TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

Ynt: TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

kaya link=topic=776.msg35882#msg35882 date=1210972465' Alıntı:
Yaa arkadaşlar Tümosan iyi güzel traktörde bazı eksikleri var. Biz 82.80 4*4 aldık 2003 te sıfır 37 milyara ve hala kullanıyoruz. Tümosan almamızın nedeni aynı sınıftaki rakiplerine göre fiyat avantajının cazip olmasıydı. Şimdiki aklımız olsa o zaman gider 2.el 98-99-00 model aralığında bir 80-66 alırdık. Ayrıca 2005 model nh td 85 ve 98 model 80-66 var. Farklarını söyleyeyim. Tümosanın en çok şikayet ettiğimiz yeri hidrolik sistemi. Beş para etmez bizi bu yüzden çok yarı yolda bıraktı. TD 85in ve 80-66 nın hidroliğine diyecek lafım yok. Çok memnunuz onların hidrolik sistemlerinden. Diğer bir sevmediğimiz özelliği çok yavaş bir traktör tarlada hiç seri değil.. Deyim yerindeyse kanıı gibi hareket ediyor:) Yakıtı öyle çok fazla değil ama çok fazla da iş yapamıyor. Önü çok hafif olduğundan ön tekerlekler çok patinaj yapıyor. Yani ön çekiş sisteminin çok fazla bir faydası olmuyor. Bu yüzden tarla sürerken önüne ekstradan çok fazla ağırlık bağlıyoruz. Vitesler hiç ergonomik değil ve bu yüzden sürücüyü çok yoruyor tarla sürerken. Sabahtan akşama kadar Tümosanla tarla süren adam harpten çıkmış gibi hissediyor kendini. Bizim iki tane şöförümüz var ve ikisi de tümosana binmek istemiyor.:) TDnin kullanım açısından çok rahat olduğunu söylüyorlar. Gelelim TD ye ondan şikayet ettiğimiz bir tek nokta var o da yakıt. Tümosana göre biraz daha fazla yakıyor. Hemen hemen aynı çekiş gücüne sahip olmasına rağmen Td tarlada daha seri gidiyor. 80-66 TD ile aynı diyebilirim. konfor hariç tabii:)
kardaşim sen yenilerini bi gör yakıtıda iyi iş kapasiteside iyi ben 1 saat de 10 degardan fazla sürüyorum ve bizim köyde bi tane landini var motoru çabuk ölüyor bence tümolar bir numara

haa bu arada 4255 mf kaç bg gücünde arkadaşlar beni bilgilendirir misiniz

arkadaşlar bende de tümosan var ve ben gayet memnunum geçen sene köyde pancar çıkarıyoruz çamurlu tarla erkunt ve mf 4 tonla çıkamıyor tarladan ben 10-11 ton pancarla çıkıyorm tümonun çekişine dicek yok ama çift sürerken biraz yavaş gidiyor bu arada 4255 mf kaç bg en kısa zamanda beni bilgilendirirseniz sevinirim haa bu arada benim tümo 75-80 4x4 bahsettiğim erkunt 80 bg 4x4 mf 4255 4x4

aliii link=topic=776.msg136438#msg136438 date=1232120866' Alıntı:
arkadaşlar bende de tümosan var ve ben gayet memnunum geçen sene köyde pancar çıkarıyoruz çamurlu tarla erkunt ve mf 4 tonla çıkamıyor tarladan ben 10-11 ton pancarla çıkıyorm tümonun çekişine dicek yok ama çift sürerken biraz yavaş gidiyor bu arada 4255 mf kaç bg en kısa zamanda beni bilgilendirirseniz sevinirim haa bu arada benim tümo 75-80 4x4 bahsettiğim erkunt 80 bg 4x4 mf 4255 4x4
mf 4255 95 beygir galiba

