Yakıt tüketimi dekar olarak hesaplanmaz saatteki tüketimi hesaplanır!!

Ynt: Yakıt tüketimi dekar olarak hesaplanmaz saatteki tüketimi hesaplanır!!

Bizdede dekara dönüm (1000mt2) ne kadar yaktığı söylenir.
Şimdi ben anlamadım saatte ne kadar yaktığı hesaplanırda..
Bu yaptığınız işin nev ' ine göre değişir.
Mesela pullukta saatte bu kadar..
11li çiftte saatte şu kadar.. gibi doğrumudur.

Benim anladıgım da depoyu fullersın gıder buyuk parcada 50 55 donum surersın dönüme 1.5yaktıysan kac saaat surduysen litreyı bolersın ıkısıde cıkar bu tabi tarladan tarlaya degişecektır

HKNT03 link=topic=75743.msg894203#msg894203 date=1401136723' Alıntı:
ARKADAŞ 1 SAATTE 10 DEKAR YER SÜRMÜŞ VE 15 LİTRE YAKMIŞ AYNI İŞİ KÜÇÜK TRAKTÖRLE 5 SAATTE YAPARSIN 15 LT CİVARI YAKAR
İŞ AYNI YAKIT AYNI FARK ZAMAN

Öyle olmuyor işte daha 2-3 gün önce bi paylaşım oldu, NH TD 65D 4/11 pullukla, MF 240 S ise 2/14 pullukla aynı tarlaları aynı anda sürüm yapmışlar eve gelindiğinde ikiside 22 LT. mazot almış depoya, büyük traktör işin 3/2 sini yapmış 22 lt yakmış, küçük traktör 3/1 iş yapmış 22 lt yakmış, işin tamamı 240 da olsaydı 22x3 den 66 lt. mazot eder ve saat de artar. Saatte yakılan yakıt aynı çıkar ama toplam iş aynı çıkmaz.Bunun için dönüme yakılan yakıtı hesaplamak gerekir :)

Yapılabilecek envai çeşit açıklama yapılmış örneklendirme yapılmış daha iyi bir fikri olan var mı saatteki yakıtı değiştirecek parametreler için ?

HARFİYAT DA SAAT HESABI KEPÇE NEDEN SAATLE ÇALIŞIYO

BİRAZ ARAŞTIRIN BAKIN DİZEL VEYA BENZİNLİ JENARATÖELERE MESELA 2000 KV LİK JENARATÖR SAATTE 80 LİTRE TÜKETİMİ. ŞU KADAR KW DA ŞU TÜKETİM DENMEZ

Bi insanın bir saat oturduğu yerde yaktığı enerji ile ( metobolizması aşırı suratlı olmayan insan için. ) Aynı insanın bir saatlik spor salonunda fitness yapması ile yaktığı enerji ( kalori olarak , 1 Kalori =4.18 jolue 1 Kalori = 0.0056 bg ) nasıl aynı değilse bu traktör içinde aynıdır.. Ama o günün , haftanın veya ayın çalşma saatne yaktığın mazotun toplam litresini bölersen ortalama günlük ,haftalık , aylık veya yıllık yakıt tüketimin bulursun. Oda işte bir yılda saat başına yaktığı mazottur. Ama sen günün 3 saatinde spor yapıyorsan günlük ortlama 4000 kaloriden fazla yakrsın. Bir traktörde bünyesine göre en ağır işi yapıyorsa saatlik yakı tüketimi artacaktır ;) bils-*- bils-*-

birincisi büyük harfle yazma
ikincisi arka arakaya ilet yollama.
http://www.trakkulup.net/kurallarimiz/gonulluluk-esasina-dayanan-kurallarimiz/

ayrıca arabalardaki 100 km de belirtilen yakıt üketimi traktörlerde belirtilir.mesala massey ferguson 5435 210g/kwh dır.yani.210 gram yakıtı traktörün kw gücü ile çarparsan sana saatte yakacağı en yüksek değeri verir.sen bu değeri istediğin gibi kullan.
biz ise dekara göre hesaplarız.çünkü aynı ekipmalna aynı traktör farklı tarlaalrda farklı yakar.saatte şunu yaktım diyemezsin.o yüzen gerçekci bi rakam elde edemezsin.ve hakketten gereksiz bir konuya bu kadar yorum yaptım diye kendimden iğrendim

Iyide bu sürücüye göre değişir.
Biri 20 gazla 10 saat sürer 80lt yakar.
Biri 16 gazla ve sabırla 10 saat sürer 60 lt yakar.
Saatte yapılan iş çeşidi göre farklılık gösterir.
Bence depo fullenir..
Tarlaya gidilir iş bitirilir.
Ayni sürücü ikinci traktörlede aynı işi yapar.
Gelir tekrar fuller.
iki traktör arasındaki yakıt farkı çıkar.

