Çks başvuru

Arkadaşlar iyi akşamlar...
İlk kez cks başvurumu e devlet üzerinden yaptım. Ekranda "basvurunuz başarıyla alınmıştır " yazısı çıktı.
Bundan sonra yapacağımız işlem nedir?
Yani bir çıktı alıp ilçe tarıma teslim etmek gibi bir işlem var mı?
Şimdi den teşekkür ederim...

Resimler ve ekler

• 1000032716.jpg
    1000032716.jpg
    124 KB · Görüntüleme: 16
Arkadaşlar iyi akşamlar...
İlk kez cks başvurumu e devlet üzerinden yaptım. Ekranda "basvurunuz başarıyla alınmıştır " yazısı çıktı.
Bundan sonra yapacağımız işlem nedir?
Yani bir çıktı alıp ilçe tarıma teslim etmek gibi bir işlem var mı?
Şimdi den teşekkür ederim...
1 2 gün icinde kabul edilir ordaki görevlilerin durumuna gore

Ziraat odasına kayıtlı iseniz ayrıca odaya gidip bildirmeniz size verilen belgeleri de ilçe tarım müdürlüğüne teslim etmeniz gerek. Bizim buradaki odadan söylendiğine göre seneye buna gerek kalmayacak, e-devletten güncellenen bilgilere ziraat odaları ulaşabilecekmiş. Fakat hâlâ sistem bütünleşmediğinden eski usul devam ediliyor.

Ziraat odasına kayıtlı iseniz ayrıca odaya gidip bildirmeniz size verilen belgeleri de ilçe tarım müdürlüğüne teslim etmeniz gerek. Bizim buradaki odadan söylendiğine göre seneye buna gerek kalmayacak, e-devletten güncellenen bilgilere ziraat odaları ulaşabilecekmiş. Fakat hâlâ sistem bütünleşmediğinden eski usul devam ediliyor.
Çok teşekkür ederim kardeşim, sabah ziraat odasina uğrayayım o zaman...

Sagolasin, olması icap eden buydu ama anladığım kadarıyla ilden ile farklı uygulamalar var...
Yine de ilçe tarıma bir telefon açıp soralım....
İçin rahat etsin diye arayıp sor. Ancak e devlete geçtiği günden beri, çks için Ziraat Odası'na hiç gitmedim. Geçen senelerde, aidat ödemeyen destek alamaz tarzında korkutma amaçlı sms attılar, hani kim yerse diye, ona da gitmedim :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ekleme: e devlette bütün parseller gözüküyor değil mi?

İçin rahat etsin diye arayıp sor. Ancak e devlete geçtiği günden beri, çks için Ziraat Odası'na hiç gitmedim. Geçen senelerde, aidat ödemeyen destek alamaz tarzında korkutma amaçlı sms attılar, hani kim yerse diye, ona da gitmedim :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Çiftçi olarak Ziraat Odası`na (ne yazık ki) kayıtlı olma (dolayısıyla aidat ödeme) mecburiyetiniz var. İleri dönemde ödemeniz durumunda gecikme bedeli alınır.

Evet işlenen parseller gözüküyor. Muhtar aracılığıyla ilçe tarımdan birisine ulaştık, belge falan teslim edecekmiyiz diye de sorduk.Aynen dediğiniz gibi herhangi bir işlem yokmuş...
Size ve cümleten arkadaşlar a teşekkür ediyorum. İnsanın sorusuna cevap alabilmesi büyük nimet,..

Çiftçi olarak Ziraat Odası`na (ne yazık ki) kayıtlı olma (dolayısıyla aidat ödeme) mecburiyetiniz var. İleri dönemde ödemeniz durumunda gecikme bedeli alınır.
Birçok meslekte oda kayıt zorunluluğu var, Çiftçi de bu Ziraat Odası oluyor. Diğer mesleklerde nasıl tam bilgim yok, ancak (bildiğim kadarıyla) çiftçi de her yıl yenileme yapılması lazım. Yenileme yapmadığım için üyeliğimi dondururlar mı yoksa otomatik yenileyip, ödemediğim için faiz bindirip haciz için dava mı açarlar bilemiyorum... Çünkü burası Türkiye

2023 Ağustos ayında Ziraat Odası'ndan şöyle bir sms gelmişti.

2023 Yili Uye Guncellemelerini odamizda yapmayan ciftcilerimizin; 30.09.2023 tarihine kadar odamiza CKS' leri ile birlikte basvurarak guncellemelerini yapmalari gerekmektedir. Bu tarihe kadar odamizda guncellemelerini yapmayan ciftcilerimiz sistem tarafindan pasif duruma dusurulecek ve desteklemelerden faydalanamayacaklardir. Ciftcilerimize onemle duyurulur.

Sms te pasif duruma diyor. borç, faiz, haciz vb bahsetmiyor. Ancak burası Türkiye

Şuan e devlet ten sorgu yaptım, durumum aktif :unsure: muhtemelen borç yazıyorlardır sürekli