Don da gübreleri attık (fatihcastle)

Arkadaşım her yıl düzenli olarak 1500 dönüm buğday ekiciligi yapan bi çiftçiyim .yaptığım hatalar ve doğrular sonucu edindiğim tecrübeler dahilinde her çifti kendi toprağının ziraat mühendisidir. Yine söylüyorum eksi derecede Serpil gübrenin dış kaplaması hamur gibi olur ve içindeki ham madde tamamı olmasada büyük kısmı uçar gider .yada serptikten sonra çok yağmur yağarsa o gübre topraktan yıkanır gider ve bi fayda sağlamaz .

• Beğen
Tepkiler: Aygün 10
Ayrıca gübre çuval içindeyken belli bi sıcaklıkta kendini muhafaza aeder.siz acaba gübrenin iç kısmında bulunan naylon un sadece gübrenin yağmurda islanmamasi için olduğunu mu düşünüyorsunuz : )

Ayrıca gübre çuval içindeyken belli bi sıcaklıkta kendini muhafaza aeder.siz acaba gübrenin iç kısmında bulunan naylon un sadece gübrenin yağmurda islanmamasi için olduğunu mu düşünüyorsunuz : )
Tabiki naylon onun azot kaybini önlüyor ama uçan bi maddeyi donan bi maddeyi muhafazada sınıfta kalması gerekmez mi herneyse buyil böyle oldu etkisini hissedemezsem seneye martta 33 nisanda 21 atacağım o da olmadı kafayı bozarım heralde

Özür dilerim söylediklerim ukalalik olarak anlaşılmasın .bu bilgiyi Erzurum Atatürk Ünv tarımsal araştırma da bi hocadan hem bilgi edindim hemde deneme yontemiyle elde edilmiş bi bilgi .bak biraz hava isinsin donda gübre atılan bugdalara bak sararacak goruceksin.numaramı yazıyorum lütfen durumu bana bildirin 05337765685 Harun memnun oldum iyi geceler

• Beğen
Tepkiler: fatihcastle
Özür dilerim söylediklerim ukalalik olarak anlaşılmasın .bu bilgiyi Erzurum Atatürk Ünv tarımsal araştırma da bi hocadan hem bilgi edindim hemde deneme yontemiyle elde edilmiş bi bilgi .bak biraz hava isinsin donda gübre atılan bugdalara bak sararacak goruceksin.numaramı yazıyorum lütfen durumu bana bildirin 05337765685 Harun memnun oldum iyi geceler
Burası forum dolayisiyla en faydali bilgiyi bulmak için hepimiz iyi niyetle yaptigimiz gördüğumuz uygulamaları paylaşıyoruz kesinlikle ukalalik olmaz sıkıntı yok iyi niyet belli zaten

Bugün köye gidecegim insallah uzaktan cok güzel görünüyor bilirsiniz ciftci uzaktan tarlanin arpa tarlasi mi bugday tarlasi mi yeşilken anlar benimki bugday gibi yeşermis ama yakindan nasil görünür belli olacak

Şu an önemli olan kardeşlenme + renk. Bu iki unsur bakımından uygulama yapılmamış, ancak yakın zamanda benzer şekilde ekilmiş arazilerle kıyaslama şansın olursa, da objektif sonuç alınır.

Bölgeniz neresi magnezyum miktarı ne imiş? Buğdaya magnezyum uygulaması tavsiye edildiğini yeni duydum genelde ihtiyaç duyulmaz pek faydası olacağını düşünmüyorum küçük bir alanda deneyebilirsiniz yinede.
Bölge Kırıkkale Keskin tarlalarda arpa ekili şu anda, yetkilinin söylediği bu uygulama arpaların kökünü geliştirip tane artışı sağlayacakmış, hatta en verimsiz tarlana dene dedi farkı görmek için, birazına deneyim bakalım neler olacak...

abiler mibzerin azizliğine uğradık ve dönüme 16 kg civarı arpa düştü. haliyle şu an arpa seyrek çıktı. kardeşlenmeyi çoğaltmak adına veya seyrekliği gidermek adına ne yapabilirim.