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım
benim de tümo var 75-804x4 ve ben gayet memnunum şikayetim yok ama çift sürerken 20 gazı geçtimmi traktörün arkasından cızırtı geliyo beni ekleyin
celik9435@hotmail.com tüm marka traktör sahipleri ekleye bilri

ben karamanın mesudiye köyünde çiftçiyim bende 85 80 2006 yeni tip tümo var ve köyde 8 tana tümosan var ve bizler tümolardan memnun değiliz hep arıza açıyor şanzumandan ve hidrolik düzeninden kucak dolusu para verdik bi okadarda arıza açtı yani anlıyacağınız işlerimiz hep yarım kalıyor burdan tümosan yetkilerine sesleniyorum mühendizlerine benim param sizlere haram zehir zıkkım olsun ve size yazıklar olsun bi beyin lastik patlattı 4 aydır yapamadınız size mühendislik diploması vereninde neyse çekilecek çilem varmış

ceyar inşaat link=topic=776.msg152292#msg152292 date=1234167318' Alıntı:
ben karamanın mesudiye köyünde çiftçiyim bende 85 80 2006 yeni tip tümo var ve köyde 8 tana tümosan var ve bizler tümolardan memnun değiliz hep arıza açıyor şanzumandan ve hidrolik düzeninden kucak dolusu para verdik bi okadarda arıza açtı yani anlıyacağınız işlerimiz hep yarım kalıyor burdan tümosan yetkilerine sesleniyorum mühendizlerine benim param sizlere haram zehir zıkkım olsun ve size yazıklar olsun bi beyin lastik patlattı 4 aydır yapamadınız size mühendislik diploması vereninde neyse çekilecek çilem varmış
[glow=red,2,300]valla biz daha şimdiye kadar öyle bi sorunla karşılaşmadı inş da karşılaşmayız[/glow]

ARKADAŞLAR BEN AHMET YAŞ 44.BİŞEYLER SÖLİCEM AMA BANA DARILMAYACAKSINIZ.GERÇEKTEN SAMİMİYETLE YAZIYORUM.SİTEDE ARKADAŞLARI ŞOLEBİ YAŞ OLARAK BİRAZ KONTROL ETTİM.TAHMİNEN YAŞ ORTALAMASI,22 CİVARINDA GİBİ.YANİ GENÇLER ÇOĞUNLUKTA .BİZLERDEN BİRAZ AZ.YANİ MALİ ÖZGÜRLÜĞE SAHİP OLAN ARKADAŞ SAYISI BİRAZ AZ.EĞER DİYOSAKİ BİR ARKADAŞ(DİĞER ÖZELLİKLERİNİ BİLMEM AMA TİPİNİ BEĞENMEDİM ).BU ARKADAŞIN TRAKTÖR TARTIŞMASI BANA BİRAZ ANLAMSIZ GİBİ GELİYOR.ÇUNKU BEN BAŞKA MARKALAR HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK İÇİN BU SİTEDEN FAYDALANIRIM.İŞİ BİLEN ARKADAŞLAR ÇOK AMA DİĞER ARKADAŞLARDA YORUM YAPARKEN MAKİNAYI BİLMELERİ GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BEN FİAT KULLANIRIM 25 YILDIR AMA DEĞERİ BAKIMINDAN TÜMOSANA BAKIYORUM.HER MALIN BİR ÜSTÜN ÖZELLİĞİ VAR ARKADAŞLARIN BUNUDA BİLMESİNİ İSTERİM.BU KRİZ ORTAMINDA İNANIN KÖTÜ MAL OLMUYOR.BEĞENMEDİĞİMİZ MARKA BİLE GÖZÜME HOŞ GELMEYE BAŞLADI.MALİ ÖZGÜRLÜKTEN KASTIM BUYDU.

