Yılmaz piyasaya çalıştığımızdan sürekli ne yaktı ne aldık hesabı yapmaya çalışıyoz.. tabi kılı kılına ölçmek imkansız ama;
*Zetor 90 ile 50 km yol+44 römork gübre yükleme+tarladaki gübreleri yayma yaklaşık 150 tl yakmışız..
*Yolda 6 ' ya atıp el gazını 1500 devir civarı cekip oturuyom o kadar.. emin ol düz-bayır farkı yok çok dikte tatlı gaz veriyom o kadar.. 5,5 ton kelle o kadar tatlı gidiyoki.. mübarek otomotik vites abartısız, tork ve tork rezervi çok iyi..
Bu olay yani gazla-vitesle zırt pırt oynamamak hem yakıttan tasarruf hemde sürüş keyfi demek..
*44 römork derken bizim kepçeyle 3-4 seferde dolan 3-5 tonluk römorklar zaten fotoda var..
Zetorun yüke giriş kepçe tadında ayılma-bayılma hararet HİÇ yok, gübreyi seri 1-2 yüklüyo.. ve dipden yüke çok güzel girip kovayı tepeleme doldurunca çabuk dolduruyon.. bu da yaktırmıyo diye tahmin ediyom.. zorlanan, hararet yapan motor çok yakar..
*Yayma işini aklıma şöyle geldi 'gübre taşıtana yayma bizden bedava' diye yaklaşık 20 dekar 10 dakka sürdü, bizim için iş değil ama vatandaşa kolaylık
Hatta gübre römorkundan vazgececez gibi, o kadar basit pratik..
Daha da merak ediyorsan atla ucağa gel misafirim ol
Valla Forterra 135 ' i ben senden çok merak ediyom.. geçen 1 tane Sakaryaya satıldı alana henüz ulaşamadım..
Dün-bugün Aydınlı biri aradı.. Erkunt 110 ' la zar zor anca çektiği bi tesviyesi varmış.. Zetor 135 ' i sordu el sıkışmak üzereymiş.. aynen dedimki 'Erkunt 110 çekiyorsa bu uçurur, uçurmazsa ara ne dersen de bana
'
Bi de rica ettim, forumdan bahsettim.. video-foto at diye.. bakalım..
Römorka gelince hiç uğraşma Çorumda 7 küsür metrelik bi kamyon römorku var damperli 4-5 ton darası var.. özellikle balya için kullanılmış.. boyu 5 civarı olsa bizim römorkla takasa girecektik..
Dur bulup atayım onu sana 10 tl civarı uyarsa kaçırma.. tekerler çok dengeli ortalı motora da basmaz.. 25 ton at korkma öyle bişey..
http://www.trakkulup.net/tarim-ekipmanlari/2-eltraktore-kamyon-romorku/new/#new
Yılmaz inşallah sıkılmaz okursun
Tekrar tekrar Proxiam 90 ' ın DLG tasdikli test verilerini inceledim (bu konunun 2. sayfasında vermiştim.. büyütüp tekrar inceledim);
Proxima 90
*Güç: 63 kW/86 PS
*Motor: Zetor 1205
*4 silindir/4156 cm3
*Maksimum torka 1500 dd ulaşıyo/özgül yakıt tüketimi en az 1500 dd iken gerçekleşiyo (göstergenin tam ortasında olmasından bilmeden sürekli 1500 ' ü kullanıyom zaten, en doğru tercih
)
*Maksimum torka düşük devirde ulaşması ve tork yedeğinin yüksekliği yakıtı az kılıyo..
*Maksimum tork: 337 Tork yedeği: %36
*Özgül yakıt tüketimi: 292 g/kWh (11,2 litre/Saat)
Bizim 99 bg Fransız JD motorlu Hidromek ' in özgül yakıt tüketimi: 350 g/kWh mesela..enden kasanın
Bulunca Forterra 135 ' in tam teknik rakamlarını da paylaşcam..