DANALARIN KAC AYLIK, ORTALAMA KİLO AĞIRLIKLARI NEDİR?
Ortalama 12 aylık canlı ağırlık 350
DANALARIN KAC AYLIK, ORTALAMA KİLO AĞIRLIKLARI NEDİR?
Or:
1 ton 17 p yem
700kg arpa × 11p.= 7700
300kg atk.×32 p= 9600
9600+7700=17. 300 ÷ 1000= 17.3 p.
17 p. Yem olur
Baris hoca (simentalci)dan ogrenmistim burada uzun zamandir katilmiyor foruma umarim doğru yapmışiktir anlasilmistir
Enerji hesabida benzer diyorlar ama ben bilmiyorum
Ben bilmiyorum enerji hesaplamayiok ama bu yarısı sadece protein hesabı. enerji hesabıda bu şekilde yapılıyorsa 2570 enr - 17,3 protein oluyor. böylemidir.
Kendi yeminizi kendiniz üretebilirsiniz. Benim kullandığım rasyon formulleri şöyle:
SÜT YEMİ:
Arpa: 300 kg.
Buğday: 150 kg.
Mısır: 150 kg.
Atk: 145 kg.
Ptk: 170 kg.
Sfk: 60 kg.
Vitamin premix: 10 kg.
Mermer tozu: 12 kg.
Tuz: 8 kg.
BESİ BAŞLANGIÇ YEMİ
Arpa: 340 kg.
Atk: 160 kg.
BESİ BİTİRME YEMİ
Arpa: 430 kg.
Atk: 70 kg.
Ben bilmiyorum enerji hesaplamayi
Sen 2570 enj öylesinemi yazdin yoksa hesapladinmi nasil buldun
Belki enerji hesabi yapabilcek arkadaş denk gelir
Cok önemli bunlarBiraz cesatetli olmak gerekiyor aslında. yem materyali olarak okadar fazla bitki, bakla, hububat varki. bizler körü körüne takılmışız 3-4 farklı çeşide (arpa,buğday,küspe,mısır gibi. 5-6 senedir mısır bile yeni girdi rasyonumuza olaya bakarmısın). Oysa değerleri kontrol ettiğimizde karşımıza cıkan ceşitlilik bize fiyat konusunda oldukca avantaj sağlıyor. biraz araştırma ile en azından rasyonun nasıl hazırlanacağı bilinse inanın karlılık artar, maliyet düşer,sağlık problemleri azlır. cok zorda değil aslında rasyon + hayvan refahı. birkac formül ve hayvanı rahat ettirmek.
Kendi yeminizi kendiniz üretebilirsiniz. Benim kullandığım rasyon formulleri şöyle:
SÜT YEMİ:
Arpa: 300 kg.
Atk: 145 kg.
Sfk: 60 kg.
Barış abi soya yerine alternatif fazladan ptk yada ptk-atk yada başka ne olabilir acaba
https://youtu.be/ZSd4M3vb7dU hocam şunu izle tüm sorularinin cevabini 40 dakikada alirsinHayvancılığa yeni başlayan biri olarak ve maddi anlamda rasyonumuzu zenginleştiremedik.Siz abilerime şunu sormak istiyorum.Kış aylarında hayvanlara sınırsız saman ve günlük 2 kg 16 proteinli fabrika yemi verdik.Hayvanların geneli yerli ve simental melezi.Bu rasyon yeterli olur mu şimdiden teşekkürler.Allah kolaylık versin.
Rasyon cok tek yonlu ve zayif degil mi? Hayvanlarda hic sikinti yok muHayvancılığa yeni başlayan biri olarak ve maddi anlamda rasyonumuzu zenginleştiremedik.Siz abilerime şunu sormak istiyorum.Kış aylarında hayvanlara sınırsız saman ve günlük 2 kg 16 proteinli fabrika yemi verdik.Hayvanların geneli yerli ve simental melezi.Bu rasyon yeterli olur mu şimdiden teşekkürler.Allah kolaylık versin.