Ynt: Yakıt tüketimi dekar olarak hesaplanmaz saatteki tüketimi hesaplanır!!
anlaşılan hala uzlaşamadınız
konu sahibi kardeşim
bak olay şu
bu sitede buna benzer birkonu açılmıştı ordada tartışılmıştı saatmi dekarmı olayı
şimdi şuanda bu konuda dekar diyen bazı arkadaşalrda o konuda saat demişti
veya okonuda saati savunan arkadaşalrın brikısmı bu konuya msj yazmadı bunun sebbei bu konudaçogunlugun dekar demesi
ben o konudada dekar dedim bu konudada dekar dedim mesela
saat diyen arkadaşlar o konuda saati savunurken resmi kuruluşların farklı markalarda traktörleri rölantide veya belirli bir devirde belirli bir süre çalıştırıp tükettigi yakıtları ölçüyorlardı
yanlış degilsem almanyada bir firmanın tarafsız olarak bu işi yaptıgı söyleniyordu belki taraflıdır belki tarafsızdır orasını bilemem
ama saat olayı butür yakıt testlerinde kullanılıyor
ama birde işin diger tarafı var
oda şuki ülkemizde onlarca farklı traktör markası yüzlerce farkı beygir gücünde traktör onlarca çeşit toprak binlerce farklı yapıda şöför var
ve en önemlisi 4 mevsim var
anlayacagın yaıt miktarını degiştiren birsürü faktör var saymakla bitmez
bak mesela denize sıfır olan bir yerdeki traktörün yakıt tüketimi ile 2 bin rakımda ki bol oksijenli bir yerdeki yakıt tüketimi bile aynı marka aynı güç aynı ekipman olsa bile sırf yükselti farkından dolayı yakıt farkına neden olur bunuda bilen kişi çok azdır
butür birsürü örnek var
bundan dolayı bu işin ortayolunu bulmak çok zor oldugu için genelde praktik güncel bilgi sahibi olmak için bizler yani çiftçiler hangi ekipmanla hangi şartlarda nekadar yakıt sarfiyatımız oluyorsa bunu ögrenmek için dekar a yakıtıgı yakıtı hesaplarız
saatlik yakıtı ise genelde ticari çalışan kişiler daha çok kullanır tesviye veya kazıcı yükleyici türü makinalar vs
olayın özeti budur yani kısaca
kaldıki siz saatlik hesaplarsınız başkası dekara göre hesaplar herkes fikirlerinde özgürdür