Don da gübreleri attık (fatihcastle)

Forumda yazmıştım toprak ısınmadan gübre çalışmaz diye ama sakalımız yok daha .:)
Nadasa bıraktığınız arazilere fiğ veya korunga ekip azot bağlatmaya çalışsanız yetiştirmez mi? Boş bırakmaktan daha iyi olur gibime geliyor, araştırdınız mı?

Nadasın amacı zaten su değil midir?Fiğ veya korunga su harcayıp ana bitkiye su bırakmayacaktır.

Forumda yazmıştım toprak ısınmadan gübre çalışmaz diye ama sakalımız yok daha .:)
Nadasa bıraktığınız arazilere fiğ veya korunga ekip azot bağlatmaya çalışsanız yetiştirmez mi? Boş bırakmaktan daha iyi olur gibime geliyor, araştırdınız mı?
En dogrusu o aslinda fiğ ekmek ama taş oldugundan makina işlemez bi sene nohutu deneyecegim bakalım

Bizim burada hazirana kalan herklerde verim düşüyor
keseklerin üstünden traktör geçiyor kirilmiyor hele bide yağmur yagmazsa vay halimize yani ikinci ekinlerin tadı olmuyor.
İkinci ekim verim alinsa bile üstüne ekilen bugdayda verim düşüyor

Daha hiç makina getiren olmadı aslinda bi makina alıp piyasaya calısılada bilir ama işte hangi ise bakacagiz

Araziyi bir yıl boş yatırıyorsun.Taşı toplasan , hayvan gübresi versen, fiğ eksen, buğday verimin yükselir.
Yada nohut , kimyon gibi kıraç arazi seven bitkilere yönelmelisiniz.Afyon bölgesinde kimyon çok ekilir.Gerçi bu sene yağışlık gidiyor.Kimyon yağışı sevmez.

• Beğen
Tepkiler: fatihcastle