tumosan 7480 dt 2005 model 1500 calısma saatınde on lastıkler tamamen bıtmıs durum on cantlara donum basında can ve lastık arasına toprak gırıyor hararet yapıyor ve 3 yıllık traktorun radyotoru patlaDI balıkesır merkez ısıklar koyu tel 0537 924 0520 bu sorun cozulurse 2 traktoru almayı dusunuyorum her an
saygılar delı mehmet

arkadaşlar.tümosanın yoldaki azami hızı çoğu markalarda olduğu gibi sizcede baya düşük diilmi.önceleri masseylerindi galiba yüksek hız dişlisi takıyorlardı.hızı yolda bayada artıyordu.aynı olayı 95 80 yapılsa , olma imkanıvarmı.firmayla sorun yaşanırmı.nadasta fazla kullanmadığımız vitesin hızını yüksek hız yapabilirmiyiz.sizlerin oraları bilmem ama bizim çankırıda buna ihtiyaç vargibi.çünkü arazide tarlalarımız çok dağanık.yolda çok zaman harcıyoruz.yakıtıda cabası.Tşk.

garanti kapsamında taktırırsan ve o dişliden dolayı şanzumanda bi arıza meydana gelirse fabrika bunu garantiye sokmaz.ama garanti bittikten sonra bu işlemi yaptırabilirsin.
tümosana hız dişlisi taktırabilirsin olur.çankırının bazı ilçeleri ve köylerinin toprakları sert ve taşlı.

çankırı bayisi süleyman torun sana bu konuda yardımcı olabilir.yetkili serviside genç bir arkadaş ismi ahmet.

dört silindirli tümosan traktörlerinde maximum hız 37 civarındadır.tümosan (büyükler) tam anlamıyla yol traktörü değil tarla sürümü için ideal bir traktördür. 3 silindirli yeni kasa bahçe tip motorlar tam bir tarla faresidir.

güzel motor en önemliiside yerli olmasi ama ben genel olarak dusunursek yakit olrak tasarruflu ama kuyruk mili ve debreaj balata acisindan sorun cikariyor

Bahsettiğiniz gibi bir dişli değişikliğine şanzumanın izin verip vermeyeceğine bakmak lazım. masseylerde karşılıklı 2 dişli değiştirilerek bu hız yükseltmesi yapılıyor olabilir ama tümosanda bunun mümkün olup olamayacağını incelemek lazım.
bildiğiniz gibi yerli üretim newhollandların da (td serisi) hızı aslında 30km idi, ama ayna-mahrutiş değişimi ile 40km hızlı opsiyonel
modelleri de yaratıldı. Tümosanda da hızı arttırmak için belki de tek çözüm ayna-mahruti değişimi yapmak olacaktır.

Yalnız ayna-mahruti değiştirilerek hız arttırımında dikkat edilmesi gereken 2 husus var; birincisi hız arttırımını 4 çeker traktörde yapamazsınız, arka tekerlerin dönüş hızı artmasına rağmen ön tekerlerin hızı aynı kalacağı için traktör 4çekere taktığınızda bayılır, 4çekeri kullanamaz hale gelirsiniz.
İkincisi ise traktörün hızını arttırdıkça çekişi ve şanzumanın dayanımı düşecektir. Dişlilere gelen yükler artacaktır. şanzuman arızası yaşama olasılığınız artar.

Eğer mümkün olur da sadece 4. vitesin dişlileri değiştirilerek hızı arttırmayı başarabilirseniz yukarda yazdığım 2 olay, sadece 4. vites ve türevlerinde (takviye viteslerinde) geçerli olacaktır. 4. viteste 4çeker takamazsınız. Ayrıca 4. vites ve türevleri, en zayıf vitesleriniz olur.

