BAŞAK TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ.?

Ynt: BAŞAK TRAKTÖRDE YENİLİK OLARAK NE ÖNERİRSİNİZ BEKLENTİLERİNİZ?

başak traktöründe köklü değişimler yapılmalı motrları zayıf hele ayna mahrutileri o başlı başına bı sıkıntı koca traktöre el kadar dişli koymuşlar artık bu kalıplardan bi çıkın bizim buralada çeltik ekimi çok yapılır demir tekerleri takınca yada kazıkları çamura girip kalınca zorlatırsan hemen arkayı kırıyor onu geçelim belli bir zaman sonra dişler yavaş dökülüyor ve çekilmez bir ses oluyo bu ses ne bir ford,johndeere,fergusonda yok ben bir başak kullanıcısı olarak kullanım yönunden çok beğendiğim bir traktör fakat çok zayıf bir traktör

Ben başak kullanıcısı değilim ama olmasını istediğim şeylerde var... Bana göre eksik olanlar desek daha iyi olur...

Mekanik shuttle yada hidrolik shuttle konursa iyi olur... Hidrolik shuttle daha modern olur gibi geliyor...

Biraz daha geniş olursa iyi olur... Neden derseniz bazı arkadaşlar arka dar olduğu için bazı ekipmanların zor takıldığını söylemişti...

Buçuklu vites kolu mf 3.060 larda olduğu gibi olursa iyi olur...Yenilik adına...

Yeni teknolojiye sahip motor gerekli...

Torkun arttırılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum zayıf kaldığını söyleyen arkadaşlar var... Ama bu yapılırken de yakıt ta artacaksa yakıtta cimri başak lafı yersiz kalır gibi geliyor...

Kuyruk mili devri 540 ve 540 E ile sınırlı olmayan daha fazla seçenek olmalı diye düşünüyorum... Bu bana göre kuyruk mili kullanılan ekipmanlar da, ekipmanın yapacağı işe göre daha fazla devir de az yakıtla iş yapabilmesi bakımından daha iyi olacağı görüşündeyim...

Şimdilik bunlar geldi aklıma...

demirciler_14 link=topic=18337.msg268516#msg268516 date=1271279172' Alıntı:
Ben başak kullanıcısı değilim ama olmasını istediğim şeylerde var... Bana göre eksik olanlar desek daha iyi olur...

Mekanik shuttle yada hidrolik shuttle konursa iyi olur... Hidrolik shuttle daha modern olur gibi geliyor...

Biraz daha geniş olursa iyi olur... Neden derseniz bazı arkadaşlar arka dar olduğu için bazı ekipmanların zor takıldığını söylemişti...

Buçuklu vites kolu mf 3.060 larda olduğu gibi olursa iyi olur...Yenilik adına...

Yeni teknolojiye sahip motor gerekli...

Torkun arttırılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum zayıf kaldığını söyleyen arkadaşlar var... Ama bu yapılırken de yakıt ta artacaksa yakıtta cimri başak lafı yersiz kalır gibi geliyor...

Kuyruk mili devri 540 ve 540 E ile sınırlı olmayan daha fazla seçenek olmalı diye düşünüyorum... Bu bana göre kuyruk mili kullanılan ekipmanlar da, ekipmanın yapacağı işe göre daha fazla devir de az yakıtla iş yapabilmesi bakımından daha iyi olacağı görüşündeyim...

Şimdilik bunlar geldi aklıma...
bunun yanında ,ayna mahruti dişlisinin daha dayanıklı aolması lazım...

kardeşim ne ayna mahrutisi ya 10 senedir başak kullanıyorum 10 senedir bu dişliyi azıma almadım unuttum en som mf 265 le kırmıştım o dişliyi başak çok saglam 10 numara bi traktör

cezama2007 link=topic=18337.msg163655#msg163655 date=1236799026' Alıntı:
BAŞAK TRAKTÖRDE YENİLİK OLARAK NE ÖNERİRSİNİZ BEKLENTİLERİNİZ?

Aga herkes birşeyler paylaştı, sorular soruldu. Biraz olsun açıklama yapsan da bizleri aydınlatsan şunlar olur yada bunlar olmaz diye... Her ne kadar kullanmamış olsam da ...

Basak da bana göre fazla yeniliğe gerek yok eski yapımı ile devam etmeli.Her seyi cok iyi bilirmis gibi konusmamak lazım.

Ynt: BAŞAK TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ.?

ben şimdiye kadar başagı çekecek bi 75-80 tümosan görmedim çünkü benim burda motoru aldıgım bayi eskiden başak satıyodu başakla anlaşması bitti şimdi tümosan satıyo adam kendi agazıyla bana aynen şunu dedi

' abi senin motoru sakın satma piyasada onun ayarında emsali traktör yok '

çandırlı traktör link=topic=726.msg259665#msg259665 date=1268039147' Alıntı:
arkadaşlar 2060 turbo interkol yüksek filatform çeker kullanan varmı yakıt performans nasıl olur arkalastikler 14/30 olsa
2060d kullaniyorum SÜPER

bende 1998 başak var yaptığı işe diyecek yok ama çift sürerken bide tırmık yaparken insanın canı sıkılıyor tek sıkıntım bu başka bi problem yok çekişi falan süper alınıp kullanılabilecek traktör :)

yav kardeşim ne çekmiyo 11 sene ekmegini yedik 1000 dönüm arazi işledik tık demedi.rektefesi bile gelmedi.o çifte uçar dedeiginiz 70 66 lar peşine yetişemiyor.onların sade şanzumanına 2 tane fıat degişmem.

Ynt: : BAŞAK TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ.?

salih link=topic=726.msg18356#msg18356 date=1206208537' Alıntı:
hehe aynısı bızımkımndede var tam 1/2 saaat urasıodum pulluk takmaya zaten en az 4 kısı topluyoduk pulluık takacagımız zaman pullugun cuklerrıı ıle kollar tam acık olsa bıle pullulk gırmıo bırazdaha acıon bu sefer tekere takılıo yıne olmuo bıze kancalı hıdrolık kolu gonderceklerdı hala gondercekler 2 sene oldu pullugu taktıgımız zaman pancar zamanı gubrelere kadar arkasından sokmuoz
sasilacak durum tam türkişi iştebu 100 de 100 yerli *098*- iç-*-*

kardeş 70 66 çiftte yetişemiyor mu dedin sakın denemeye bile kalkmayın vallahi ezer geçer tur üzerine tur bindirir 66 serisi muhteşemdir

biz birtane başak aldık ince lastik bunun lastiklerini değiştirirsek performans artarmı yani balon lastik (16.9.30) :)

saat2073 link=topic=726.msg903921#msg903921 date=1404464392' Alıntı:
biz birtane başak aldık ince lastik bunun lastiklerini değiştirirsek performans artarmı yani balon lastik (16.9.30) :)
bir miktar artar lastik degişince fakat arkayıda daha çabuk dagıtır ince lastikle bile dagıtıyorken balon lastikle neler yapar allah bilir :)