Mustaf-a Eskisehiri link=topic=3019.msg53210#msg53210 date=1214516126' Alıntı:
* Bakın ben Fendt ve sürekli şanzıman derken genel bir ifade kullandım. Bilerek kullandım bunu çünkü, Vario ile CVT ' nin farkı ortaya çıksın diye. Kral59 Fendt ' te kullanılanın CVT değilde Vario olduğunu farkedebilecek mi acaba diye kullandım, yanılmamışım. Bende bu hatayı yapmıştım zamanında, şimdi öğrendim. İşte şimdi farkının ortaya çıkma zamanı diye düşünüyorum. Ferruh abinin aradaki fark ile ilgili yazısını okudum, açıkçası biraz teknik olduğu için pek birşey anlamadım ama sonra sağolsun Okay abiden destek isteyine daha basit bir şekilde anlattı. Buraya CVT ile ilgili bilgi koyduğunuza göre teknik olarak bişeyler anlıyorsunuz diye düşünüyorum, o yüzden Ferruh abinin yazdıklarını da anlayabilirsiniz rahatlıkla. Okumanızı öneririm.
* Biz burada bir markaya konuşuyorsak almak için konuşmuyoruz sadece, bilgi olsun diye. Ben belki ömrüm boyunca Fendt alamam, ama bilmek yeterlidir diye düşünüyorum. Bu motoru alıpta bilmemek yerine, motor olmadığı halde bilmek güzel bişeydir. O yüzden ekonomi, teknoloji, yakıt vs. bunları dert etmeyelim. Buraya yazan herkeste Fendt yok, biz öğrenmek için burdayız. Başka bir siteye Ferruh abinin izniyle bir yazısını koydum, orada verilen cevaplarda aynı bunun gibiydi. Bizim çiftçimiz mazot bulamıyor teknolojiyi ne yapsın? Ne kadar mantıksız bir laf. Orada laf anlattığım için biraz tecrübem oldu bu konuda. Bir markayı bilmek illede almak yada kullanmak için değildir. Bilde yapma diye bir tabir vardır, her zaman uyarım bu söze. Bir insan araba sürmeyi öğrenir, peki hep araba sürmek zorunda mıdır, bilmek için öğrenmiş olamaz mı? Silah kullanmayı öğrenir, peki bunu silahı biryerlerde kullanmak için mi öğrenir? Sadece bilmek için öğrense olmaz mı? Bişeyi bilmek için ille bir yerde kullanmak gerekmiyor. Başkasının yanında mal mal dinlemek yerine, seninde çorbada tuzunun, ortada bir lafının olması kötü bişey değil.
* Alman taraftarı olmak ayrı bişeydir, bir marka için güzel demek ayrı bişeydir. Fendt ' e tapmak tabiri hele çok büyük bir gaflettir bana göre. Mercedes, Audi, BMW gibi Alman arabalarına hiç laf ettirmez kimse ama. Ama Alman motoru övünce Alman taraftarı oluyor insan ne hikmetse. Ben koyu bir Case ve Tümosan hayranıyımdır, şuan traktör almak gibi bir durumum olsa emin olun ilk alacağım traktör Case olur. Ama Fendt için hakettiği değeri vermek ayrı bişeydir, Case taraftarı olmak ayrı bişeydir. Bana göre bu alemin en süper biçeri Claas, en süper traktörü de Fendt ' tir. Daha değişik iddaları olan koysun buraya kaynağı hep beraber doğruyu bulalım, eğer haksızsak kabul ederiz.