Ynt: BAŞAK TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ.?
merhaba arkadaşlar.ben sakaryalıyım.biz steyr ile doğduk başakla öleceğiz.bana göre buraya kadar yazılanların bazıları doğru bazıları yanlış.şimdi ilk olarak başak az yakar, parçası ucuzdur,servisi boldur. çeki işine gelince 8073 steyr kadar kimisi çeker kimisi çekemez.bizde tam 7 tane var; 5 tane 2073 1 tane 8053 1 tane de 2085 turbo.yeni çıkan 2085 leri yavaş yvş düzeltiyorlar.ilk çıkanlarda büyük balon teker vardı ve dardi zirai alet takılmıyordu.ama şimdi tekerin bağlantı yerine flanş denen bir parça koyuldu ve motor genişledi çokta güzel oldu.herşey takılıyor.ama benim önerim balon teker almayın.ince tekerli alın çünkü hem hızı artıyor hem performansı.dar lastik olduğu için motor çabuk topluyor ve balon lastiği de aratmıyor.ayrıca motora 3 er ağarlık takın ne kadar ağarlık o kadar iyi bir çift tabi ağır topraklar için. ayrıca traktörünüzü alınca pompayı uygun bir şekilde açtırın ki traktörün gücü biraz daha artsın.çünkü traktörleri 85 beygir diye satıyorlar ama değil 80 beygiri geçmezler.ben pompayı açtırdım motoru 85 beygir yaptım çok memnunum.tabi pompayı açınca yakıtta biraz artıyor.bizim burda deutuz,tümosan,newholland, same traktörleri var ve denedik en az başak 2085 yakıyor.neyse ilginize teşekkürler.