Beyler mısır da yapacağım gübrelemenin tamamını damlama ile vermek istiyorum mümkün müdür?
Mümkün değil taban gübresini ekmeden önce yada ekimle birlikte vermelisinBeyler mısır da yapacağım gübrelemenin tamamını damlama ile vermek istiyorum mümkün müdür?
Hocam ben osmaniyede ekiyorum. 1574 piooner ektim geçen sene de 2088 ektim. 2088in veriminden memnunum. 1574 1400kg civarı verdi dekara. 2088 1600kg civarı verdi dekara. Şu vakite kadar en yüksek verim aldığım çeşit 2088 tavsiye ederim ama osmaniyede böyle yani trakyada nasıl verim verir bilmem. Bu çeşit kum yerde pek verim vermiyor diye duydum toprak yer olucak bu çeşit için.Trakya (edirne) bölgesinde danelik mısır çeşidi olarak pıooner 2088 eken oldumu? olduysa nasıl tavsiye edermisiniz.
Dap hariç üre şeker ve potasyumu damlama ile veriyorumBeyler mısır da yapacağım gübrelemenin tamamını damlama ile vermek istiyorum mümkün müdür?
Bence direk danelik ekin.İkisi farklı amaçlar için ıslah edildiğinden verimde artış sağlamanız pek mümkün değil.Damla sulamanız varsa 1500 kg üzerine çıkmak zor değil aslında.Detaylı toprak analizi yaptırın çok daha güzel olur.Yaptığım uygulamalarla önceki yıl rekor verimim 1450 kg. Geçen sezon daha çok dikkat etmeme rağmen 1350 kg alabildim. Civardaki iyi çiftçiler dahi 1500 civarı aldı.
Bu sebeple yüksek verim potansiyeli olan pahalı danelik çeşitler yerine hem silaj hem daneye uygun nispeten daha ucuz silajlık mısır çeşidini dane için ekmeyi planlıyorum.
Danelik ekim sıklığı ile ekim yapıp, tohum fiyat farkı ile de humik asit atacağım.
Yorumlarınızı bekliyorum.
salma sulamada azotu ureden karsıladıgınız durumda toprakta sulama suyuyla (eger fazla sularsanız ) topraga tutunamadıgında ure yıkanabılırve buda verım kaybına nedden olur sıze tavsıyem eger ure verıceksenız dız boyundan ıtibaren tepe puskul cıkıana kadar azar azar vermek (cok fazla suyla olmamakla beraber )Ekmenizi tavsiye ederim. 70 cm sıra arası 15 cm sıra üzeri Ekim yapacağım. Gübreleme de toprağımızda çinko eksikliği var çinkolu kök gübresi kullanacağım dekara 30 ile 40 kilo arası. Ot ile mücadelede ilaçlama yapacağım mısır 4 yaprak olduğu zaman. Arasını da gübre sandıklı çapa makinası ile en az 2 sefer süreceğim ve üre gübresi ni de vermiş olacağım 50 kilo üre gübresi kullanacağım ve bunu 2 ye bölerek atacağım sulama ise damlama teşkilatım yok karık açıp salma su yöntemi ile sulayacağım Allah izin verirse İnşaAllah
Dap 18-46-0 , diğeri 15.15.15 i yarı yarıya karistirsan 16-30-7 gibi bişey olur Tam homojen karıştırabilirsen, elle çok meşakkatli.İyi günler danelik Mısır'da alt gübreleme olarak Dap 15-15 ve şeker gübresini karıştırıp uygulamayı düşünüyorum yorumlarınız nedir merak ettim .