18karatekin link=topic=776.msg159133#msg159133 date=1235597281' Alıntı:
arkadaşlar.tümosanın yoldaki azami hızı çoğu markalarda olduğu gibi sizcede baya düşük diilmi.önceleri masseylerindi galiba yüksek hız dişlisi takıyorlardı.hızı yolda bayada artıyordu.aynı olayı 95 80 yapılsa , olma imkanıvarmı.firmayla sorun yaşanırmı.nadasta fazla kullanmadığımız vitesin hızını yüksek hız yapabilirmiyiz.sizlerin oraları bilmem ama bizim çankırıda buna ihtiyaç vargibi.çünkü arazide tarlalarımız çok dağanık.yolda çok zaman harcıyoruz.yakıtıda cabası.Tşk.

fakat ersan abi peki erkuntlar niye bu kadar hızlı vede tarlada falan güzel gidiyorlar

ben eğer bir gün traktör alacak olursam ilk terciğim erkunt ikincisi tümosan olacaktır bu çok zor bir ihtimal enter bile fazla geliyo bereket az yakıyo çok yaksa babam vuracak tekmeyi(başak pompası taktırdık 2 yıl kadar önce bosh marka)

(yada kısmet olursa kendi yaptığım traktör olacaktır)

Erkuntun şanzumanının orjinal hali 40km hıza sahip. sonradan hızlandırılmamış yani. hızlı 4 ile 40km, yavaş 4 ile 30 km yapıyorlar. tarla işleri için de uygun vites aralıkları var. motorlarının torkları yüksek. ayrıca traktör ağırlıkları da yüksek olduğu için çekişleri iyi, kolay kolay patinaj yapmıyorlar. servet 80 lüks, tam 4 ton ağırlığında.

enter link=topic=776.msg174087#msg174087 date=1240245137' Alıntı:
fakat ersan abi peki erkuntlar niye bu kadar hızlı vede tarlada falan güzel gidiyorlar

ben eğer bir gün traktör alacak olursam ilk terciğim erkunt ikincisi tümosan olacaktır bu çok zor bir ihtimal enter bile fazla geliyo bereket az yakıyo çok yaksa babam vuracak tekmeyi(başak pompası taktırdık 2 yıl kadar önce bosh marka)

(yada kısmet olursa kendi yaptığım traktör olacaktır)

ersanakyai link=topic=776.msg174140#msg174140 date=1240254481' Alıntı:
Erkuntun şanzumanının orjinal hali 40km hıza sahip. sonradan hızlandırılmamış yani. hızlı 4 ile 40km, yavaş 4 ile 30 km yapıyorlar. tarla işleri için de uygun vites aralıkları var. motorlarının torkları yüksek. ayrıca traktör ağırlıkları da yüksek olduğu için çekişleri iyi, kolay kolay patinaj yapmıyorlar. servet 80 lüks, tam 4 ton ağırlığında.

bana erkuntu övme şimdi ;D zuha-*-s zuha-*-s

ya abi erkunt övülürmü slk-*-s onun nasıl traktör olduğunu kimse bilmiyor erkuntun içinde bir aslan yatıyor o traktör övülmez baş üstünde tutulur o tam bir tarla makinası ok-*-s ok-*-s :8 :8 bu benim fikrim
abi sen ankaradaki fabrikada bulunuyormusun gündüzleri

Övdüğüm yok birader, kurduğum cümlelerin hepsini teknik değerlere dayanarak söyledim. İstiyorsan hangi viteste kaç km hız yaptığını, motor tork değerlerini, traktör ağırlıklarını vs. yazarım. Dikkat ettiysen; çok çeker, az yakar, şunu ezer, bunu keser tarzında taraflı sözcükler de kullanmadım. Burada hiç bir markayı övme veya kötüleme niyetinde değilim.

Tabiki gündüzleri fabrikadayım, bu devirde kimse evinde oturan adama para vermiyor öyle değil mi?

enter link=topic=776.msg174255#msg174255 date=1240319312' Alıntı:
bana erkuntu övme şimdi ;D zuha-*-s zuha-*-s

ya abi erkunt övülürmü slk-*-s onun nasıl traktör olduğunu kimse bilmiyor erkuntun içinde bir aslan yatıyor o traktör övülmez baş üstünde tutulur o tam bir tarla makinası ok-*-s ok-*-s :8 :8 bu benim fikrim
abi sen ankaradaki fabrikada bulunuyormusun gündüzleri