HKNT03 link=topic=75743.msg894203#msg894203 date=1401136723' Alıntı:
ARKADAŞ 1 SAATTE 10 DEKAR YER SÜRMÜŞ VE 15 LİTRE YAKMIŞ AYNI İŞİ KÜÇÜK TRAKTÖRLE 5 SAATTE YAPARSIN 15 LT CİVARI YAKAR
İŞ AYNI YAKIT AYNI FARK ZAMAN

ya bizde diyoruz ki bu kadar adam yanlış biliyo sen haklısın kardeşim bunlar cahil anlamaz seni sen saate göre hesapla canım kardeşim çok iyi yoldasın aferim sana bizde neden saatte hesaplamıyoruz di mi arkadaşlar bak adam ne kadar güzel hesaplamış tv pc başından biz geri kafalıyız canım kardeşim sen bizden daha iyi biliyon aferim sana biz cahiliz anlamayız.... ;D ;D ;D ;D slk-*-s sövecem şimdi ....

bende sövcem şimdi nasıl hesaplarsanız hesaplayın banane :) :)

valla ellemeyin arkadaş saate baksın ben başta anlatmaya çalıştım bakdım iddasında ciddi uğraşmadım fazla ama şunu söyleyeyim bugün sabahtan mısırlara çapa çekmeye gittim saat 8 den 12 ye kadar 21 litre mazot yakmış oradanda mısır ekeceğim biçilen arpa anızı sürmeye gittim pullukla 4 saatte 40 litre mazot yaktım ikisindede 1800 devirde çalıştım

Ya biz anlıyamıyoruz yada siz anlıyamıyorsunuz.Saatlik ölçümü yapan kimi gördünüz allah aşkına.

arkadaşlar hepiniz haklısınız ticari olarak her şey dönüm hesabı yapılır mesala x işinin dekarı 40 tl sizi bilmem ama ben traktörümün x işini yaparken saatte ne kadar tüketmiş onu hesaplarım hemde dekardaki tüketimini aynı şey aslında ikiside

Aynı şey olurmu misal ilaçlamada dekara 200 gr yakar,lazer çekerken 4 litre bunun neresi aynı traktor tek bir alanda çalışmaz ve her zaman aynı tarla bile olsa yakıt degişir.

anlaşılan hala uzlaşamadınız :D

konu sahibi kardeşim
bak olay şu

bu sitede buna benzer birkonu açılmıştı ordada tartışılmıştı saatmi dekarmı olayı
şimdi şuanda bu konuda dekar diyen bazı arkadaşalrda o konuda saat demişti
veya okonuda saati savunan arkadaşalrın brikısmı bu konuya msj yazmadı bunun sebbei bu konudaçogunlugun dekar demesi
ben o konudada dekar dedim bu konudada dekar dedim mesela :)
saat diyen arkadaşlar o konuda saati savunurken resmi kuruluşların farklı markalarda traktörleri rölantide veya belirli bir devirde belirli bir süre çalıştırıp tükettigi yakıtları ölçüyorlardı
yanlış degilsem almanyada bir firmanın tarafsız olarak bu işi yaptıgı söyleniyordu belki taraflıdır belki tarafsızdır orasını bilemem
ama saat olayı butür yakıt testlerinde kullanılıyor
ama birde işin diger tarafı var
oda şuki ülkemizde onlarca farklı traktör markası yüzlerce farkı beygir gücünde traktör onlarca çeşit toprak binlerce farklı yapıda şöför var
ve en önemlisi 4 mevsim var
anlayacagın yaıt miktarını degiştiren birsürü faktör var saymakla bitmez
bak mesela denize sıfır olan bir yerdeki traktörün yakıt tüketimi ile 2 bin rakımda ki bol oksijenli bir yerdeki yakıt tüketimi bile aynı marka aynı güç aynı ekipman olsa bile sırf yükselti farkından dolayı yakıt farkına neden olur bunuda bilen kişi çok azdır

butür birsürü örnek var
bundan dolayı bu işin ortayolunu bulmak çok zor oldugu için genelde praktik güncel bilgi sahibi olmak için bizler yani çiftçiler hangi ekipmanla hangi şartlarda nekadar yakıt sarfiyatımız oluyorsa bunu ögrenmek için dekar a yakıtıgı yakıtı hesaplarız

saatlik yakıtı ise genelde ticari çalışan kişiler daha çok kullanır tesviye veya kazıcı yükleyici türü makinalar vs

olayın özeti budur yani kısaca

kaldıki siz saatlik hesaplarsınız başkası dekara göre hesaplar herkes fikirlerinde özgürdür

bende 2615 var rölantide işte yolda yüksek devirde düşük devirde saatte 2 litre civarı yakıyo tüketim hep sabit benim makınada böyle

bende 2615 var rölantide işte yolda yüksek devirde düşük devirde saatte 2 litre civarı yakıyo tüketim hep sabit benim makınada böyle
HER ZAMAN HER KOŞULDA SAATTE 2 LİTRE MF 2615 52,5 HP