Yakıt tüketimi dekar olarak hesaplanmaz saatteki tüketimi hesaplanır!!

Ynt: Yakıt tüketimi dekar olarak hesaplanmaz saatteki tüketimi hesaplanır!!

ARKADAŞLAR OTOMOBİLLERDE KM VARDIR 100 KM DE ORT 5 LİTRE MESELA TRAKTÖRDEDE SAAT VARDIR GÖSTERGE PANELİNDE NE VAR SAATMETRE

BEREKET TV TRAKTÖR BELGESELİNDE BİLE SAATTE 85 LİTRE DİYOR İZLEMEDİNİZMİ HİÇ TRK BELGESELİ

Hiç kimse, anlamak istemeyen kadar sağır olamaz demiş atalar...

Yakıt tüketimi saat hesabı nasıl hesaplanır ?
1 saat pulluk iş=
1 saat dıskaro işi=
1saat ilaç makinası işi=
1saat yolda yürüme işi=
Hepsi 1 saat değilmi ?hepsinde farklı yakmazmı?

ya arkadaşlar adam inanmiş bikere sen saatte kaç litre yaktıgına göre al biz dekarda kaç lt yaktıgına göre alalım iş çözülsün

BENİM OTOMOBİLDE
100 KM Yİ 10 KM HIZLA GİDERKEM 100KM/20 LİTRE
100KM Yİ 40 KM HIZLA GİDERKEM 100KM/10 LİTRE
100KMYİ 90 KM HIZLA GİDERSEM 100KM/6 LİTRE
MESELA BEN 10 HIZ KM İLE KMLERCE RAMPA ÇIKIYOM FAZLA YAKIYO AMA ÖLÇÜ BİRİMİ KM KMDE KAÇ YAKMIŞ ONA BAKARIM

TRAKTÖRDE KM VARMI ÖLÇÜ BİRİMİ SAAT TİR ARKADAŞLAR TAMAM ŞU İŞTE BUKAR BU İŞTE BUKAR SONUÇTA SAATE BAKARSINIZ

10 yaşımdan beri traktör kullanırım dahada moturun saatine bakıp saatte şukadar yakmış falan bence alakasız bişi o saatin oraya konması bana göre motorun nekadar çalıştıgıdır alıp satarken ilk baktıgımız şeydir pullugu taktıgında bi tarladada 10 lt yakar diger tarlada saatte 15 ltyakar ben oradaki saatle iş yapmak bence çok mantıksız

HKNT03 link=topic=75743.msg894152#msg894152 date=1401130199' Alıntı:
BENİM OTOMOBİLDE
100 KM Yİ 10 KM HIZLA GİDERKEM 100KM/20 LİTRE
100KM Yİ 40 KM HIZLA GİDERKEM 100KM/10 LİTRE
100KMYİ 90 KM HIZLA GİDERSEM 100KM/6 LİTRE
MESELA BEN 10 HIZ KM İLE KMLERCE RAMPA ÇIKIYOM FAZLA YAKIYO AMA ÖLÇÜ BİRİMİ KM KMDE KAÇ YAKMIŞ ONA BAKARIM

Güzel kardeşim burada cevabı kendin vermişsin zaten ama anlamak istemiyorsun. Senin tomofil 10 km hızla rampa çıkarken benim traktörde bayıla bayıla pulluk çekiyo ve ikiside saatte çok yakıyo.

Sonra senin tomofil düzlüğe çıkıp rahatlıyo vuruyo 90 a bu arada benim traktöründe işi bitiyo kaldır pulluğu doğru köye ikisi de bu hesapta saatte az yaktı demi.

Senin tomofilde 100 km yakıt ortalamasını hem anlık hemde en son sıfırladığından bu yana geçen süredeki ortalama olarak iki çeşit gösteriyor. senin verdiğin değerler anlık tüketim verileri. birde diğer uzun zamanlı ortalamayı gösteren veriyi yazsaydın keşke.

Senin hesaba bakacak olursak senin traktör atıyorum 1000 saatte. Bana bu 1000 saatte ne kadar mazot yaktın söyle senin traktörün saatte kaç litre yakıyor söyleyim.

Ama bir şartla. rakamı görünce traktörü ateşe vermek yok :D

Daha da nasıl anlatılır artık.

İkinci olarak senin tomofil 100km de 6 litre yakıyor diyelim ortalama. deponda 50 litre yakıt alsın.yani bir depo ile senin 833 km 33 benden sana kıyak 800 km yol yapması gerekir normalde. Canın sıkıldı evereste çıkayım dedin attın vitesi bire gidiyorsun aheste :) oda ne 200 km gittin mazot ışığını yaktı senin tomofil. E hani senin tomofil saatte 6 litre yakıyordu ne oldu. Diyeceksin ki bayır çıktım birinci viteste yakar tabi. Yani senin saatteki yakıtın çıktımı 25 litreye. Hangisi doğru senin tomofil saatte 6 litremi yakıyor 25 litre mi??

