap la ekildiLiteratür tam olarak: "buğday, her 100 kg verim için 2 kg saf azot kaldırır topraktan" der. Yani bu rakam bizim vereceğimiz rakam değil, bitkinin net kaldırdığı (Tabi varsa). Bu azotu "kayıpsız" verebiliyorsanız hesabınız doğru.
Fatih, kardeşim helal olsun. Çiftçiyim diye geçinen çok kişi, gece sıcak yatağı bırakıp yapamıyor bunu.
Karşılığını alacağına emin ol. Allah çalışanı sever. (Duygusal nedenleri 3 kilo daha kastırsaymışsın eyi olacakmış [emoji18] )
33 ü atarken kastırırız o zaman bizim burda 250 kilogramin üstu zor hadi 300 hesap edersek nekadar daha atayım ha bu arada 15 kg dap la ekildi
Bizim buralarin yagiş miktarı sizinkinin belki yarisi yoktur ben 10 10 ayri ayri 26 lik atsam tarla yanar martta bi yagmur nisan kurak gecme ihtimali cok yüksek oluyor mayistada tarlaya giremiyoruz çok kalkiyor mahsülatılan gubre mıktarı 300kg verım ıcın şuanda teknık olarak yeterli. nacizane fıkrımı belırtıyım iklim ve ekonomi uygunsa 2defa 26lık nıtrat at derım 10ar kilodan
Şu nemde şu ayda atılan gübre yakar mı hiç ne duydum ne gördüm bu zamanda atilanin yaktigini ha bu arada ankara gölbaşı tulumtaşlıyım benKolay Gelsin Fatih abi Ankara'nın neresi acaba ? Bende yanmadan korktugum için bu sene ilk defa deneyecektim üreyi ama korkuyorum yanacak diye kar kalktı havalar gayet güzelde gidiyor acaba atsam yanarmı çok ikilemdeyim su anda ...
Bizim buralarin yagiş miktarı sizinkinin belki yarisi yoktur ben 10 10 ayri ayri 26 lik atsam tarla yanar martta bi yagmur nisan kurak gecme ihtimali cok yüksek oluyor mayistada tarlaya giremiyoruz çok kalkiyor mahsül
Saol Abicim Teşekkür Ederim Bizimkiler Biraz Kara Düzen Gidiyolar Atalım Diyorum Korkuyolar Babamda Artık Yavaş Yavaş Bana Devrediyo Bu İşleri Zaten 2 Tarlada Deneme Yapacağım Üreyi Yapraktan Gübrelemede Uygulayacagım Bakalım Bu Sene Nasıl Bi Verim Alacağız Benim İstediğim Verimde Seninkine Yakın Deneye Deneye Öğreneceğiz Bakalım Tekrar Teşekkürler ...Şu nemde şu ayda atılan gübre yakar mı hiç ne duydum ne gördüm bu zamanda atilanin yaktigini ha bu arada ankara gölbaşı tulumtaşlıyım ben
Korkma hic bisey olmaz atmana bak dün biri 15kg üre attı yansa o yanar ki yanmaz yaniSaol Abicim Teşekkür Ederim Bizimkiler Biraz Kara Düzen Gidiyolar Atalım Diyorum Korkuyolar Babamda Artık Yavaş Yavaş Bana Devrediyo Bu İşleri Zaten 2 Tarlada Deneme Yapacağım Üreyi Yapraktan Gübrelemede Uygulayacagım Bakalım Bu Sene Nasıl Bi Verim Alacağız Benim İstediğim Verimde Seninkine Yakın Deneye Deneye Öğreneceğiz Bakalım Tekrar Teşekkürler ...
Abi zaten 26 yı hiç sevmem bencede iç anadoluya uygun değil biz şeker gübresi deriz hemen etki eden 21 sülfat eger gerek olursa 33 ün arkasina onu atarım yada ilaç zamanı yapraktan üre eritir atarım zaten paslaşırızFatih sakın!
İç Anadolu'nun önemli sorunları yüksek pH ve kireçlenme. Analiz yapmadan, daha doğrusu topraktaki kalsiyum oranını bilmeden 26'lık can kullanmak büyük hata.
Direkt yangına körükle gitmek olur.
Korkma hic bisey olmaz atmana bak dün biri 15kg üre attı yansa o yanar ki yanmaz yani
Köye gitmiyorum pek abi dün gittim ondada uzaktan gördüm tarlayı baya yeşermiştiFatih; resim atta bakalım, üre fayda etmiş mi? benim telefon fotoğraf çekmiyor yoksa burdan analiz yaptırmayı deniyecektim Yılmaz Hoca ya