Yakıt tüketimi dekar olarak hesaplanmaz saatteki tüketimi hesaplanır!!

Ynt: Yakıt tüketimi dekar olarak hesaplanmaz saatteki tüketimi hesaplanır!!

HKNT03 link=topic=75743.msg894838#msg894838 date=1401323238' Alıntı:
bende 2615 var rölantide işte yolda yüksek devirde düşük devirde saatte 2 litre civarı yakıyo tüketim hep sabit benim makınada böyle
HER ZAMAN HER KOŞULDA SAATTE 2 LİTRE MF 2615 52,5 HP
Geçenler de Ulaş ta petrolden mazot alıyorum 2 arkadaş daha var yanımda pompacı dolduruyor ordan burdan derken Tigem in Valtra lar var 350 hp diyorlar neyse demez mi herk de bir gidiyor saatte 30-40 km ile ballandıra ballandıra anlatıyor dayanamadım artık tartışmam da böyle şeyleride durmadı hızı alamadı yoktur okadar desemde bindim gördüm demezmi bende dayanamadım artık eğer 30 la herk yapsın sana onlardan bir tane alacam dedim sonrasında buz kesti yaw yok hızlıda yakın onada neyse konuyu değişti şimdi mesele burda oraya geldi dayanamadım artık günlerdir ama bence sen biraz daha düşün sonra yine söyle ne yaktığını.

Ynt: Yakıt tüketimi dekar olarak hesaplanmaz saatteki tüketimi hesaplanır!!

HKNT03 link=topic=75743.msg894838#msg894838 date=1401323238' Alıntı:
bende 2615 var rölantide işte yolda yüksek devirde düşük devirde saatte 2 litre civarı yakıyo tüketim hep sabit benim makınada böyle
HER ZAMAN HER KOŞULDA SAATTE 2 LİTRE MF 2615 52,5 HP
düşük devirde de yüksek devirde de aynı yakıyor sabit diyorsun bi kere bu söylediğin mantığa aykırı :) sen otururken mi daha hızlı nefes alıp veriyosun yoksa koşarken mi ?

Konuyu hortlatayım bari.Bugün 52 dekar yer sürdüm 155 litre mazot yaktı.Tarla düz bir tarla değil eğimli bir tarla.Traktör new holland tt 55 intercool'süz model.Dekara 3 litre civarı mazot yakmıişım.Yakıt nasıl iyimi?Arpa yerini Bozuyorum tarla eğimli.Ve derin bir sürüm oluyor.

Konuyu hortlatayım bari.Bugün 52 dekar yer sürdüm 155 litre mazot yaktı.Tarla düz bir tarla değil eğimli bir tarla.Traktör new holland tt 55 intercool'süz model.Dekara 3 litre civarı mazot yakmıişım.Yakıt nasıl iyimi?Arpa yerini Bozuyorum tarla eğimli.Ve derin bir sürüm oluyor.
3depo yakmış, 1 günde bitirdiysen çok iyi.

Ben genelde belirli bir devirde saatteki tüketimi hesaplarım. Mesela 1500d/d da saatteki tüketimi. Dekar başına hesap yapmaya kalktığın zaman sonucu değiştirecek bir sürü faktör ortaya çıkıyor. Tarlanın tav durumu, çalışılan derinlik, sıra başında dönüş vs. vs.

biz o zaman eskı model avrupa 480 nı satmayalım hiç saatte çiftte 2.5 lıtre yakmısdım unlu 4'lü 9 inç pulluk var topraklar yumusakdır bızde bır suru para verıpde yenı traktör almaya gerek yok :D

En kesin sonuc depoyu full leyip, tarla donusu tekrar full yaparken kaç litre aldigini gormek. Devir saati traktor zorlandiginda çiğ yakiti, bosa giden mazotu saymaz.

Benim tarlada öyle eğim varki boş çıkıp anca dolu iniyoruz.Ve toprak sert kara toprak.Diğer tarlalarda zaten dekara 2 litreyi geçmiyor.Düz olan tarlada 2 litre civarı yakıyorum.Bundan iyisi varsa yakıtta ya pullukla üstten kazıttırıp gidiyodur yada hesap yanlış.

Hakkaten 3 litre fazla değil mi? Traktörü yeni aldım pullukta fazla yakıyor diyordum ama bu kadar değil en zor yerde dönüme 2,5 litre yaktı. Bizde tarlalar hep küçüktür şekilsizdir. Büyük tarla olsa eminim bu kadar yakmaz

3 Lİtre ama sürdüğüm yeri görsen tıraktörün rahat gitmesi imkansız.Sürekli aşırı bir zorlanma var eğimden dolayı.Tban tarlalarda 2 litre civarı yakıyorum..

Bugünde taşa taktırdım pulluğu arka kolların bağlandığı yer cıvatalı olan yer kırıldı ve kırılan cıvata içeride kaldı.Bu 2 oldu geçen senede olmuştu.New Hollandaların en dandik yeri kolların bağlandığı civatalar.Çok ince az bir zorlamda çat kırılıyor ve içeride kalıyor...

Bugünde taşa taktırdım pulluğu arka kolların bağlandığı yer cıvatalı olan yer kırıldı ve kırılan cıvata içeride kaldı.Bu 2 oldu geçen senede olmuştu.New Hollandaların en dandik yeri kolların bağlandığı civatalar.Çok ince az bir zorlamda çat kırılıyor ve içeride kalıyor...

tt ve 56 serisi maalesef öyle, 66 ve td serilerinde durum farklı olsada onlarda da hassasiyet sıkıntısı var, neyse kul yapısı olacak bunlar, bende yeni hidrolik orta kol aldım, hiç bir işime yaramayan asansör çekinin kurbanı oldu, borunun yenisini yaptırdım, şimdi asansör çekiyi ya söküp alıcaz yada orta kol bağlantı kısmındaki U bölümünü genişleticez.

Ben 480 -640 da sürekli yaşadım bu sıkıntıyı 480 ıse 1-2 senede bır hâlen kırar ama yeni ttde 3 senedir cok zorladım pulluk egdım yınede yan kaskı vidası kırılmadı yapısı guclendırılmıs sebebıde boru tip yan kaskılar ileri gerı destekledıgınden standart zincirlı düzene göre en az 2 kat güçlü hale geliyor