YOL BİLGİSAYARINDA OTOMOBİLİN KULLANILDIĞI SAAT DE VAR YANİ ÖLÇÜ BİRİMİ HEM SAAT HEM KM

HKNT03 link=topic=75743.msg894177#msg894177 date=1401132303' Alıntı:
YOL BİLGİSAYARINDA OTOMOBİLİN KULLANILDIĞI SAAT DE VAR YANİ ÖLÇÜ BİRİMİ HEM SAAT HEM KM

Ölçü birimi hem saat hem km gösterir ama senin dediğin gibi değil kardeş. Hareket halinde iken anlık tüketimi km/litre olarak gösterir. Otomobil hareket halinde olmadığı zaman yani dururken saat/ litre olarak gösterir.

boşta 1 saat çalışan motor ile tarlada anıra anıra 1 saat çalışan motorun yakıt tüketimi birmi olur yahu..

BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİM ÖLÇÜ BİRİMİ
TAMAM TARLA SÜRERKEN FAZLA TÜKETEBİLİR AMA SAATTEKİ TÜKETİME BAKMAK LAZIM
YANİ ÖRNK ROTAVATÖRDE SAATTE 2 TARLASÜRERKEN SAATTE 5 İLAÇLAMA YAPARKEN 4 MESELA ÖNEMLİ OLAN ORTALAMA
BAKIN BEN DEPOYU FULLERİM SAATE BAKARIM MESELA 490 SAATTE TRAKTÖR KAÇ LİTRE ALDI TRAKTÖR 40 LİRTE TEKRAR İŞLER YAPILIR A İŞİ B İŞİ C İŞİ İBRE KIRMIZIYA TEKKRAR GELİR SAATE BAKARIM FULLERİM 510 YANİ 20 SAATTE 40 LİTRE YAKTI DERİM YANİ BU SAATTEKİ ORTALAMA BEN DERİM Kİ 40 LİTREYE 4 KERE A İŞİ 8 KERE B İŞİ 9 KERE C İŞİ YANİ ORTALAMA

HKNT03 link=topic=75743.msg894184#msg894184 date=1401132972' Alıntı:
BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİM ÖLÇÜ BİRİMİ
TAMAM TARLA SÜRERKEN FAZLA TÜKETEBİLİR AMA SAATTEKİ TÜKETİME BAKMAK LAZIM
YANİ ÖRNK ROTAVATÖRDE SAATTE 2 TARLASÜRERKEN SAATTE 5 İLAÇLAMA YAPARKEN 4 MESELA ÖNEMLİ OLAN ORTALAMA
BAKIN BEN DEPOYU FULLERİM SAATE BAKARIM MESELA 490 SAATTE TRAKTÖR KAÇ LİTRE ALDI TRAKTÖR 40 LİRTE TEKRAR İŞLER YAPILIR A İŞİ B İŞİ C İŞİ İBRE KIRMIZIYA TEKKRAR GELİR SAATE BAKARIM FULLERİM 510 YANİ 20 SAATTE 40 LİTRE YAKTI DERİM YANİ BU SAATTEKİ ORTALAMA DEĞER 4 KERE A İŞİ 8 KERE B İŞİ 9 KERE C İŞİ YANİ ORTALAMA

Bizimde anlatmak istediğimiz bu işte. İkinci el traktör alırken adam saatte atıyorum 7 litre yakıyor dese gözün kapalı alacakmısın??

Bilmiyorum arazi büyüklüğünüz ne kadar. Senin hesaba bakarsak ben sabah depoyu doldurdum 150 dekar yerim var pullukla tarla sürecem. 14 saatte bitirdim ama depo yetmediği gibi ikinci depo yarı oldu. yani saatte 15 litre yaktı bugün.
Önceki gün ise buğday tarlama pas ilacı atmıştım 600 dekar yerim var diyelim. depoyu doldurdum iş yine 14 saatte bitti ama hala yarım depo mazotum var. bu seferde saatte 3.5 litre yaktı aynı motor.

Gel çık işin içinden benim motor 15 litre mi yakıyor 3.5 litre mi

Öncede dediğim gibi senin motor atıyorum 1000 saatte. sen 1000 saatte toplam ne kadar mazot yaktın onu söyle senin saatteki yakıtını söyleyim.

berat.yzn link=topic=75743.msg894134#msg894134 date=1401126795' Alıntı:
6 Gün 144 saat abi :) 144 saatte kaç litre yakmış onu söyle saatteki yakıtı ortaya çıksın :D
Söyluyorum 1.5-1.6 litre :) 7R lerde 3.5 litre yakiyor :)

Peki saat olmadan iş biterse nasıl olacak, mesela 2-3 dekar tarlayı sürüp geliverdim saat atmadı dakika mı tutacağız ? Avrupada saat ile ölçüm yapılmasının sebebi akaryakıtın ucuz olması bizim gibi litre fiyatına bakmıyorlar direk litreye bakıyorlar.Bizim bölgede dönüme(1000m2) pulluk ile sürümde yaktığı yakıt tl olarak söylenir. Mesela bu 7.5 tl yakıyor bu 6.5 tl yakıyor gibi.

ARKADAŞ 1 SAATTE 10 DEKAR YER SÜRMÜŞ VE 15 LİTRE YAKMIŞ AYNI İŞİ KÜÇÜK TRAKTÖRLE 5 SAATTE YAPARSIN 15 LT CİVARI YAKAR
İŞ AYNI YAKIT AYNI FARK ZAMAN

valla okurken yoruldum.yoruluncada çok yaktım.konu net şekilde anlaşılır.ama anlayış şekli farklı .ne diyebilirsin ki :D