TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

Ynt: TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

72_56 link=topic=776.msg221825#msg221825 date=1255510211' Alıntı:
arkadaslar bildigim kadarıyla TÜMOSAN TÜRK FİAT ÜNİVERSAL BUnLARIIN motorları asagı yukarı aynı TÜMOSaNA NİYE bukadar yuklenıyonuz agzı olan konusuyo inceleyın arastırın kullanın sonra konusun kulaktan duyma laflarla gelmeyinnnnn

Tümosan ' ın motoru sadece Otoyol dediğimiz IVECO markasında var. Tabi Tümosan ' da da IVECO markasının gömlekleri var. Tümosan ve Fiat Aynı traktörlerdi ama şimdi öle değil. Ayrıca universal ' ın motor perkins olması lazım sadece görüntü benziyor. Motorlar aynı değil.

arkadaşım bu paraya bulabileceğin en iyi traktör aynı beygir gücündeki traktörlerle arasında en az 40.000 lira var

o tümosanı kötüleye bır sözüm var bak bındıgın traktore daha tumosan ve yerlı motorlar sayesınde bınıyorsun desem neden dıye soracan yutdumuzda trak tö uretılmese sen altındakıne bınemessın anladınmı cok pahalı olurdu alamazdın bayım

kamilby link=topic=776.msg237322#msg237322 date=1261751533' Alıntı:
o tümosanı kötüleye bır sözüm var bak bındıgın traktore daha tumosan ve yerlı motorlar sayesınde bınıyorsun desem neden dıye soracan yutdumuzda trak tö uretılmese sen altındakıne bınemessın anladınmı cok pahalı olurdu alamazdın bayım
turbo dak mazat pompasını ac ne ya bu cok sıkıcı oluyor eski motorlara taksak bunları varya iş dayanmaz

Tümoların yakıtda diğerlerine göre az yaktığı bir gerçek ama çok eksikleri var bunlar hafif olması,hidrolik sisteminin zayıf olması ve kabin içine çok ses alması özellikle difransiyellerden gelen ses insanın beynini deşiyor, Benim tespit etdiğim en önemli sorunları bu,ufak tefek eksiklerde var ama onlar çok da önemli değil.Bence bunların hepsini gideririse süper olur fiyatı artar ama buna değer.

tümosan güçlüdür tamam ama sadece güçle iş bitmiyor konfor yok tip yok bunlar olmadıktan sonra güçlü neyapayım gider td 85 alır hem güçlü hem konforlu hem tumosan gibi kabin içine ses almıyor hele o ses çalışırken insanı nasıl yoruyor tümosanda bunların hiç biri yok ne yapayım öyle traktörü

bak gardasımmm senn hosss fıat dıyondaa hh dıyondaaa nh bı bok deyıll asıllll ben fıatcıydımmm yıllardan berıııı tümosanı sevmezdımm ısın acıkcasıııı td 85 dt vardıı bendeeee hıcde serı gıtmıyoduuu tarladaaa bı kere cekmıyorrr td 85 gunde 2 defaa tepoyu dolduuryodumm gelelım konforunaa surusuneeee sabah tann aksama kadarrr tarladaaaa cift yapıyodummm oooo td 85 lennn hısım cıkıyoduuuu oluyodummm aksamlarıııı yorgunluktannn hıccc bosaa konusmaa sennn konformuss serılık mısss tarladaa gıtmıyorrr td 85 lerrr neden bahsedıyon senn kardesss ensannn td 85 satıpp tümosan 82 80 dt turbolu aldımmmm senın nh nden deee cokkk serıııı sabahtann aksama kadrrr sruyodummm hıcc yorulmaa denen bıseyy olmuyoduu bendeeee artı yakıtıdaa cok azzz yakıtına goredeee fazlaa gücluyduuuu anlıyomuss canım kardesımm td lerıı bana ovmeeee tümosanın hakkındadaa atıpp tuturumaaaa tümosannn nh yeee 20000 cekerrrr tümosannn moturr tümosann derım baska bısey demem fiatı kapıma komam ben

tümosan iyi motordur..yeni leri peki bilmemde eskiler bence gayet güzel...

boss konusuyonn senn yaww bakıyorummm habıreee fıat mf dıyonnn ulannn senınn mfnleennn dıbık fiatınnn tümosanınnn hatından cıkamaz lann sen ne otuyon ordaaa bendeee nh td 85 dt varrdıııı gundee 2 defaa depoyu dolduruyodummm aksamna kadarr cütt suruyodummm hısım cıkıyoduuu ooo nh dennn 5 li 14 noyu cekemıyodu buna ne dıyonn sımdııı sattımmm sonraa tümosan 82 80 dt turbolu aldımmmm aksama kadrr ıss yapıyorummm hıcc yormuyor rbenııı 4 takvıye ılenn cüt suruyorrr yakıtı azzz olmasına ramenn cok gucluuu boss konusupp daa adamıı güldurmee

elbistanlı link=topic=776.msg253838#msg253838 date=1266482240' Alıntı:
boss konusuyonn senn yaww bakıyorummm habıreee fıat mf dıyonnn ulannn senınn mfnleennn dıbık fiatınnn tümosanınnn hatından cıkamaz lann sen ne otuyon ordaaa bendeee nh td 85 dt varrdıııı gundee 2 defaa depoyu dolduruyodummm aksamna kadarr cütt suruyodummm hısım cıkıyoduuu ooo nh dennn 5 li 14 noyu cekemıyodu buna ne dıyonn sımdııı sattımmm sonraa tümosan 82 80 dt turbolu aldımmmm aksama kadrr ıss yapıyorummm hıcc yormuyor rbenııı 4 takvıye ılenn cüt suruyorrr yakıtı azzz olmasına ramenn cok gucluuu boss konusupp daa adamıı güldurmee
Yavaş arkadaşım,ya sanki gören de tümosan senin sanacak.Ortalığı karıştıracak yorum yapmayın.

