vale link=topic=776.msg322859#msg322859 date=1294640910' Alıntı:kardeşim kim diyo tümosan türk malı diye sadece ismi türk ve türkiede üretiliyor,,, ozaman türkiyede üretilen traktörlerin hepsi türk malı kendisi motor yapıyomu tümosan veya sanjıman öyle kaportayla kabin yapmakla olmuyo türk malı
birader ikiside güzel traktör nh mf den çok yakar bu bir gercektir nh da mf den özellikli buda bir gerçektir eğer uzel mf yi batırmayıp nh ile fiatın birleşip geliştirdiği gibi uzelde mf yı yemeden özelliklestirse idi ben bugün massey fergusonun lıder olduğuna inanıyor olurdum@*/-TmS_HsT-/*@ link=topic=776.msg7293#msg7293 date=1202037935' Alıntı:MUSTAFA ABİ ' NİN DEDİĞİ GİBİ MF ' NİN BENİMDE GÖZÜMDE HİÇ BİR DEĞERİ YOK...AMA NH BENİMDE HOŞUMA GİDİYOR... YORUMLAR İÇİN TŞK...
Yerden göğe kadar sana katılıyorum, tek konu hariç. traktör yapmak deve,fil diil, full mekenik. sağlam parça kullanırsan sorun en aza iner. Adam yine de 5-6 lira az verse de 50 55 bin o kadar para verecek, sonra zırt pırt arıza yaparsa pişman olur alan kişi. garantide bile olsa işinden kalması var, sanayilerde trktör peşinde koşmak var. Önce kaliteli yapmaya çalışılmalı, o satılan mal sağlamsa illa ki kıymete biner. almanlar gibi düşünmek lazım. güven kaybetmektense az para kazanmayı tarcih etmeli, az para da ilk zaman için, kalite kanıtlanınca fazlasıyla geliyodur. Ama tümosan adi filan demedim, ama new holnd kalitesinden aşağı olduğu kanaatindeyim.Mustaf-a link=topic=776.msg5372#msg5372 date=1200910823' Alıntı:Arkadaşa katılıyorum ama sadece gülmekten. Öncelikle sende Tümosan var mı arkadaşım? Tümosan ' a bindin mi? En önemlisi Tümosan ' dan, bir NH kalitesinde motor üretmesini mi bekliyorsun? Bunu ürettiklerine şükret. Ülkemiz traktör üretmese dersiniz ki, kocaman ülkeyiz ama daha traktör üretemiyoruz, şimdi üretiliyor bu seferde kalitesiz üretiyor diye laf yapıyorsunuz. Hangi yüzle kalite bekliyorsunuz? Adamın motoruna beş para etmez diyorsunuz, bir defa arkasında durup kendi yurdunuzun malını savunmuyorsunuz, bence bu kadar olduğuna şükredin. Burada mevzusu geçen traktör, yabancı bi marka değil. Senin yerli malın, senin toprağın üretiyor nasıl böyle laflar söyleyebiliyorsunuz anlamıyorum. SEVMEZSİN AYRI MESELE AMA KÖTÜLEME. SEVMİYORUM DERSİN İŞİN İÇİNDEN ÇIKARSIN AMA NEYE DAYANARAK KÖTÜLÜYORSUN?
Sen traktör kullanmıyosun galiba. muş lu mış lı sölüyon. her traktör bayırda kaçırır arkadaşım, td95 bile tek çeker bayır tarlada boşş geri çıkmaz. tümosanda sorun yokmuş dediğin çiftçekerdir. ama çoğu çiftçeker traktörde sorun olmaaz.sinan1 link=topic=776.msg288938#msg288938 date=1281717963' Alıntı:güzel traktörler ben klasik modellerini seviyorum bizim komşu köyde çogunlukla tümosan var olmayanda satıp alıyo geçen sene adam 70 56 sattı tümosan aldı orası çok bayır ve yüksek oldugundan traktörler yükde kaçırıyormuş tümosanda böle bi sorun yokmuş
euro 3 çıktı, euro 1 üreten firma varmıdır ki. 7-8 belki daha fazla oldu euro 2 yaygın kullanılıyo.erkan9515 link=topic=776.msg338422#msg338422 date=1297342217' Alıntı:abi ben yeni üyeyim tümosanı kötüleyip kötüleyip duryonuz motorunuz EURO 1 se tabi conta yakar toplama motor EURO 1 ler EURO 1 LE EURO 2 NİN çok farkı var. adam 240 mf ye takmış tümosan EURO 1 E MF ÇEKMİŞ BİDE EURO 2 TAKSANA KAĞIT GİBİ MOTOR MUŞ AL EURO 2 Yİ DEPE DEPE KULLAN BİZDE EURO 2 50 45 BAHCE VAR BİZİM KÖYDE BİRİSİ ALDI EURO 1 TARLADAYIZ BICAĞIN NUMARASI 10 BİZDEKİ 12 İNANINKİ BİZİMKİ ONDAN ÇOK DAHA FAZLA ÇEKİYOR LÜTFEN TRAKTÖR ALIRKEN EURO 2 ALIN EURO 1 TOPLAMA MOTOR BUNU UNUTMAN