Sizden 10 gün sonrada ben attım , köylü deli edecekti beni şubatta gübremi atılır diye gübreyi attıgım gün ve diger gün yagmurda yağmıştı üstüne ,bende köyde kalmıyorum amca ogluna günlük telde soruyorum baya gelişti diyo bakalım hayırlısı.
Sizden ricam siz uygulama yaptınızda tarla komşularınız sizininle aynı zmnda atmadıysa gübreyi onlardanda bi zahmet foto cekermisiniz. Tecrübe yönünden iyi olur.
Hacı ben geçen sene bu durumu çok iyi gölemledim martın 7 de herkes gubresini iki gün içinde attı ben erken olur düşüncesi ile atmadım bu seferde yağmurlar bastırınca nisan başı gibi ancak atabildim. Herkes benimle dalga geçmişti bende onlara daha güzden attiğimiz azotu değerlendiremedi ekinler diyordum ve haklı çıkmiştım bir ay önce gübre verilen ekinler benim ekinlerle aynı boda hatta bezim ekinler daha iyiydi diyebilirim bu benim bük bir tecrübem oldu

Hacı ben geçen sene bu durumu çok iyi gölemledim martın 7 de herkes gubresini iki gün içinde attı ben erken olur düşüncesi ile atmadım bu seferde yağmurlar bastırınca nisan başı gibi ancak atabildim. Herkes benimle dalga geçmişti bende onlara daha güzden attiğimiz azotu değerlendiremedi ekinler diyordum ve haklı çıkmiştım bir ay önce gübre verilen ekinler benim ekinlerle aynı boda hatta bezim ekinler daha iyiydi diyebilirim bu benim bük bir tecrübem oldu
Hayırlısı olsun. Yalnız gecen yılki iklim ve bugdayın gelişimi bakımından bu yıl cok hemde cok fark var , benim düşüncemde bu yılki tabana atılan gübrelerin güme gittigi . tabi bu bizim yöre için gecerli.
Ben 2 parti olarak atıyorum gübreyi. nsp olursa mart sonu nisan başı gibide 33 atcam .
Yozgatın neresindensin, şefaatli ve köyleri bize yakın o yüzden sordum. Şimdi nsl sizin oraların ekini.

Hayırlısı olsun. Yalnız gecen yılki iklim ve bugdayın gelişimi bakımından bu yıl cok hemde cok fark var , benim düşüncemde bu yılki tabana atılan gübrelerin güme gittigi . tabi bu bizim yöre için gecerli.
Ben 2 parti olarak atıyorum gübreyi. nsp olursa mart sonu nisan başı gibide 33 atcam .
Yozgatın neresindensin, şefaatli ve köyleri bize yakın o yüzden sordum. Şimdi nsl sizin oraların ekini.

Hhayırlısi
Yoz merkez köseyusuflu köy
Yakiniz derken kozaklimı
Ekinlerin durumu güzden iyi değildi ama şimdi iyi
Hava ısındı herkez başladı gübre şacmaya
Ben gübreyi tek seferde atıyorum 33 nitrat 22 25 kg dak.
Bence ekin için en güzel gübre çünku içindeki azotun yarısı nitra yarisi amonyak yani torağa düşüp birde yağmur yağdimı ekin hemen bünyeye alır amonyak ise ileriki günlerde bitki tarafından alınır

Abi durum çok güzel 2.ye fırsat bulamadım yagmuru kolluyorum şu anda çikiş ve renk güzel
Mevlam bereketi bol hasatlar nsp eder inşallah. Yani uygulama işe yaradı diyorsun. Benim facede takip ettigim hava durumu tahmin sitesi var , yazılanlara göre 4 nisandan sonra yagışlı bi sistem geliyormuş ülkemiz geneli bakalım hayırlısı. Ben mecburen hafta sonuna denk getirip atmak zorundayım o yüzden bekliyemedim.

Mevlam bereketi bol hasatlar nsp eder inşallah. Yani uygulama işe yaradı diyorsun. Benim facede takip ettigim hava durumu tahmin sitesi var , yazılanlara göre 4 nisandan sonra yagışlı bi sistem geliyormuş ülkemiz geneli bakalım hayırlısı. Ben mecburen hafta sonuna denk getirip atmak zorundayım o yüzden bekliyemedim.
Işin doğrusu yan tarlalarda boyu fazla olan var ama ben boyla değil kardeslemeye bakiyorum benim kardesleme daha iyi arpa kollari yana atmış dike bayraği çikmiyor bu iyi

Işin doğrusu yan tarlalarda boyu fazla olan var ama ben boyla değil kardeslemeye bakiyorum benim kardesleme daha iyi arpa kollari yana atmış dike bayraği çikmiyor bu iyi
Şuan kardeşleme ve renkde fark varsa o bile yapılan uygulamanın güzel sonuç verdiginin belirtisidir. Benimki tamamı bugday odeska ve sönmez . hayırlısı olur inşallah , mevlam çümlemizin emeginin karşılıgı fazlasıyla verir inşallah.

Şuan kardeşleme ve renkde fark varsa o bile yapılan uygulamanın güzel sonuç verdiginin belirtisidir. Benimki tamamı bugday odeska ve sönmez . hayırlısı olur inşallah , mevlam çümlemizin emeginin karşılıgı fazlasıyla verir inşallah.
Bugdayda protein için şiddetle 21 sülfati öneririm bayrağa çiktiginda yada kiyabilirseniz dirsekteyken en az 2 puan arttiriyor