2020 yılı Danelik Mısır

belki fahiş fiyattan satmaktan bir nebzede olsa vazgeçerler manasında demek istemiştim.yani ürün 1 lira hibrit 30 lira ..1 e 30 ..adil mi sizce..10 katı olsa neyse 30 katı ...30.............
Haksız değilsiniz ama hibrit tohum ıslahında yabancı firmalar milyon dolarlar harcıyorlar.Üstelik bu kadar harcama bazen boşa çıkabiliyor.Bu kadar yatırım yaptıktan sonra neden ucuza satayım ki diyorlardir.Bende çok eleştirdim bu konuyu ama elimizden birşey gelmez.Birçok konuda olduğu gibi bu konudada onların sözü geçiyor.Bu paralar yurt içinde kalsa kendi içimizde devir daim olsa yine bir nebze olsun diyeceğim ama yurt dışına gitmesi üzücü bir durum.

Selamün Aleyküm ben geçen sene ilk defa bölgemizde danelik mısır ektim tohum olarak 5741 ektim karık sulama yaptım yalnız düşük verim aldım dekardan 900 kg ama tecrübe kazandım Allah nasip ederse 2020 de yine ekeceğim tohumu dekalp 5741 aldım şimdiden fiyatı 570 lira 8. Ay ödemeli hedefim 1500 kg alabilmek İnşallah tohumlar çok pahalı sizlerde de aynı mı tohum fiyatları?

Selamün Aleyküm ben geçen sene ilk defa bölgemizde danelik mısır ektim tohum olarak 5741 ektim karık sulama yaptım yalnız düşük verim aldım dekardan 900 kg ama tecrübe kazandım Allah nasip ederse 2020 de yine ekeceğim tohumu dekalp 5741 aldım şimdiden fiyatı 570 lira 8. Ay ödemeli hedefim 1500 kg alabilmek İnşallah tohumlar çok pahalı sizlerde de aynı mı tohum fiyatları?

Bende bu yıl ilk defa eklicem. Nasıl bi yol izliceksiniz. Ben damlama düşünüyorum..

Bende bu yıl ilk defa eklicem. Nasıl bi yol izliceksiniz. Ben damlama düşünüyorum..
Ekmenizi tavsiye ederim. 70 cm sıra arası 15 cm sıra üzeri Ekim yapacağım. Gübreleme de toprağımızda çinko eksikliği var çinkolu kök gübresi kullanacağım dekara 30 ile 40 kilo arası. Ot ile mücadelede ilaçlama yapacağım mısır 4 yaprak olduğu zaman. Arasını da gübre sandıklı çapa makinası ile en az 2 sefer süreceğim ve üre gübresi ni de vermiş olacağım 50 kilo üre gübresi kullanacağım ve bunu 2 ye bölerek atacağım sulama ise damlama teşkilatım yok karık açıp salma su yöntemi ile sulayacağım Allah izin verirse İnşaAllah

tohum cok pahalı almıssın kardes

Adana da peşin Mısır tohumu fiyatları şu şekilde...

1.Dekalb 6980

Tohum yok

( İzmir de 740 TL ye satılmış. )

2. Dekalb 6761

650 TL - 700 TL

( Önceden sipariş edenler 650 TL ye aldılar. Şimdi almak isteyenler tohumu bulamıyor. Bulabilen de 700 TL ye aldığını söylüyor. )

3. Pioneer Tüm Çeşitler

590 TL - 610 TL

4. KWS Tüm Çeşitler

600 TL

5. Syngenta Tüm Çeşitler

450 TL

Damlama bir dönüm kaç lira para gider ya ben küçüçuk bahçeye ksç TL harcamıştım
damlama 70e ekilmiş bir mısırda bır dolu bır boş seriliyor. buda dekara 715 mt damlama yapar
busene ilkdefa deneme yapıcagım netafim 0.8mm 1.6 lt damlama borusu alacagım (tek yıllık) metre fiyatı 15-16 kruş. du busene ne olur bakalım.