bu tümosanın motoru nasıl NH den nasıl oluyor da az yakıyo, ne fark var arlarında.? gözümle görmeden inanmam. tümosancılar biraz fazla şehir efsanesi üretiyo. yok efendim adamın birinde tümosan 90 80 bir de td65 varmış, boş traktörle şehre bile giderken td 65 e binmiyomuşşş. 90 80 daha az yakıyomuşşşş. az destekli atın bilader.

keltaşlı link=topic=776.msg254983#msg254983 date=1266719180' Alıntı:
bu tümosanın motoru nasıl NH den nasıl oluyor da az yakıyo, ne fark var arlarında.? gözümle görmeden inanmam. tümosancılar biraz fazla şehir efsanesi üretiyo. yok efendim adamın birinde tümosan 90 80 bir de td65 varmış, boş traktörle şehre bile giderken td 65 e binmiyomuşşş. 90 80 daha az yakıyomuşşşş. az destekli atın bilader.
bılmıyosan susmak erdemliktir nhden farklı bir sanzimana sahip tumosan o nedenlede yakıtı azdır ona gore bu bir. senin 9080 dedigin traktorde bir sistem var pompa normal yolda giderken 70 hpye kadar düsen güc yüke veya tarlaya girdimmi 100 hp ye kadar cıkabiliyor bu nedenle yolda yakıtı azdır guzel kardesim

cok carpıcı ve fanatikce yorumlar yapmışlar :D sakın olun ya tümasan bana 40 km fabrikası bende kullanıyorum ama demir yıgını sonucta kalb kırarak tanımadıgınız kişilerin hakkına girmeyin bence ayrıca ben bu siteye bugday ve şeker pancarı yetiştirciligi icin girmiştim bizde kapıldık traktör sevdasına :D önemli olan toprak ve mahsuldur traktör dedigini ne ki biri gideri biri gelir parana göre alırsın biz elimizdeki traktörle en iyi mahsul yetiştirmeyi düşünmeliyiz gerisi kendisi gelir

tümosan güçlüdür tamam ona bişey demiyoruz sadece konfor yok tip yokk bende fiat 70 56 same same explorer 90 var sırf o traktörlerde çalışırken işten soğudum gidip john deere aldım şimdi jd çalışırken traktörün çalıştığını kabin içinden duyamıyorsun babam hala fiat ve sameyle çalışıyo onlarda iş yapıyo hepsi iş yapar benim dmem istediğim tümosanın sıfırına o özellikte bi traktöre o kadar para verilmez

ya şu bi gerçektir tümosan nh ile ebedi bir olamaz
bizim burda tümosan marmara bölge bayisi bi şenlik organize etti kendi sponsor olrak
motorlarla gösteri yaptılar çift sürdüler okadar reklam yaptılar birtane bile motor satamadılar
nh bayiside vardı 4 tane motor getirdi çekti bi kenera motorları
sordular siz gösteri yapmıyonuz mu die yok reklama gerek yok dediler ve motorların ikitanesini sattılar
anlicanız tümosan nh ile asla boy ölçüşemez benim görşm
tümosanın eski tipleri fena değil ama yeni tipleri benim hiç hoşuma gitmiyo
brak gücü konforu tip yok be ;D

arkadaşalrr 50-45 kullanan varmı nasıl almak istiyorum ama fiyatları nerelerde bilemiyorum peşinar vermeden kredili alabilirmiyim beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler

tümosanın hidroliğinden şikayetinin giderilmesi için 0 533 577 39 99 arayabilirsi.

eski bir tümosancıyım.98 model 82-80 vardı. 5000 saate idi motor kapak açmadı. bir defa debryaj balatası attım oda benim hatam. traktör sağlam çekisi iyi . büyük işede gelir küçük işede ama 1 ay önce sattım. tek şikayetim hidrolikleri.... yoklama problemi var. yeni serilerine bakıyorum hala aynı dıştan ayarlamalı yoklama çubuğu kullanıyorlar. ayrıca vites ler uygunsuz 1. vites çok hızlı. 2 takviye 4 ile 1. vites arası çok fazla. ama herşeye rağmen tümo iyiydi be.......

a s özer link=topic=776.msg260646#msg260646 date=1268260020' Alıntı:
eski bir tümosancıyım.98 model 82-80 vardı. 5000 saate idi motor kapak açmadı. bir defa debryaj balatası attım oda benim hatam. traktör sağlam çekisi iyi . büyük işede gelir küçük işede ama 1 ay önce sattım. tek şikayetim hidrolikleri.... yoklama problemi var. yeni serilerine bakıyorum hala aynı dıştan ayarlamalı yoklama çubuğu kullanıyorlar. ayrıca vites ler uygunsuz 1. vites çok hızlı. 2 takviye 4 ile 1. vites arası çok fazla. ama herşeye rağmen tümo iyiydi be.......
kardes bende 97 den berı tumocuyum 7480dı bendekı sonra 7580 aldık yenıtıp 2008 model sevmedık sattık 2010 8280 aldım sımdı yakında vıdeo koycam ben buraya yemın olsun toprak cok agır olmasına ragmen 14 no dortlu yu serı 1de otturuyor