ORTALAMA KAZAN 6 LİTRE LAKTASYONDA DOĞUMDAN SONRA İSE 8 LİTRE
ARPADAN NEKADAR MISIRDAN NE KADAR
ATK/PTK EŞİT Mİ HERBİRİNDEN NE KADAR
YOL GÖSTEREN ARKADAŞLARA YARDIMLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
ORTALAMA KAZAN 6 LİTRE LAKTASYONDA DOĞUMDAN SONRA İSE 8 LİTRE
MISIR SİLAJ DA PANCAR POSASI DA(YAŞ) VAR
TEŞEKKÜR EDERİM
Atk ayçiçeği tohumu küspesiAbi atk ptk sfk bunların açılımı nedir
Abilerim bu rasyonlarin protein degerleri kaba yemle birlikte hesap edildiginde 11 12 seviyelerine dusmekte.Kendi yeminizi kendiniz üretebilirsiniz. Benim kullandığım rasyon formulleri şöyle:
SÜT YEMİ:
Arpa: 300 kg.
Buğday: 150 kg.
Mısır: 150 kg.
Atk: 145 kg.
Ptk: 170 kg.
Sfk: 60 kg.
Vitamin premix: 10 kg.
Mermer tozu: 12 kg.
Tuz: 8 kg.
BESİ BAŞLANGIÇ YEMİ
Arpa: 340 kg.
Atk: 160 kg.
BESİ BİTİRME YEMİ
Arpa: 430 kg.
Atk: 70 kg.
Abilerim bu rasyonlarin protein degerleri kaba yemle birlikte hesap edildiginde 11 12 seviyelerine dusmekte.
kaba+kesif yemlerin protein degerleri(süt inekleri icin) 16 ila 18 seviyelerine kadar cikmali diye dusunuyorum acaba bu rasyonlari deneyen varmi
Bunlar benim formullerim ve yıllardır aynen bu şekilde kullanıyorum.
Simental ineklerime günde 8 kg. yukarıdaki süt yemi formulünden veriyorum. 4 kg sabah, 4 kg akşam. Kaba yem olarak da 20 kg. mısır silajı, 4 kg yonca, 1 kg yulaf otu ve 2 kg saman veriyorum.
50 sağmallık Simental çiftliğimin süt ortalaması 25,5 lt.
Beside de 6 aylığa kadar buzağılara yine bu süt yeminden sınırsız veriyorum. Yanında yonca.
6-12 ay arası Besi başlangıç formulüne geçiyorum. Yine sınırsız ve yonca+Saman.
12-16 ay arası Besi bitirme yemine geçiyorum. Sınırsız devam ediyorum. Yoncayı kesip sınırsız samanla veriyorum.
15-16 aylık yaşta kesime gönderiyorum. Canlı ağırlık ortalamam 720 kg civarında.
Bunlar benim formullerim ve yıllardır aynen bu şekilde kullanıyorum.
Simental ineklerime günde 8 kg. yukarıdaki süt yemi formulünden veriyorum. 4 kg sabah, 4 kg akşam. Kaba yem olarak da 20 kg. mısır silajı, 4 kg yonca, 1 kg yulaf otu ve 2 kg saman veriyorum.
50 sağmallık Simental çiftliğimin süt ortalaması 25,5 lt.
Beside de 6 aylığa kadar buzağılara yine bu süt yeminden sınırsız veriyorum. Yanında yonca.
6-12 ay arası Besi başlangıç formulüne geçiyorum. Yine sınırsız ve yonca+Saman.
12-16 ay arası Besi bitirme yemine geçiyorum. Sınırsız devam ediyorum. Yoncayı kesip sınırsız samanla veriyorum.
15-16 aylık yaşta kesime gönderiyorum. Canlı ağırlık ortalamam 720 kg civarında.
Mermer tozunu nereden buluyorsunuz