Besi için rasyon önerisi varmı
Silolarım yok. Depolarım var. Tahıllar sanıldığı gibi yer tutmuyor.
Bir ara fotolarla sistemimi paylaşırım.
Simentalde yağlanma olabilir abi su içse yarıyor hayvana20 kilo mısır silajı
5kilo yonca silajı
1 kilo saman
3 kilo kuru yonca
3 kilo pamuk küspesi- 22 protein
3,5 kilo süt yemi - 22 protein
2 kilo arpa
5 kilo yaş panca küspesi
Arkadaşlar merhaba
Yukarıdaki rasyonu yeni Doğum yapmış fleckvieh & simental ithal hayvanlara vermek nasıl olur?
Bana yardımcı olabilir misiniz?
Ne tür sorunlar yaşanma ihtimali olur?
Canli maya nasil birsey nereden temin edebilirizMerhaba aşkın abi 15 adet karışık (7 adet simental, 2 adet montofon, 2 adet holstein-simental melezi 4 adet limuzin melezi olduğunu düşündüğüm besi danam var yem rasyonum bu şekilde sence nasıl ?: besi yemi 40 kg 16 protein 2600 enerji arpa 18 kg buğday 20 kg ayçiçeği tohumu küspesi 18 kg mısır silajı 110 kg saman 8 kg ek olarak canlı maya
Canli maya nasil birsey nereden temin edebiliriz
Teşekkürler fiyatini kactan aliyorsunuz.buradan ne gibi faydaları var öğrenebilirsiniz temini konusunda veterinere sorarsanız yönlendirir veya yem satan yerlerde bulunabilir her yemcide olmasada ** http://www.tempe.com.tr/index.php/tr/performans-arttiricilar/canli-maya
Teşekkürler fiyatini kactan aliyorsunuz
Süt ineği için alevlerin ürünü kaç paramarka ve içeriğine göre değişiyor benim kullandığım Alltech firmasının Farm Pak[emoji768]**besi1 canlı mayasını kullanıyorum içeriği zengin mineral ve*vitaminde var piyasadaki en iyilerinden birisi fiyatı 165 lira*
Süt ineği için alevlerin ürünü kaç para
Kaç kiloluk ambalajlarda
Merhaba aşkın abi 15 adet karışık (7 adet simental, 2 adet montofon, 2 adet holstein-simental melezi 4 adet limuzin melezi olduğunu düşündüğüm besi danam var yem rasyonum bu şekilde sence nasıl ?: besi yemi 40 kg 16 protein 2600 enerji arpa 18 kg buğday 20 kg ayçiçeği tohumu küspesi 18 kg mısır silajı 110 kg saman 8 kg ek olarak canlı maya
Hammaddelerin besin değerleri ile formulde kullanılan miktarları çarpıp, çıkan sonuçları toplayıp, toplam yem miktarına bölüyoruz.
Böylece % olarak sonucu bulmuş oluyoruz.
Or:Bİ ÖRNEK VEREREK ACIKLAYABİLİRMİSİNİZ? ENERJİ VE PROTEİN HESABI NASIL YAPILIYOR.