çayır: buğdaygil kuru otu, çayır kuru otu (yonca-fiğ değil).
tahıl:arpa, mısır, buğday ya da bunların karışımları
buzağılamadan sonra sıkıntı yaşamamak için gebeliğin son iki ayında ineklerin ya da düvelerin kondüsyonları (yağlanma durumları) istenen seviyede olmalı. bu son iki ayda kaba yem miktarı ile (rasyondaki saman-çayır otu oranlarının değiştirilmesi ile ayarlanır. saman miktarı artırılırsa rasyondaki enerji azalır. rasyonda saman, mısır silajı kullanılmış ise mısır silajı miktarı 6-8 kg geçmez.
yem enerjisi (%TDN)
çayır otunda enerji:% 50-55
samanda: % 40-45
mısır silajı:% 68-72
tahıl:% 84-88
ayçiçek küspesi:% 65
rasyon:%56-58 olmalı
not: kuru dönem yemi fabrikadan alınırsa, fabrika teknik personeli ile rasyon hakkında görüşülmeli.
trakkulup.net
tahıl:arpa, mısır, buğday ya da bunların karışımları
buzağılamadan sonra sıkıntı yaşamamak için gebeliğin son iki ayında ineklerin ya da düvelerin kondüsyonları (yağlanma durumları) istenen seviyede olmalı. bu son iki ayda kaba yem miktarı ile (rasyondaki saman-çayır otu oranlarının değiştirilmesi ile ayarlanır. saman miktarı artırılırsa rasyondaki enerji azalır. rasyonda saman, mısır silajı kullanılmış ise mısır silajı miktarı 6-8 kg geçmez.
yem enerjisi (%TDN)
çayır otunda enerji:% 50-55
samanda: % 40-45
mısır silajı:% 68-72
tahıl:% 84-88
ayçiçek küspesi:% 65
rasyon:%56-58 olmalı
not: kuru dönem yemi fabrikadan alınırsa, fabrika teknik personeli ile rasyon hakkında görüşülmeli.
trakkulup.net