Ynt: Yakıt tüketimi dekar olarak hesaplanmaz saatteki tüketimi hesaplanır!!
HKNT03 link=topic=75743.msg894152#msg894152 date=1401130199' Alıntı:
BENİM OTOMOBİLDE
100 KM Yİ 10 KM HIZLA GİDERKEM 100KM/20 LİTRE
100KM Yİ 40 KM HIZLA GİDERKEM 100KM/10 LİTRE
100KMYİ 90 KM HIZLA GİDERSEM 100KM/6 LİTRE
MESELA BEN 10 HIZ KM İLE KMLERCE RAMPA ÇIKIYOM FAZLA YAKIYO AMA ÖLÇÜ BİRİMİ KM KMDE KAÇ YAKMIŞ ONA BAKARIM
Güzel kardeşim burada cevabı kendin vermişsin zaten ama anlamak istemiyorsun. Senin tomofil 10 km hızla rampa çıkarken benim traktörde bayıla bayıla pulluk çekiyo ve ikiside saatte çok yakıyo.
Sonra senin tomofil düzlüğe çıkıp rahatlıyo vuruyo 90 a bu arada benim traktöründe işi bitiyo kaldır pulluğu doğru köye ikisi de bu hesapta saatte az yaktı demi.
Senin tomofilde 100 km yakıt ortalamasını hem anlık hemde en son sıfırladığından bu yana geçen süredeki ortalama olarak iki çeşit gösteriyor. senin verdiğin değerler anlık tüketim verileri. birde diğer uzun zamanlı ortalamayı gösteren veriyi yazsaydın keşke.
Senin hesaba bakacak olursak senin traktör atıyorum 1000 saatte. Bana bu 1000 saatte ne kadar mazot yaktın söyle senin traktörün saatte kaç litre yakıyor söyleyim.
Ama bir şartla. rakamı görünce traktörü ateşe vermek yok
Daha da nasıl anlatılır artık.
İkinci olarak senin tomofil 100km de 6 litre yakıyor diyelim ortalama. deponda 50 litre yakıt alsın.yani bir depo ile senin 833 km 33 benden sana kıyak 800 km yol yapması gerekir normalde. Canın sıkıldı evereste çıkayım dedin attın vitesi bire gidiyorsun aheste
oda ne 200 km gittin mazot ışığını yaktı senin tomofil. E hani senin tomofil saatte 6 litre yakıyordu ne oldu. Diyeceksin ki bayır çıktım birinci viteste yakar tabi. Yani senin saatteki yakıtın çıktımı 25 litreye. Hangisi doğru senin tomofil saatte 6 litremi yakıyor 25 litre mi??