Biri 75 diğeri 95 beygir yaşar abi. Bence ya aynı ya da beygir güçleri birbirine çuk yakın traktörleri kıyaslamalı.Forumda 3075 ve 4709 tarlada pulluk ile kıyaslama vardı ama hangi bölüm/konu olduğunu hatırlamıyorum.
Biri 75 diğeri 95 beygir yaşar abi. Bence ya aynı ya da beygir güçleri birbirine çuk yakın traktörleri kıyaslamalı.Forumda 3075 ve 4709 tarlada pulluk ile kıyaslama vardı ama hangi bölüm/konu olduğunu hatırlamıyorum.
Bende bi kucugu vardi he 3075e denkmiydi diye sorarsan ayni ekipmani kullaniyodum bendeBen de bu konuyu hep meral etmişimdir. MF 288G ile MF 3075 D çok karşılaştırılır bizim buralarda. 288g 3 piston 83 beygir ve 1400 devirde 329 n/m tork üretiyor. 3075 ise 75 beygir ve 1500 devirde 300 tork üretiyor
Bende bi kucugu vardi he 3075e denkmiydi diye sorarsan ayni ekipmani kullaniyodum bende
4 lu 12 yerine gore 13 11 li kazayagi77 gold mu vardı abi. Ekipman ne kullanıyordun?
Piston kol boyu hem torku, hem beygiri belirliyor. Ters orantı var, piston kol boyu uzadıkça tork artiyor, beygir ve Max. devir azalıyor.Piston boyu beygiri, çapı torku belirler. 3 silindir piston çapını geniş tutarlar pompa ve lda ayarı ile aynı güç üretilir.
Ne biliyorsun kullanmadığımızı.Herkes tutturmuş 3 piston çekmez
Burada kullanılan motor teknoloji önemlidir.Yıl 1950 ler değil 2019 ve buradaki hesaba göre 400-500 hp traktörler kaç piston olmalı?
Bizim orada yok 3 piston çekmez şöyle böyle dediler.
daha sonra çiftte;
td 90 5 li 12 inch
Massey 3635 4 lü 14 inch
Başak 2075 4 lü 13 veya 14 inch(tam emin değilim)
Sonuç olarak mf ve başak çiftte td ye tur bindirdiler bu ne diyeceksiniz lütfen bu durumu izah edin.
Mf çekmeseydi ona 3 piston diye bahane bulabilirlerdi ama td 90 niye çekmedi 4 silindir hani ya
NOT:Birde td 90 nın yakıtından çok muzdariplerdi ve yukardaki satılacak olan başakı td yi satıp aldılar. Yani demem o ki kullanmadan bilinmez bırakın şu önyargıyı burada önemli olan traktörde kullanılan motor teknolojisi,aktarma organları,şanziman ve bunların birbirleriyle olan uyumlarıdır.
Başak 4 silindir td de öyle .td 90 iyi bir traktör diğer ikisinden üstğndür , bu işte bir yanlışlık vardır, neyse o önemli değil .hep konuşuyoruz aynı hp ile olmuyor, 3 silindir75 hp var bende ona saban dahi takmıyorum yapmax mı yapar.ama 4 başka 6 olsa bambaşka tarlada değişiyor bütün işler.Peki burada td diğerlerine göre neden üstünlük kuramadı ve burada yazdıklarımın hepsi yaşanmış olup gerçekdir.
Kafama bi taş gelsi sanki [emoji28]Arkadaşım dikkat et burda fanatik td ciler var yutarlar seni.
Özür dilerim çorumlu arkadaştan sekti[emoji1]Kafama bi taş gelsi sanki [emoji28]
Zan altında kaldık abi [emoji3]Arkadaşım dikkat et burda fanatik td ciler var yutarlar seni.